annonse
annonse
annonse

Panasonic Lumix TZ80

Juni/juli 2016Panasonic Lumix TZ80

Det dyreste er bedst

Det mest anvendelige kamera i testen kommer fra Panasonic.

Lynhurtigt og praktisk rejsekamera med søger, touch-skærm og 4K-video til at forevige ferien med.
Dyrere end de andre, og der ses grums på billeder taget i svagt lys ved høj ISO.

Med indbygget elektronisk søger, touch-skærm og indstillingsring omkring objektivet er Panasonic TZ80 det mest brugervenlige kamera i testen. Læg hertil en lynhurtig skudtakt på 10 fps og 4K-video, og man forstår, hvorfor Panasonics kamera koster lidt mere.

Men det er ikke alt. Kameraet har også Panasonics særlige 4K Photo-funktion, som giver mulighed for at gemme stillbilleder i 8,3 megapixel fra video-optagelser i 4K. Før pegefingeren hen over skærmen, til du finder dit favoritbillede fra video-streamen, og vælg Gem.

Lige så let er det at fokusere, efter at billedet er taget. Post Focus er måske ikke det fedeste ved kameraet, men det kan være praktisk at vælge, hvor billedet skal være skarpest, efter at det er taget.

 

Billedkvalitet

Entusiaster vil sætte pris på kameraets mulighed for at lagre råfiler til efterbehandling af billederne. Så kan man selv bestemme farvebalance, kontrast, skarphed og hvidbalance. Andre kan trygt overlade billedprocesseringen til kameraet, for det gør et godt stykke arbejde med støjreduktion, skarphed, farver og hvidbalance. Kontrasten er mere jævn og detaljeskarpheden højere på det dyrere TZ100, men her er der ikke de store forskelle mellem TZ80 og referencekameraet.

Det er der derimod på billedstøj. Panasonic-kameraet klarer sig bedre end Canon, og skæmmende billedstøj får man ikke, før kameraet passerer ISO 1600. Så falder skarpheden til gengæld også som en sten, og grums og farvestøj tager over, især på billeder taget i dårligt lys.

Med søger og touch-skærm er Panasonics kamera det mest brugervenlige. (Foto: Producent)
Med søger og touch-skærm er Panasonics kamera det mest brugervenlige. (Foto: Producent)

Konklusion

Den integrerede søger er lidt større, men meget skarpere end den på Sony-kameraet. Her kan flere af knapperne programmeres, så meget anvendte funktioner kan tages fra skærmmenuerne og hentes frem med et hurtigt knaptryk. Den fine touch-skærm kan ikke vippes eller vrides, men ellers er ergonomien på det lille kamera rigtig god.

Den integrerede billedstabilisering er den bedste i testen, og kameraet fokuserer som regel så hurtigt og præcist, at du sjældent får uskarpe billeder. Ikke uventet er videokvaliteten en klasse bedre end på Canons og Sonys kameraer, og det er næsten kun prisen, der giver os noget væsentligt at trække ned for.

Bedste pris på Panasonic Lumix TZ80
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Type: 18 MP kompaktkamera med 1/2,3" billedsensor
  • Optik: 24-720 mm f/3.3-6.4, 30x zoom
  • Skærm: 7,6 cm LCD touch, 1 mio. billedpunkter
  • Søger: 1,16 MP LCD
  • Højdepunkter: Wi-Fi, 10 fps, billedstabilisering, råformat, 4K-video, elektronisk lukker ned til 1/16.000 s.
Pris: 3999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist