annonce
annonce

ASUS PB279Q

Hurtig og fleksibel

En prisbillig skærm, hvor de mange fordele sagtens kan opveje de få svagheder.

Mange indgange og understøttelse af flere samtidige billedkilder. Fremragende farvegengivelse direkte fra fabrikken. Overraskende hurtig og ingen flimren.
Det ville have været rart med et par USB-porte. Det kræver lidt arbejde at få acceptabel kontrast.

ASUS’ skærm har et lidt kedeligt design, der ikke skiller sig ud på kontoret, og en bagside, som man nødig vil vise frem. Her gemmer alle indgangene sig også, heriblandt både en almindelig og en Mini DisplayPort samt hele fire HDMI. Desværre får man ikke nogen USB-porte, og der er ingen mulighed for at skjule ledningerne. Foden er solid og stabil, og det er rart, at man kan justere skærmen i alle retninger, inklusive rotere den til lodret visning.

PB279Q opleves som ganske smal og er også blandt de tyndeste i testen. Skærmkanten er ca. 1,5 cm og forstyrrer ikke nævneværdigt.

Menuknapperne sidder på bagsiden med prikker på forsiden, der angiver, hvor de er. Det føles lidt mærkeligt i starten, men man vender sig hurtigt til det. Der er otte forskellige skærmtilstande, hvoraf de fleste er uinteressante med undtagelse af Standard, sRGB og Game.

En interessant funktion er, at skærmen kan håndtere billede-i-billede og have op til fire billedkilder ved siden af hinanden – god anvendelse af alle HDMI-indgangene. Den har en halvmat antirefleksbehandling, der fungerer fint.

Lige ud af æsken leverer skærmen rigtig god farvegengivelse, men lige lovlig lav kontrast. Efter kalibrering havner sidstnævnte dog på et glimrende niveau, og det lykkedes os endda at presse farveafvigelsen helt i bund. I forhold til skærmteknologien er panelet overraskende hurtigt, hvilket gør, at den også kan bruges til spil. Fordi skærmen ikke anvender pulsmodulation, er der ingen irriterende flimren, og lysstyrken er relativt ensartet hen over skærmfladen.

Asus PB279Q_product  picture_IO

Konklusion
ASUS PB279Q ser måske ikke så sej ud, men er så meget desto mere praktisk. Den kan justeres i alle retninger for at få god ergonomi, og man slipper for både reflekser og flimren fra skærmen. Der er mange indgange til billedkilder, men desværre ingen USB-porte.

Farvegengivelsen er så god, at den ikke kræver justering, men kontrasten bør man bruge lidt tid på at hæve. Desuden er skærmen en af de hurtige. Alt i alt en god og meget prisbillig skærm.

Bedste pris på ASUS PB279Q
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Panel: 27" AHVA, 3840 x 2160, 5 ms
  • Tilslutning: DisplayPort, Mini DisplayPort, 4 x HDMI, MHL
  • Lysstyrke og kontrast: 300 cd/m² / 1000:1
  • Mål og vægt: 62,5 x 36,8 x 5,9 cm / 7,7 kg
Pris: 6000,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-