annonse
annonse
annonse

LG G6

Vidvinkel er en vinder

Tag gruppebilleder uden problemer og billeder under trange forhold, som ingen andre mobiler kan.

Vand- og støvtæt ifølge IP68. Ekstra vidvinkelkamera. Mange og gode funktioner.
Markant dårligere lysfølsomhed på vidvinkel. Optisk billedstabilisering ved normal vinkel.

LG har tradition for gode kameraer på topmodellerne i deres G-serie. De har været hurtigt ude med ny teknologi som optisk billedstabilisering og laserfokus. Med G4 var de i topklassen, men faldt lidt ned med G5, hvor de satsede på tilbehør snarere end bedre billedkvalitet. G6 har arvet det dobbelte objektiv fra G5, men vidvinklen har fået en bedre og mere højopløst sensor. Selfie-kameraet er mere lysfølsomt, men har lidt lavere opløsning.

Indstillingerne er relativt letforståelige. Under Mode finder man funktioner som Panorama, Time-Lapse og Slo-Mo Video, men også enkelte motivprogrammer. De forskellige tilstande er Auto, Square, Manual og usædvanligt nok Manual Video. Desuden kan man lege med farveeffekter.

I manuel tilstand får man rart nok et histogram samt hvidbalance, fokuskontrol, eksponeringskompensation, ISO, lukkertid og eksponeringslås. Plus knapper til at skifte mellem normal og vidvinkel.

LG er gået i den stik modsatte retning af Apple og har forsynet G6 med et ekstra vidvinkelobjektiv i stedet for en tele. Og det giver mening, for hvor mange gange er man ikke gået baglæns med mobilen for at få hele motivet med? Ifølge LG’s statistik var halvdelen af de billeder, der blev taget med G5, på vidvinkel, så det er klogt at beholde den fordel.

Vinklen er 125 grader mod normalobjektivets 71 grader, hvilket både gør det lettere at tage gruppebilleder og i det hele taget at få gode billeder under trange forhold.

Billedsensoren i G6 er overraskede nok ikke specielt imponerende, men softwaren gør et godt stykke arbejde med at kompensere for dens mangler. Det almindelige kamera tager normalt rigtig gode billeder, også i svagt lys. De kan dog virke lidt kedelige og mangle dynamik.

Vidvinkelobjektivet giver dig mulighed for at tage billeder, som andre mobiler ikke kan. Men den lave lysfølsomhed og fraværet af billedstabilisering går ud over kvaliteten, især indendørs.

Konklusion

Skærmens usædvanlige format giver interessante kreative muligheder for at komponere billederne og er også praktisk til forhåndsvisning. Softwaren gør for det meste et godt stykke arbejde, men kan ikke altid kompensere for sensorens mangler. Billederne mangler simpelthen dynamik.

Det unikke ved G6 er dog vidvinkelobjektivet. Det giver mulighed for at fange mere af motivet uden at skulle bakke, og under trange pladsforhold er det uundværligt. Hvorfor er der ikke flere, der følger LG’s eksempel?

picture1
<
>
(Foto: Producent)

Bedste pris på LG G6
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Skærm: 5,7” IPS, 2880 x 1440, 564 ppi
Frontkameraer: 13 MP f/1.8 OIS + 13 MP f/2.4
Selfie-kamera: 5 MP f/2.2
Billedsensor: 1/3,06”
Mål og vægt: 149 x 72 x 7,9 mm / 163 g
Batteri: 3300 mAh (ikke udskifteligt)
Web: lg.com

Pris: 5800,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-