annonse
annonse
annonse

Musical Fidelity V90-DAC

Silkelyd til bomuldspris

Musical Fidelity har haft held med det kunststykke at give en antydning af high-end lyd i en yderst overkommelig indpakning.

Tættere på lydmæssig pose og sæk kommer man næppe i denne prisklasse. Konverteren har en opløsning, som vi til prisen næppe har set magen til, og musikken præsenteres befriende luftigt.
Dyrere konvertere har som regel mere power og dynamik.

V90-DAC er en lille, smart digitalkonverter. Det er en videreudvikling af den fantastisk vellydende – men noget så grimme – V-DAC, og nu er udseendet også bragt i orden. Borte er den mørkegrå farve og graffiti-skriften; i stedet kommer V90-versionen i lækker aluminiumudførelse og med alle kontakter skjult på bagsiden, i stedet for at de stikker ud på hver side.

Trods sin lave pris har V90-DAC højkvalitets komponenter indeni. Bl.a. en Burr-Brown 32 bit DAC-chip. Komponenterne er overflademonteret på printkort, hvilket er billigere end at montere dem ét for ét i signalvejen. Det har Musical Fidelity forbeholdt deres dyrere produkter.

Musical-Fidelity-V90-DAC_bakside

 

Lydkvalitet
Alle ind-signaler opskaleres i konverteren til 24 bit/192 kHz for at skubbe digital støj langt nok op i frekvens til, at det let kan filtreres væk. Den slags op-sampling betyder ikke nødvendigvis bedre lyd, og på konvertere, hvor denne funktion kan slås til og fra, oplever undertegnede ofte, at det kan lyde bedre uden. Når det er sagt, så spiller V90-DAC fremragende.

Musical Fidelity lyder først og fremmest meget behageligt og opløst i det vigtige mellemtone-register. Leonard Cohens dybe, rustne stemme er dejlig raspende, samtidig med at den har en blødhed og sødme, der hører til sjældenhederne. Lydbilledet er stort og klart, og alt slipper fint og ubesværet igennem. Det føles, som om hele orkestret holder takten pinligt korrekt uden at anstrenge sig det mindste.

Lydbilledet er mere glat end aggressivt, og nogle vil måske savne lidt mere punch i stortrommen. Men sæt noget metal på, og det vågner også op her. Og midt i al larmen skinner bækkenerne uden tegn på at blive skingre. Der findes dog konvertere med mere tryk på i basregisteret.

Konklusion
Musical Fidelity V90-DAC har samme lydkvalitet som den oprindelige V-DAC (og V-DAC II). Måske endda lidt bedre. Desuden understøtter den højere opløsninger og har et langt flottere kabinet. Lyden er silkeblød, lydlandskabet stort, og konverteren giver time efter time med lytteglæde. En rigtig god DAC uanset prisklasse og dermed et fund til to tusind kroner.

V90-DAC er en lille, smart digitalkonverter. Det er en videreudvikling af den fantastisk vellydende – men noget så grimme – V-DAC, og nu er udseendet også bragt i orden. Borte er den mørkegrå farve og graffiti-skriften; i stedet kommer V90-versionen i lækker aluminiumudførelse og med alle kontakter skjult på bagsiden, i stedet for at de stikker ud på hver side. Trods sin lave pris har V90-DAC højkvalitets komponenter indeni. Bl.a. en Burr-Brown 32 bit DAC-chip. Komponenterne er overflademonteret på printkort, hvilket er billigere end at montere dem ét for ét i signalvejen. Det har Musical Fidelity forbeholdt deres dyrere produkter. Musical-Fidelity-V90-DAC_bakside   Lydkvalitet Alle ind-signaler opskaleres i konverteren til 24 bit/192 kHz for at skubbe digital støj langt nok op i frekvens til, at det let kan filtreres væk. Den slags op-sampling betyder ikke nødvendigvis bedre lyd, og på konvertere, hvor denne funktion kan slås til og fra, oplever undertegnede ofte, at det kan lyde bedre uden. Når det er sagt, så spiller V90-DAC fremragende. Musical Fidelity lyder først og fremmest meget behageligt og opløst i det vigtige mellemtone-register. Leonard Cohens dybe, rustne stemme er dejlig raspende, samtidig med at den har en blødhed og sødme, der hører til sjældenhederne. Lydbilledet er stort og klart, og alt slipper fint og ubesværet igennem. Det føles, som om hele orkestret holder takten pinligt korrekt uden at anstrenge sig det mindste. Lydbilledet er mere glat end aggressivt, og nogle vil måske savne lidt mere punch i stortrommen. Men sæt noget metal på, og det vågner også op her. Og midt i al larmen skinner bækkenerne uden tegn på at blive skingre. Der findes dog konvertere med mere tryk på i basregisteret. Konklusion Musical Fidelity V90-DAC har samme lydkvalitet som den oprindelige V-DAC (og V-DAC II). Måske endda lidt bedre. Desuden understøtter den højere opløsninger og har et langt flottere kabinet. Lyden er silkeblød, lydlandskabet stort, og konverteren giver time efter time med lytteglæde. En rigtig god DAC uanset prisklasse og dermed et fund til to tusind kroner.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Musical Fidelity V90-DAC
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Digital ind: Asynkron USB, koaksial, 2 x optisk
  • Analog ud: RCA
  • Opløsning USB: 24 bit/96 kHz
  • Opløsning S/PDIF: 24 bit/192 kHz
  • Ikke variabel volumen
  • Ingen hovedtelefon-udgang

 

Pris: 1999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-