annonse
annonse
annonse

test: Canon EOS M100

December 2017Canon EOS M100
December 2017Canon EOS M100

Kanon alternativ til mobilen

Canons mindste systemkamera har avanceret teknologi tilpasset begynderen.

Plus
Top billedkvalitet pakket ind i et praktisk format med Canons gennemtænkte brugervenlighed.
Minus
Lav batterikapacitet, ingen USB-opladning og begrænset udvalg af optik.

Fordi moderne smartphone-kameraer leverer stadig bedre billedkvalitet, er der færre, der ser behovet for et rigtigt kamera. Ikke engang et lille kompaktkamera. Mobilen er altid i lommen, og for de fleste er den det eneste kamera, de behøver. Men Canons mindste systemkamera er et rigtig godt argument for at købe et rigtigt et af slagsen.

Det lille EOS M100 er selvfølgelig større end en mobiltelefon, men betydelig mindre end et spejlreflekskamera – lille nok til at være i en taske, en rygsæk eller en rummelig jakkelomme. Kameraet er et af de mindste systemkameraer, men selv om det ser lille og enkelt ud, er det faktisk en ulv i fåreklæder.

Det stiller op i samme klasse som Panasonic Lumix GX800, men har en større billedsensor i APC-format på 24 megapixel, en skudtakt på 6 fps og vipbar touch-skærm.

Brugervenlighed

Canon-kameraet er lavet til at gøre det nemt at få gode billeder. Det leveres med en for prisklassen glimrende 15-45 mm zoom, og de fleste indstillinger gøres i den overskuelige skærmmenu.

Man trykker på touch-skærmen for at vælge forskellige eksponeringsindstillinger, og mere avancerede valg gøres ligeledes på skærmen. Således bruger man også touch-skærmen til at vælge sceneautomatik, såsom mad, portrætter, landskaber osv. samt gennemse de billeder, man har taget med kameraet.

Det har en indbygget blitz, som praktisk nok kan vippes bagover, så lyset kan reflekteres fra loftet og give blødere blitzlys.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor
Kompakt og let i brug med vipbar touch-skærm og blitz. (Foto: Canon)

Billedkvalitet

Med god skudtakt og Canons Dual Pixel autofokus er EOS M100 hurtigt og lydløst. Det fokuserer kvikt og præcist, også på video-optagelser i 1080p HD-kvalitet, og opleves som langt hurtigere og mere responsivt end en mobiltelefon.

Det kan overføre billeder kontinuerligt til mobilen med Bluetooth, og skærmbetjeningen på kameraet minder meget om mobilskærmes layout.

Men det skiller sig ud på et væsentligt område. Billedkvaliteten fra EOS M100 er meget bedre. F.eks. i svagt lys, hvor billederne fra selv et godt mobilkamera bliver langt mere grumsede end fra Canon-kameraet.

Eksponeringerne sidder selv i modlys, og farvegengivelsen er upåklagelig. Zoomobjektivet er lidt uskarpt i hjørnerne på 15 mm vidvinkel, men ellers er billederne skarpe og mættet med kontrast, og billeddynamikken er overlegen sammenlignet med selv en iPhone.

Videokvaliteten er selvfølgelig ikke på 4K-niveau, hvad detaljeskarphed angår, men rigtig god af HD at være.

Konklusion

Canon EOS M100 er ikke lige så avanceret som de dyrere Canon-kameraer, men det er praktisk talt lige så godt på de grundlæggende parametre. Såsom billedkvalitet og brugervenlighed, der er tilpasset amatørerne snarere end de professionelle. Men det er kun en fordel ved M100, som ikke står i vejen for de gode skud, men hjælper dig med at få bedre billeder. På den nemmeste måde. Kameraet er på den led et supert alternativ eller supplement til en smartphone.

Fordi moderne smartphone-kameraer leverer stadig bedre billedkvalitet, er der færre, der ser behovet for et rigtigt kamera. Ikke engang et lille kompaktkamera. Mobilen er altid i lommen, og for de fleste er den det eneste kamera, de behøver. Men Canons mindste systemkamera er et rigtig godt argument for at købe et rigtigt et af slagsen. Det lille EOS M100 er selvfølgelig større end en mobiltelefon, men betydelig mindre end et spejlreflekskamera – lille nok til at være i en taske, en rygsæk eller en rummelig jakkelomme. Kameraet er et af de mindste systemkameraer, men selv om det ser lille og enkelt ud, er det faktisk en ulv i fåreklæder. Det stiller op i samme klasse som Panasonic Lumix GX800, men har en større billedsensor i APC-format på 24 megapixel, en skudtakt på 6 fps og vipbar touch-skærm.

