annonce
annonce

Epson EcoTank ET-4500

All-inclusive billedmaskine

Slip for blækregningen i to år. Du får nemlig mere end en kvart liter blæk med i købet!

Kvaliteten på fotoprint er udmærket, og det er en nydelse at kunne glemme alt om blækpatroner. Indbygget arkføder til scanning af mange dokumenter.
Standard-printkvaliteten er temmelig kedelig, og brugerfladen på betjeningspanelet er gammeldags og ulogisk. Ingen kortlæser eller USB-port. Du skal stadig betale for papiret.

Blækprintere er blevet noget, der sælges som slagvare i supermarkedet på linje med hakket oksekød og sodavand. Blækket skal til gengæld findes i aflåste skabe, ligesom 30 års single malt whisky, fransk parfume og andre dyre dråber.

Hvis du er træt af at blive ved med at lægge femhundredekronesedler på disken, er Epsons EcoTank-printere et interessant alternativ. I stedet for små patroner med få milliliter blæk indeholder printeren fire tanke til påfyldning, og med i kassen er fire 70 ml flasker med blæk, i alt lidt over en kvart liter printerblæk!

Hver blæktank er dækket med en gummiprop, og man kan se blækstanden gennem et lille vindue. Smart, men jeg ville være nervøs for at transportere en påfyldt printer.

 

Formidabel blækøkonomi

Epson lover, at de medfølgende blækflasker rækker til 6.500 farvesider og 4.000 sort-hvide print. Den slags løfter skal tages med et solidt gran salt, da de bygger på gennemsnitsberegninger og standardtestsider. Og du får med garanti ikke 6.500 fotoprint i A4-størrelse. Det er imidlertid stadig fem-ti gange mere, end du får med traditionelle fotopatroner. Og den dag blækket er brugt op, er reserveflasker langt billigere end blækpatroner.

Ud over tankafdelingen, der lægger et godt stykke til bredden på printerens højre side, ligner Epson EcoTank ET-4500 de fleste multifunktionsprintere: En sort plasticenhed med papirmagasin bagpå og udskriftsbakke foran.

 

Foto: Epson
Foto: Epson

Besværlig betjening

Et 2 tommers sort-hvidt display på fronten giver en rimelig grad af idé om, hvad printeren laver. Men også kun det. Det er overraskende, hvor lidt information det lykkes at vise på én gang, og navigationen mellem funktionerne er kompromisløst ulogisk. Sammenlignet med de store, højopløste touch-farveskærme, som HP f.eks. leverer, er det simpelthen for bøvlet.

ET-4500 har ikke indbygget kortlæser eller USB-port; til gengæld er der blevet plads til et stort taltastatur. Printeren har nemlig indbygget telefax (!) – en funktion, som alle multifunktionsprintere havde engang, men som i dag kun er interessant for et fåtal. Mere relevant er muligheden for direkte Wi-Fi-forbindelse samt print via kablet og trådløst netværk. Man kan selvfølgelig også tilkoble printeren direkte med et USB-kabel.

 

Arkføder scanner i stakkevis

Der er naturligvis indbygget scanner, som udmærker sig ved også at have en automatisk arkføder, så man kan lægge en stak papirer i printeren og få dem leveret direkte til computeren som jpg-filer eller pdf. Det går ikke ligefrem hurtigt – men det virker, og har man først prøvet en scanner med arkføder, er det svært at vende tilbage til at fodre siderne ind enkeltvis.

Vigtigst for en printer er naturligvis udskrifterne og i vores sammenhæng fotoudskrifterne. Med Epsons eget blanke fotopapir er resultatet glimrende, med levende farver og god balance. Hudfarver virker troværdige, og også relativt komplekse skygger kombineret med vekslende højlys klares.

Til hverdagsbrug, hvor man ikke vil ofre 5-10 kroner pr. ark, er resultatet mindre imponerende, og fotos får en lidt grønlig tone. Så almindeligt papir er kun egnet til tekst og grafik. Desværre skal man vælge papirtypen på printerens betjeningspanel, hver gang man skifter papir. Det er ikke tilstrækkeligt at vælge papirtypen under udskriften. Hvis der er forskel på de to, stopper udskriften med en fejlmeddelelse.

Foto: Epson
Foto: Epson

 

Konklusion

Epson EcoTank 4500 er en arbejdshest af en printer, der leverer absolut brugbare fotoprint i lange, lange baner – og i tilgift klarer alle hjemmekontorets øvrige print- og scanningsopgaver. Betjeningspanelet giver mindelser om en svunden tid, men det meste kan heldigvis klares fra computeren. Den er forholdsvis dyr i anskaffelse, men til gengæld er blækudgiften i høj grad til at overse.

