annonse
annonse
annonse

Panasonic DMP-BDT500

Feinschmeckeren

Panasonics nye topmodel DMP-BDT500 giver meget høj billed- og lydkvalitet til en fornuftig pris.

Glitrende billedkvalitet Hurtig og stillegående
Mangler Netflix (foreløbig)

Panasonic introducerede deres første 3D Blu-ray-afspiller, DMP-BDT300, for et par år siden, en stor og god afspiller med solid mekanik. Efterfølgerne til 300 har også haft høj ydelse, men betydeligt mere simpel byggekvalitet, og de lidt mere kræsne af os har nok savnet en rigtig topafspiller fra Panasonic. Det har japanerne gjort noget ved, og i år introducerede de high-end modellen DMP-BDT500. Den er fortsat at regne som en kompakt afspiller, men har en solid og tillidsvækkende udførelse, med tykkere kabinetvægge og generelt bedre finish end Panasonics billigere afspillere.

Det mærkes allerede, når vi pakker den ud, at det her er et skridt op fra de billigere afspillere. Panasonic-afspilleren starter på et øjeblik og læser Blu-ray-filmene på rekordtid. Samtidig er den meget stillegående, uden antydning af sus eller brummen fra drivværket – det eneste, vi kan høre, er et dæmpet “dunk”, når vi skifter kapitel med fjernbetjeningen. Sidstnævnte er en ny variant med både trykknapper og et berøringspanel, som kan bruges til at styre smart- og hurtigfunktioner. Et frisk pust fra Panasonic!

God netportal
DMP-BDT500 kommer med samme netportal som tv’erne fra Panasonic, Smart Viera, men her er den omdøbt til “Network Services”. Tjenesten er i bund og grund den samme, hvilket indebærer, at populære video-apps som YouTube og Vimeo er på plads, ligesom Facebook, Twitter og Skype videosamtale (kamera sælges separat). Den populære Netflix-app glimrer derimod ved sit fravær – foreløbig – men Panasonic vil implementere den i deres BD-afspillere, som de allerede har gjort i deres tv-apparater, i løbet af året.

Billedkvalitet
Den flotte udførelse ville naturligvis have spillet en lille rolle, hvis den ikke gav sig udslag i et bedre billede. I Panasonics tilfælde er det imidlertid en klar sammenhæng mellem bygge- og billedkvalitet: Den er kort og godt superb! Panasonic-afspilleren leverer knivskarpe billeder, og den klarer også at bevare skarpheden under bevægelse. Det giver et godt flow og en “ro” i billedet, som helt klart er et niveau over, hvad Sonys og Samsungs afspillere præsterer.

Også her får du dobbelte HDMI-udgange, som har praktiske fordele i hjemmebiograf-sammenhæng. Derudover må det nævnes, at Panasonic har gjort sig ekstra umage med lyddelen i BDT500, med en dyr analogdel til stereolytning. Den egner sig derfor også udmærket som cd-afspiller eller som netværksbaseret afspiller ved at streame musik fra pc.

Konklusion
Panasonic er tilbage på Blu-ray-kortet med en afspiller af næsten high-end kvalitet, til en langtfra lige så high-end pris. DMP-BDT500 tager et mærkbart skridt op fra budgetafspillerne på alle punkter og er derfor let at anbefale til dem, som vil have en kræsen Blu-ray-afspiller uden at betale en formue. Den bliver nok stående i vores reference-rack en tid!

Bedste pris på Panasonic DMP-BDT500
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 2 x HDMI
  • Ethernet og Wi-Fi internet
  • Network Services netportal
Pris: 2988,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.