annonse
annonse
Hi-Fi & Surround fortsætter med at vokse

Hi-Fi & Surround 2014

Hi-fi sælger billetter igen. Selv om udstillingspladsen var rummelig på årets hi-fi-messe i København, blev den fyldt op til bristepunktet.

annonse

Vi er rigtig godt tilfredse! Det er gået meget bedre end sidste år. Og sidste år var bedre end året før,“siger Thomas Sillesen fra Densen. Det præcise besøgstal på messens to dage er ikke gjort endeligt op, men det ligger “et stykke over 2.500 gæster.”

Lørdag var messens store dag, hvor Thomas Sillesen skønner, at to tredjedele af de besøgende lagde vejen forbi. En fordeling, som blev bekræftet af flere af udstillerne. Da vi kom søndag, var der ellers på ingen måde tomt. Mange steder var der kø for at komme ind på hotelværelserne, hvor de fleste udstillinger fandtes.

SONY DSC

Surround var stort set fraværende på messen. Undtagelsen var Hi-FI Freaks, hvor der blev demonstreret Dolby Atmos i ni kanaler, heraf to højdekanaler.

Selv om messen hedder Hi-Fi & Surround,var den altdominerende hovedvægt på stereo. Og tungt stereo, vel at mærke. De fleste prisskilte var femcifrede. Og der var også en del sekscifrede skilte.

I den sekscifrede ende var de italienske Zingali Client Name 1.2 Evo-højttalere til 120.000 kroner sættet. Det var vel at mærke et af de mindre sæt, bestykket med en 12″ bas og en 1″ kompressinsdriver i træhorn. At de kan få de to enheder til at mødes, er utroligt, men det er lykkedes – og lyder fantastisk. Den håndværksmæssige forarbejdning var i særklasse.

SONY DSC

Zingalierme blev drevet af en kinesisk Xindak effektforstærker på 100 watt i ren klasse A. Det 80 kilo tunge monster lignede en million, men kostede faktisk kun 45.000 kroner. Hvad elregningen bliver, er en helt anden sag! Xindak har også en forforstærker med germaniumtransistorer, som ellers gik af mode i begyndelsen af 1970’erne. Men de skulle angiveligt lyde bedre. Den var dog ikke med på udstillingen.

SONY DSC

100 W i ren klasse A. Av, min elregning! Men den er imponerende.

Læs også:

Vi har haft OnePlus 6 i hænderne

OnePlus udsender ny flagskibsmobil plus deres første trådløse hørepropper.

Øl, high-end og hornmusik

Hvad der var gammelt, er nu nyt.

Besøg hos Samsung Sound Lab

Når man står over for at skulle købe en soundbar eller højttaler i den billige ende, er forventningerne til lydkvaliteten sjældent ret høje. Men hvorfor nøjes, hvis man kan presse citronen og alligevel få fuld valuta for pengene?

Borg'en er landet

Soloprojekt fra en af Eropas største højttalerbagmand - og med støtte fra legendariske Ken Ishiwata.

Dansk hi-fi indtager München

En tur gennem messehallerne på den tyske high-end-messe er som en spadsertur i velkendte omgivelser.

Dykkerkamera fra Panasonic

Hele 31 meter skal det kunne dykke, det lille robustkamera Lumix FT7.

Lad din iPhone blive hjemme

Vi har prøvet Apple Watch, som nu fås med egen mobilforbindelse.

Underfundig grammofon

Selv om Pro-Jects nye pladespiller går under navnet Yellow Submarine, kan den dog ikke spille under vand.

Se lige den Focal-højttaler!

De massive Utopia Evo koster over en million og bruger elektromagnetisme til at booste bassen.

Opgradér højttalerne med indbygget forstærker

System Audio har lavet en ganske smart løsning med en forstærker, som monteres inde i højttalerne.

Ortofon fejrer 100 år

Century er et passende navn til den nye high-end-pickup, som markerer 100-året for Ortofon.

Marantz fejrer Ken Ishiwata

I 40 har Ken Ishiwata været Marantz’ mest vitale konstruktør, og det skal selvfølgelig fejres med jubilæumsprodukter.

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Lyd & Billede

Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.