Blækprintere er blevet noget, der sælges som slagvare i supermarkedet på linje med hakket oksekød og sodavand. Blækket skal til gengæld findes i aflåste skabe, ligesom 30 års single malt whisky, fransk parfume og andre dyre dråber. Hvis du er træt af at blive ved med at lægge femhundredekronesedler på disken, er Epsons EcoTank-printere et interessant alternativ. I stedet for små patroner med få milliliter blæk indeholder printeren fire tanke til påfyldning, og med i kassen er fire 70 ml flasker med blæk, i alt lidt over en kvart liter printerblæk! Hver blæktank er dækket med en gummiprop, og man kan se blækstanden gennem et lille vindue. Smart, men jeg ville være nervøs for at transportere en påfyldt printer.  

Formidabel blækøkonomi

Epson lover, at de medfølgende blækflasker rækker til 6.500 farvesider og 4.000 sort-hvide print. Den slags løfter skal tages med et solidt gran salt, da de bygger på gennemsnitsberegninger og standardtestsider. Og du får med garanti ikke 6.500 fotoprint i A4-størrelse. Det er imidlertid stadig fem-ti gange mere, end du får med traditionelle fotopatroner. Og den dag blækket er brugt op, er reserveflasker langt billigere end blækpatroner. Ud over tankafdelingen, der lægger et godt stykke til bredden på printerens højre side, ligner Epson EcoTank ET-4500 de fleste multifunktionsprintere: En sort plasticenhed med papirmagasin bagpå og udskriftsbakke foran.   [caption id="attachment_61903" align="alignnone" width="460"]Foto: Epson Foto: Epson[/caption]

Besværlig betjening

Et 2 tommers sort-hvidt display på fronten giver en rimelig grad af idé om, hvad printeren laver. Men også kun det. Det er overraskende, hvor lidt information det lykkes at vise på én gang, og navigationen mellem funktionerne er kompromisløst ulogisk. Sammenlignet med de store, højopløste touch-farveskærme, som HP f.eks. leverer, er det simpelthen for bøvlet. ET-4500 har ikke indbygget kortlæser eller USB-port; til gengæld er der blevet plads til et stort taltastatur. Printeren har nemlig indbygget telefax (!) – en funktion, som alle multifunktionsprintere havde engang, men som i dag kun er interessant for et fåtal. Mere relevant er muligheden for direkte Wi-Fi-forbindelse samt print via kablet og trådløst netværk. Man kan selvfølgelig også tilkoble printeren direkte med et USB-kabel.  

Arkføder scanner i stakkevis

Der er naturligvis indbygget scanner, som udmærker sig ved også at have en automatisk arkføder, så man kan lægge en stak papirer i printeren og få dem leveret direkte til computeren som jpg-filer eller pdf. Det går ikke ligefrem hurtigt – men det virker, og har man først prøvet en scanner med arkføder, er det svært at vende tilbage til at fodre siderne ind enkeltvis. Vigtigst for en printer er naturligvis udskrifterne og i vores sammenhæng fotoudskrifterne. Med Epsons eget blanke fotopapir er resultatet glimrende, med levende farver og god balance. Hudfarver virker troværdige, og også relativt komplekse skygger kombineret med vekslende højlys klares. Til hverdagsbrug, hvor man ikke vil ofre 5-10 kroner pr. ark, er resultatet mindre imponerende, og fotos får en lidt grønlig tone. Så almindeligt papir er kun egnet til tekst og grafik. Desværre skal man vælge papirtypen på printerens betjeningspanel, hver gang man skifter papir. Det er ikke tilstrækkeligt at vælge papirtypen under udskriften. Hvis der er forskel på de to, stopper udskriften med en fejlmeddelelse. [caption id="attachment_61901" align="alignnone" width="460"]Foto: Epson Foto: Epson[/caption]  

Konklusion

Epson EcoTank 4500 er en arbejdshest af en printer, der leverer absolut brugbare fotoprint i lange, lange baner – og i tilgift klarer alle hjemmekontorets øvrige print- og scanningsopgaver. Betjeningspanelet giver mindelser om en svunden tid, men det meste kan heldigvis klares fra computeren. Den er forholdsvis dyr i anskaffelse, men til gengæld er blækudgiften i høj grad til at overse.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Epson EcoTank ET-4500
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Printhastighed: 9,2 sider/minut (sort), 7,3 sider/minut (farve)
  • Opløsning, print: 5760 x 1440 dpi
  • Opløsning, scanner: 600 dpi
  • Display: 5,5 cm sort-hvid (ikke touch)
  • Forbindelser: Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Ethernet
  • Antal sider: 6.500 farve, 4.000 sort-hvid
  • Blæk: 4 farver i tanke a 70 ml
  • Mål og vægt: 51,5 x 24,1 x 36,0 cm / 7,4 kg
Pris: 3499,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-