annonce
annonce

test: Olympus M.Zuiko Digital ED 300 mm 1:4.0 IS Pro

December 2017Olympus M.Zuiko Digital ED 300 mm 1:4.0 IS Pro

Kompakt tele til sport og natur

Med denne lysstærke supertele stormer Olympus ind på det professionelle marked.

Kompakt, let og med fremragende optisk ydelse. Relativt rimelig pris for en supertele.
Den hybride billedstabilisering virker kun med Olympus’ nyeste prof-kameraer.

Flere kameraproducenter satser på at tage markedsandele på det professionelle marked. Sony, Panasonic og Olympus har for længst udsendt kameraer, der henvender sig til professionelle fotografer. Nu kommer objektiverne også. F.eks. Olympus 300 mm 1:4.0 IS, der svarer til 600 mm.

Det samme som Canon EF 600 mm f/4L IS II USM og Nikon AF-S 500 mm f/4E FL ED VR. Men med nogle ikke ubetydelige forskelle. Canon og Nikons 600 mm teler vejer flere kilo og er næsten en halv meter lange. De koster også næsten 100.000 kroner. Det får Olympus-telen til at fremstå som et kup. Den er halvt så lang, vejer en tredjedel og koster en femtedel af Canons og Nikons 600’ere.

Olympus-objektivet har også fremragende ydelse. Det slanke teleobjektiv har indbygget billedstabilisering, der giver op til seks trins stabilisering. Hvis det vel at mærke er monteret på et Olympus-kamera, der understøtter hybrid billedstabilisering, såsom OM-D E-M1 II. Det kan bruge Olympus’ 1,4x billedstabilisering, som øger brændvidden til 420 mm (840 mm) og mindste blænde til f/5.6.

Det vejrbeskyttede objektiv leveres med modlysblænde og stativfæste, og har – ud over en programmérbar funktionsknap – strålende optisk ydelse. Skarpheden er jævn over alle blænder op til f/11, hvor diffraktion gradvis dæmper skarpheden noget. Der er praktisk talt ingen fortegning, kromatisk aberration eller nævneværdigt strølys. Kontrasten kan virke lidt dæmpet i forhold til M.Zuiko 40-150 mm, men det er ret almindeligt for så ekstrem brændvidde.

Det nye 300 mm f/4.0 viser, at Olympus mener det alvorligt. De vil begå sig i det professionelle segment, og her har de et godt argument for netop det. En fremragende tele til sport- og naturfoto, men også f.eks. astrofotografering. Desuden er det vanvittig billigt i forhold til kvaliteten.

Flere kameraproducenter satser på at tage markedsandele på det professionelle marked. Sony, Panasonic og Olympus har for længst udsendt kameraer, der henvender sig til professionelle fotografer. Nu kommer objektiverne også. F.eks. Olympus 300 mm 1:4.0 IS, der svarer til 600 mm. Det samme som Canon EF 600 mm f/4L IS II USM og Nikon AF-S 500 mm f/4E FL ED VR. Men med nogle ikke ubetydelige forskelle. Canon og Nikons 600 mm teler vejer flere kilo og er næsten en halv meter lange. De koster også næsten 100.000 kroner. Det får Olympus-telen til at fremstå som et kup. Den er halvt så lang, vejer en tredjedel og koster en femtedel af Canons og Nikons 600’ere. Olympus-objektivet har også fremragende ydelse. Det slanke teleobjektiv har indbygget billedstabilisering, der giver op til seks trins stabilisering. Hvis det vel at mærke er monteret på et Olympus-kamera, der understøtter hybrid billedstabilisering, såsom OM-D E-M1 II. Det kan bruge Olympus’ 1,4x billedstabilisering, som øger brændvidden til 420 mm (840 mm) og mindste blænde til f/5.6. Det vejrbeskyttede objektiv leveres med modlysblænde og stativfæste, og har – ud over en programmérbar funktionsknap – strålende optisk ydelse. Skarpheden er jævn over alle blænder op til f/11, hvor diffraktion gradvis dæmper skarpheden noget. Der er praktisk talt ingen fortegning, kromatisk aberration eller nævneværdigt strølys. Kontrasten kan virke lidt dæmpet i forhold til M.Zuiko 40-150 mm, men det er ret almindeligt for så ekstrem brændvidde. Det nye 300 mm f/4.0 viser, at Olympus mener det alvorligt. De vil begå sig i det professionelle segment, og her har de et godt argument for netop det. En fremragende tele til sport- og naturfoto, men også f.eks. astrofotografering. Desuden er det vanvittig billigt i forhold til kvaliteten.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 39 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Type: 300 mm tele (tilsv. 600 mm)
Lysstyrke: f/4.0
Nærgrænse: 1,4 m
Filterdiameter: 77 mm
Linseelementer: 17 i alt, i 10 grupper
Mål og vægt: Ø 93 x 227 mm / 1,27 kg
Andet: Optisk billedstabilisering, vejrbeskyttet, solblænde, stativfæste
Til: Olympus/Panasonic
Web: olympus.dk

Pris: 20995,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-