annonce
annonce

test: Canon EOS M100

December 2017Canon EOS M100

Kanon alternativ til mobilen

Canons mindste systemkamera har avanceret teknologi tilpasset begynderen.

Top billedkvalitet pakket ind i et praktisk format med Canons gennemtænkte brugervenlighed.
Lav batterikapacitet, ingen USB-opladning og begrænset udvalg af optik.

Fordi moderne smartphone-kameraer leverer stadig bedre billedkvalitet, er der færre, der ser behovet for et rigtigt kamera. Ikke engang et lille kompaktkamera. Mobilen er altid i lommen, og for de fleste er den det eneste kamera, de behøver. Men Canons mindste systemkamera er et rigtig godt argument for at købe et rigtigt et af slagsen.

Det lille EOS M100 er selvfølgelig større end en mobiltelefon, men betydelig mindre end et spejlreflekskamera – lille nok til at være i en taske, en rygsæk eller en rummelig jakkelomme. Kameraet er et af de mindste systemkameraer, men selv om det ser lille og enkelt ud, er det faktisk en ulv i fåreklæder.

Det stiller op i samme klasse som Panasonic Lumix GX800, men har en større billedsensor i APC-format på 24 megapixel, en skudtakt på 6 fps og vipbar touch-skærm.

Brugervenlighed

Canon-kameraet er lavet til at gøre det nemt at få gode billeder. Det leveres med en for prisklassen glimrende 15-45 mm zoom, og de fleste indstillinger gøres i den overskuelige skærmmenu.

Man trykker på touch-skærmen for at vælge forskellige eksponeringsindstillinger, og mere avancerede valg gøres ligeledes på skærmen. Således bruger man også touch-skærmen til at vælge sceneautomatik, såsom mad, portrætter, landskaber osv. samt gennemse de billeder, man har taget med kameraet.

Det har en indbygget blitz, som praktisk nok kan vippes bagover, så lyset kan reflekteres fra loftet og give blødere blitzlys.

Kompakt og let i brug med vipbar touch-skærm og blitz. (Foto: Canon)

Billedkvalitet

Med god skudtakt og Canons Dual Pixel autofokus er EOS M100 hurtigt og lydløst. Det fokuserer kvikt og præcist, også på video-optagelser i 1080p HD-kvalitet, og opleves som langt hurtigere og mere responsivt end en mobiltelefon.

Det kan overføre billeder kontinuerligt til mobilen med Bluetooth, og skærmbetjeningen på kameraet minder meget om mobilskærmes layout.

Men det skiller sig ud på et væsentligt område. Billedkvaliteten fra EOS M100 er meget bedre. F.eks. i svagt lys, hvor billederne fra selv et godt mobilkamera bliver langt mere grumsede end fra Canon-kameraet.

Eksponeringerne sidder selv i modlys, og farvegengivelsen er upåklagelig. Zoomobjektivet er lidt uskarpt i hjørnerne på 15 mm vidvinkel, men ellers er billederne skarpe og mættet med kontrast, og billeddynamikken er overlegen sammenlignet med selv en iPhone.

Videokvaliteten er selvfølgelig ikke på 4K-niveau, hvad detaljeskarphed angår, men rigtig god af HD at være.

Konklusion

Canon EOS M100 er ikke lige så avanceret som de dyrere Canon-kameraer, men det er praktisk talt lige så godt på de grundlæggende parametre. Såsom billedkvalitet og brugervenlighed, der er tilpasset amatørerne snarere end de professionelle. Men det er kun en fordel ved M100, som ikke står i vejen for de gode skud, men hjælper dig med at få bedre billeder. På den nemmeste måde. Kameraet er på den led et supert alternativ eller supplement til en smartphone.

Fordi moderne smartphone-kameraer leverer stadig bedre billedkvalitet, er der færre, der ser behovet for et rigtigt kamera. Ikke engang et lille kompaktkamera. Mobilen er altid i lommen, og for de fleste er den det eneste kamera, de behøver. Men Canons mindste systemkamera er et rigtig godt argument for at købe et rigtigt et af slagsen. Det lille EOS M100 er selvfølgelig større end en mobiltelefon, men betydelig mindre end et spejlreflekskamera – lille nok til at være i en taske, en rygsæk eller en rummelig jakkelomme. Kameraet er et af de mindste systemkameraer, men selv om det ser lille og enkelt ud, er det faktisk en ulv i fåreklæder. Det stiller op i samme klasse som Panasonic Lumix GX800, men har en større billedsensor i APC-format på 24 megapixel, en skudtakt på 6 fps og vipbar touch-skærm.

Brugervenlighed

Canon-kameraet er lavet til at gøre det nemt at få gode billeder. Det leveres med en for prisklassen glimrende 15-45 mm zoom, og de fleste indstillinger gøres i den overskuelige skærmmenu. Man trykker på touch-skærmen for at vælge forskellige eksponeringsindstillinger, og mere avancerede valg gøres ligeledes på skærmen. Således bruger man også touch-skærmen til at vælge sceneautomatik, såsom mad, portrætter, landskaber osv. samt gennemse de billeder, man har taget med kameraet. Det har en indbygget blitz, som praktisk nok kan vippes bagover, så lyset kan reflekteres fra loftet og give blødere blitzlys. [caption id="attachment_71665" align="alignnone" width="460"] Kompakt og let i brug med vipbar touch-skærm og blitz. (Foto: Canon)[/caption]

Billedkvalitet

Med god skudtakt og Canons Dual Pixel autofokus er EOS M100 hurtigt og lydløst. Det fokuserer kvikt og præcist, også på video-optagelser i 1080p HD-kvalitet, og opleves som langt hurtigere og mere responsivt end en mobiltelefon. Det kan overføre billeder kontinuerligt til mobilen med Bluetooth, og skærmbetjeningen på kameraet minder meget om mobilskærmes layout. Men det skiller sig ud på et væsentligt område. Billedkvaliteten fra EOS M100 er meget bedre. F.eks. i svagt lys, hvor billederne fra selv et godt mobilkamera bliver langt mere grumsede end fra Canon-kameraet. Eksponeringerne sidder selv i modlys, og farvegengivelsen er upåklagelig. Zoomobjektivet er lidt uskarpt i hjørnerne på 15 mm vidvinkel, men ellers er billederne skarpe og mættet med kontrast, og billeddynamikken er overlegen sammenlignet med selv en iPhone. Videokvaliteten er selvfølgelig ikke på 4K-niveau, hvad detaljeskarphed angår, men rigtig god af HD at være.

Konklusion

Canon EOS M100 er ikke lige så avanceret som de dyrere Canon-kameraer, men det er praktisk talt lige så godt på de grundlæggende parametre. Såsom billedkvalitet og brugervenlighed, der er tilpasset amatørerne snarere end de professionelle. Men det er kun en fordel ved M100, som ikke står i vejen for de gode skud, men hjælper dig med at få bedre billeder. På den nemmeste måde. Kameraet er på den led et supert alternativ eller supplement til en smartphone.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 39 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Canon EOS M100
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Type: 24 MP systemkamera med APS-C billedsensor
Optik: 15-45 mm f/3.5-6.3 (tilsv. 24-72 mm)
Skærm: 7,6 cm LCD, 1 mio. billedpunkter
Søger: Nej
Højdepunkter: Vipbar touch-skærm, 6,1 fps, Bluetooth, Wi-Fi, 1080p HD-video, Dual Pixel autofokus, 295 skud/opladning
Web: canon.dk

Pris: 4800,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk. [Heateor-SC]

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-