annonce
annonce

Nikon AF-P DX Nikkor 70-300 mm f/4.5-6.3G ED VR

Prisbillig telezoom til Nikon

Seriøs tele er sjovt, og det behøver ikke at være dyrt.

Prisbillig og skarptegnende med god zoomrækkevidde.
Nogle optiske udfordringer, moderat lysstyrke og ingen modlysblænde.

Teleobjektiver er populære, fordi de trækker motivet meget tættere på. Endnu bedre er det med en telezoom, så man selv kan bestemme hvor tæt på. Hvis man har ordentlig telebrændvidde, kan man få skarpe billeder af dyr i naturen og tage actionbilleder, der ikke er mulige med en standardzoom. F.eks. den, der gerne følger med et systemkamera.

Nikon-brugere med spejlreflekskameraer i 3000- og 5000-serien kan lade sig friste af den nye AF-P DX Nikkor 70-300 mm f/4.5-6.3G. En overkommelig telezoom, der giver 105-480 mm brændvidde på f.eks. Nikon D3400. Hvilket burde være mere end nok til de flestes behov. Hvad enten de tager billeder af sport og action eller sjældne ugler i træer.

Nikkor-objektivet er relativt let. Det er også til at betale og har optisk billedstabilisering, der hjælper dig med at få skarpe billeder på tele. Eller når lukkertiderne bliver lidt længere.

God optisk kvalitet
Autofokus er hurtig og lydløs, men har en tendens til at jage lidt på fuld tele (300 mm), så pas på ved video-optagelse. Optisk er den meget fin med moderat pudeformet fortegning og relativt god skarphed for en telezoom. Skarpheden er altid på sit bedste i centrum og mest ensartet fra blænde f/5.6 til f/11.

Da lysstyrken er forholdsvis beskeden, er det i høj grad et objektiv til magsvejr og ikke noget, jeg ville tage med i en sportshal uden en kraftig blitz.

Det er fuldt ud muligt at få skarpe billeder af dyr og andre motiver, selv når de bevæger sig, men du har brug for lys. I gråvejr mangler den kontrast også, som autofokus har brug for for at følge med bevægelige objekter, men det er muligt at kompensere med manuel fokus. Ulempen er, at du skal vælge manuel fokus i kameramenuen, da objektivet ikke har nogen fokusknap.

Kromatisk aberration er noget, man må regne med på et så overkommeligt objektiv, men her er den moderat. Det samme er astigmatisk og sfærisk aberration, som man ofte må betale mere for at slippe af med. Nikkor-zoomen er god og billig, og klarer opgaven fint, men der burde medfølge en modlysblænde.

Teleobjektiver er populære, fordi de trækker motivet meget tættere på. Endnu bedre er det med en telezoom, så man selv kan bestemme hvor tæt på. Hvis man har ordentlig telebrændvidde, kan man få skarpe billeder af dyr i naturen og tage actionbilleder, der ikke er mulige med en standardzoom. F.eks. den, der gerne følger med et systemkamera. Nikon-brugere med spejlreflekskameraer i 3000- og 5000-serien kan lade sig friste af den nye AF-P DX Nikkor 70-300 mm f/4.5-6.3G. En overkommelig telezoom, der giver 105-480 mm brændvidde på f.eks. Nikon D3400. Hvilket burde være mere end nok til de flestes behov. Hvad enten de tager billeder af sport og action eller sjældne ugler i træer. Nikkor-objektivet er relativt let. Det er også til at betale og har optisk billedstabilisering, der hjælper dig med at få skarpe billeder på tele. Eller når lukkertiderne bliver lidt længere. God optisk kvalitet Autofokus er hurtig og lydløs, men har en tendens til at jage lidt på fuld tele (300 mm), så pas på ved video-optagelse. Optisk er den meget fin med moderat pudeformet fortegning og relativt god skarphed for en telezoom. Skarpheden er altid på sit bedste i centrum og mest ensartet fra blænde f/5.6 til f/11. Da lysstyrken er forholdsvis beskeden, er det i høj grad et objektiv til magsvejr og ikke noget, jeg ville tage med i en sportshal uden en kraftig blitz. Det er fuldt ud muligt at få skarpe billeder af dyr og andre motiver, selv når de bevæger sig, men du har brug for lys. I gråvejr mangler den kontrast også, som autofokus har brug for for at følge med bevægelige objekter, men det er muligt at kompensere med manuel fokus. Ulempen er, at du skal vælge manuel fokus i kameramenuen, da objektivet ikke har nogen fokusknap. Kromatisk aberration er noget, man må regne med på et så overkommeligt objektiv, men her er den moderat. Det samme er astigmatisk og sfærisk aberration, som man ofte må betale mere for at slippe af med. Nikkor-zoomen er god og billig, og klarer opgaven fint, men der burde medfølge en modlysblænde.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Nikon AF-P DX Nikkor 70-300 mm f/4.5-6.3G ED VR
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Type: 70-300 mm telezoom (tilsv. 105-450 mm)
  • Lysstyrke: f/4.5-6.3
  • Korteste fokusafstand: 20 cm
  • Filterdiameter: 58 mm
  • Linseelementer: 14 i alt, i 10 grupper
  • Mål og vægt: Ø 72 x 125 mm / 400 g
  • Andet: Optisk billedstabilisering
  • Til: Nikon DX APC-sensor
Pris: 2995,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk. [Heateor-SC]

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-