annonce
annonce

test: Olympus M.ZUIKO Digital ED 17mm f1.2 PRO

April 2018
Olympus M.ZUIKO Digital ED 17mm f/1.2 PRO
April 2018
Olympus M.ZUIKO Digital ED 17mm f/1.2 PRO

Moderat vidvinkel med ekstrem skarphed

Olympus’ PRO-objektiver er blandt de bedste, vi har testet, og det her er ingen undtagelse.

Meget høj optisk ydelse. Solidt bygget og vejrbeskyttet.
Vignettering på fuld blænde. Høj pris.

En af grundene til at vælge Olympus er det store udvalg af kvalitetsobjektiver. Ikke bare deres PRO-zooms, men især de nye PRO-objektiver med fast brændvidde: 25 mm f/1.2, 45 mm f/1.2 og nu det nye 17 mm f/1.2.

De tre objektiver har mange af de samme egenskaber, f.eks. samme blænde, og er solide konstruktioner med vejrbeskyttelse samt Olympus’ karakteristiske fokus-clutch. Hvor man trækker fokusringen bagud for hurtigt at skifte til manuel fokus.

PRO-udgaven er det lysstærke alternativ til det lille M.Zuiko 17 mm f/1.8. Objektivet er større og tungere, men indeholder også mere glas. Bl.a. med Zero Coating Nano, som dæmper strølys, ED linse-elementer for bedre kontrol over lysindtaget, højere opløsning og asfæriske elementer (DSA: Dual Super Aspherical) for bedre styr på den kromatiske aberration.

Den optiske ydelse er virkelig fremragende for det, der i praksis er en 34 mm – altså moderat – vidvinkel. Ikke uventet er der synlig, men moderat vignettering på fuld blænde, men det forsvinder fra f/2.0 og opad. Derefter er skarpheden endnu mere jævn over det meste af billedfladen, og ekstremt god helt til f/11, hvor diffraktion dæmper skarpheden, også i centrum.

Objektivet er ikke særlig følsomt over for strølys, når modlysblænden er på, og der er heller ikke nævneværdig linjefortegning (for en 34 mm). Kromatisk aberration er godt dæmpet, og objektivet er særdeles godt korrigeret.

Olympus’ hidtil bredeste professionelle vidvinkel er næsten fejlfri på alle væsentlige optiske parametre. Skarpheden er høj også i kanterne for en 17 mm, den er relativt kompakt og let samt vejrbeskyttet, og den høje lysstyrke giver nydelige blødt tegnede baggrunde (bokeh). På alle måder et professionelt objektiv.

En af grundene til at vælge Olympus er det store udvalg af kvalitetsobjektiver. Ikke bare deres PRO-zooms, men især de nye PRO-objektiver med fast brændvidde: 25 mm f/1.2, 45 mm f/1.2 og nu det nye 17 mm f/1.2. De tre objektiver har mange af de samme egenskaber, f.eks. samme blænde, og er solide konstruktioner med vejrbeskyttelse samt Olympus’ karakteristiske fokus-clutch. Hvor man trækker fokusringen bagud for hurtigt at skifte til manuel fokus. PRO-udgaven er det lysstærke alternativ til det lille M.Zuiko 17 mm f/1.8. Objektivet er større og tungere, men indeholder også mere glas. Bl.a. med Zero Coating Nano, som dæmper strølys, ED linse-elementer for bedre kontrol over lysindtaget, højere opløsning og asfæriske elementer (DSA: Dual Super Aspherical) for bedre styr på den kromatiske aberration. Den optiske ydelse er virkelig fremragende for det, der i praksis er en 34 mm – altså moderat – vidvinkel. Ikke uventet er der synlig, men moderat vignettering på fuld blænde, men det forsvinder fra f/2.0 og opad. Derefter er skarpheden endnu mere jævn over det meste af billedfladen, og ekstremt god helt til f/11, hvor diffraktion dæmper skarpheden, også i centrum. Objektivet er ikke særlig følsomt over for strølys, når modlysblænden er på, og der er heller ikke nævneværdig linjefortegning (for en 34 mm). Kromatisk aberration er godt dæmpet, og objektivet er særdeles godt korrigeret. Olympus’ hidtil bredeste professionelle vidvinkel er næsten fejlfri på alle væsentlige optiske parametre. Skarpheden er høj også i kanterne for en 17 mm, den er relativt kompakt og let samt vejrbeskyttet, og den høje lysstyrke giver nydelige blødt tegnede baggrunde (bokeh). På alle måder et professionelt objektiv.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Olympus M.ZUIKO Digital ED 17mm f1.2 PRO
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Type: 17 mm vidvinkelobjektiv (tilsv. 34 mm)
Lysstyrke: f/1.2
Nærgrænse: 20 cm
Filterdiameter: 62 mm
Linse-elementer: 14 i alt, i 11 grupper
Mål og vægt: Ø 68 x 87 mm / 390 g
Andet: Vejrbeskyttet, modlysblænde
Til: Olympus/Panasonic MFT
Web: olympus.dk

Pris: 10499,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk. [Heateor-SC]

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-