annonce
(Foto: Producent)

5 Fitness-trackere

Sæt tal på din hverdag

I en travl hverdag lægger du ikke mærke til, om du tager dine 10.000 daglige skridt eller får nok søvn. Her kan en af de smarte fitness-trackere hjælpe.

annonce

De er måske primært tiltænkt det aktivt trænende folk, men fitness-trackere kan med deres alsidige egenskaber bruges til mange formål. Savner du motivation til at lette måsen fra sofaen, eller har du allerede godt styr på det med den daglige motion og trænger bare til et detaljeret overblik over dine udskejelser, så vil du være i målgruppen for en fitness-tracker. Om du så skal have en helt banal tracker eller et moderne smart-ur med tracking-egenskaber, afhænger af dit behov.

Med de sidste par års udvikling inden for smart-ure er urene også begyndt at blive seriøse konkurrenter til de rene trackere, selv om prisen naturligvis stadig er i en anden boldgade. En fitness-tracker koster i gennemsnit lidt over 1.000 kroner, mens et smart-ur hurtigt løber op i tre gange så meget.

Hvad har de så tilfælles?

Fælles for begge produktkategorier er, at de alle har indbyggede pulsmåler, kan agere skridttæller og registrerer dit søvnmønster. Nogle har dertil GPS og indbygget lagerplads, hvilket betyder, at du kan cutte forbindelsen til din smartphone, som der alligevel sjældent er plads til i dine løbeshorts.

Markedet er broget, og der er meget at vælge imellem. Derfor er det vigtigt, at du gør op med dig selv, præcis hvad du har brug for. Er det vigtigt, at trackeren bare holder strøm længe og kun diskret indsamler data, så bør du styre helt uden om urene. Vil du til gengæld gerne have de ekstra smart-funktioner, som urene kan tilbyde, bør du overveje at investere lidt ekstra.

Fælles for alle de inkluderede modeller er, at de egner sig til både almindelig 24/7 tracking af dit aktivitetsmønster og særlige træningspas.

Sådan testede vi

annonce

De enkelte trackere/smart-ure er blevet parret med enten en Android-telefon eller en iPhone. De respektive apps er hentet og benyttet i testperioden.

annonce

Urene er hver især båret på enten højre eller venstre arm i en uges tid ad gangen for at danne et repræsentativt billede af deres respektive egenskaber. Herved er det også blevet tydeligt, hvor ofte de skulle lades op, samt hvor gode de har været til at indsamle data under rolige forhold og ved besøg i det lokale fitnesscenter.

Dem testede vi:

TomTom Touch                         1.148 kroner

annonce

Fitbit Charge 2                           1.249 kroner

Apple Watch Nike+                  3.499 kroner

Samsung Gear Fit 2                  1.599 kroner

Polar M600                                2.599 kroner

Bedste pris på 5 Fitness-trackere
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
Produkter i testen
Samsung Gear Fit 2
Prisbilligt smart-ur
Gear Fit 2 ligner en tracker, men er mere ur end dataindsamler.
Apple Watch Nike+
Gammel vin på nye flasker
Re-branding behøver ikke at være en skidt ting, så længe det gøres ordentligt.
Polar M600
Et Android-ur i forklædning
Polar trækker på erfaringen og smider et smart-ur med i pakken.

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  annonce

  Læs også

  HP Sprocket Plus

  HP Sprocket Plus

  HP Sprocket Plus har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ganske fantastisk.
  Logitech G502 Lightspeed

  Logitech G502 Lightspeed

  Den trådløse udgave af Logitech G502 er præcis lige så god som forgængeren, bare uden ledning.
  Google Nest Hub

  Google Nest Hub

  Nest Hub er næste skridt i, hvordan vi får information og styrer det opkoblede hjem.
  Asus Zenbook 13 vs. Huawei MateBook 13

  Asus Zenbook 13 vs. Huawei MateBook 13

  Huawei er stadig grønne bag ørerne, mens Asus længe har været dominerende på PC-markedet. Men hvem vinder kampen om at få deres ultralette bærbare med i din bagage?
  Microsoft Surface Pro 6

  Microsoft Surface Pro 6

  Microsoft Surface Pro 6 er den bedste hybridcomputer på ­markedet. Men den trænger til fornyelse.
  Smart-ure Huawei vs. Samsung

  Smart-ure Huawei vs. Samsung

  Både Huawei og Samsung er klar med nye smart-ure med fokus på fitness og træning. ­Vinder-uret er også det smarteste.
  Netgear Orbi Voice RBK50V

  Netgear Orbi Voice RBK50V

  Mesh-netværk inklusive Alexa-højttaler? Lyder smart, men Netgear Orbi Voice RBK50V er en god idé, der er dårligt udført.
  Microsoft Surface Laptop 2

  Microsoft Surface Laptop 2

  Microsoft Surface Laptop 2 er for Windows, hvad MacBook er for Mac OS. En bærbar computer, hvor operativsystem og hardware går op i en højere enhed.