Brugervenlighed

Canon-kameraet er lavet til at gøre det nemt at få gode billeder. Det leveres med en for prisklassen glimrende 15-45 mm zoom, og de fleste indstillinger gøres i den overskuelige skærmmenu. Man trykker på touch-skærmen for at vælge forskellige eksponeringsindstillinger, og mere avancerede valg gøres ligeledes på skærmen. Således bruger man også touch-skærmen til at vælge sceneautomatik, såsom mad, portrætter, landskaber osv. samt gennemse de billeder, man har taget med kameraet. Det har en indbygget blitz, som praktisk nok kan vippes bagover, så lyset kan reflekteres fra loftet og give blødere blitzlys. [caption id="attachment_71665" align="alignnone" width="460"] Kompakt og let i brug med vipbar touch-skærm og blitz. (Foto: Canon)[/caption]

Billedkvalitet

Med god skudtakt og Canons Dual Pixel autofokus er EOS M100 hurtigt og lydløst. Det fokuserer kvikt og præcist, også på video-optagelser i 1080p HD-kvalitet, og opleves som langt hurtigere og mere responsivt end en mobiltelefon. Det kan overføre billeder kontinuerligt til mobilen med Bluetooth, og skærmbetjeningen på kameraet minder meget om mobilskærmes layout. Men det skiller sig ud på et væsentligt område. Billedkvaliteten fra EOS M100 er meget bedre. F.eks. i svagt lys, hvor billederne fra selv et godt mobilkamera bliver langt mere grumsede end fra Canon-kameraet. Eksponeringerne sidder selv i modlys, og farvegengivelsen er upåklagelig. Zoomobjektivet er lidt uskarpt i hjørnerne på 15 mm vidvinkel, men ellers er billederne skarpe og mættet med kontrast, og billeddynamikken er overlegen sammenlignet med selv en iPhone. Videokvaliteten er selvfølgelig ikke på 4K-niveau, hvad detaljeskarphed angår, men rigtig god af HD at være.

Konklusion

Canon EOS M100 er ikke lige så avanceret som de dyrere Canon-kameraer, men det er praktisk talt lige så godt på de grundlæggende parametre. Såsom billedkvalitet og brugervenlighed, der er tilpasset amatørerne snarere end de professionelle. Men det er kun en fordel ved M100, som ikke står i vejen for de gode skud, men hjælper dig med at få bedre billeder. På den nemmeste måde. Kameraet er på den led et supert alternativ eller supplement til en smartphone.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Canon EOS M100
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Type: 24 MP systemkamera med APS-C billedsensor
Optik: 15-45 mm f/3.5-6.3 (tilsv. 24-72 mm)
Skærm: 7,6 cm LCD, 1 mio. billedpunkter
Søger: Nej
Højdepunkter: Vipbar touch-skærm, 6,1 fps, Bluetooth, Wi-Fi, 1080p HD-video, Dual Pixel autofokus, 295 skud/opladning
Web: canon.dk

Pris: 4800,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Samsung slår sine folder Den første foldbare mobil på markedet er en realitet. Sig velkommen til Samsung Galaxy Fold. Og hav den store pengepung parat, hvis du vil købe den.
Test
Nokia 8.1
Er et “Nokia” nok? Tja …

Nokia 8.1 er en god mellemklasse-mobil til prisen. Men har den noget særligt at byde på? Ud over navnet?

Flagskibet Samsung Galaxy S10 er her Vi har haft Samsungs nye monstermobil i hænderne, og den har alle de funktioner, man kan forestille sig.
High end-weekend i Aarhus Hotel Royal i Aarhus er i den kommende weekend rammen om en omfattende messe for hi-fi og high-end.
anmeldelse
Pacific Rim: Uprising
Møgfilm! Efterfølger til “gigarobotter smadrer kæmpemonstre” skuffer stort.
Dyk med droner Glem flyvende droner, undervandsdroner er sjovere.
Test
Datacolor SpyderX Pro
Sådan får du korrekte farver

Fotografer må kalibrere skærmen, hvis farverne skal gengives korrekt.

Lysstærk Nikon-zoom Nikon Z er pludselig blevet endnu mere interessant.
Test
SteelSeries Stratus Duo
Gør PC’en til en konsol

SteelSeries’ trådløse controller er perfekt til rend-og-hop-spil på PC’en og mobilen.

Test
Sonos Amp
Dobbelt kraft

Endelig en Sonos-forstærker kraftig nok til at drive ordentlige højttalere med overbevisning. Og selvfølgelig med fuld multirumsfunktion.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+ Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.
Handsker til touch-skærme Brug mobilen uden at fryse om fingrene.
Lukket topmodel og forstærker fra Focal De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.
annonse
Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen
Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.
Trådløs soundbar fra McIntosh Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.
Topsejt rejsekamera fra Fujifilm Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.
anmeldelse
The Truth Matters
Løgnene bag Irak-krigen Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.
anmeldelse
The Predator (2018)
Et pust fra ­fortiden Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.
16x zoom fra Olympus Kompakt 12-200 mm zoom.
Tre nye Leica specialobjektiver Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.
Test
Nikon Z6
Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

anmeldelse
Peppermint
Fuldstændig ­uengagerende Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.
Audiovector slipper musikken fri Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.
anmeldelse
BlacKkKlansman
En politisk ­knytnæve Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.
Bedre skærmkalibrering Datacolor har forbedret kalibreringen.