annonse
annonse
annonse

YBA WD202

Harmoniske toner

Denne DAC kombinerer et lækkert ydre og mange funktioner med musikalsk topkvalitet.

Lyden er rigtig god, især med balanceret tilslutning. Konverteren kan anvendes som digital forforstærker, og der er både hovedtelefon-udgang og fjernbetjening. Desuden er vi forelsket i udseendet.
Konverteren lyder ikke lige så godt med ubalanceret tilslutning. Hovedtelefon-udgangen er okay, men heller ikke mere.

Det første, man bemærker ved YBA WD202, er det lækre chassis i børstet sort aluminium. Meget lækkert lavet, og det gør, at produktet ser dyrere ud, end det egentlig er. Også fjernbetjeningen er i tillidsvækkende aluminium og ligger rigtig godt i hånden.

Konverteren har hovedtelefon-udgang og variabel volumen, som kan styres enten via fjernbetjeningen eller frontpanelet.

Hvad tilslutninger angår, har YBA det meste. Herunder balanceret XLR ud, som man bør bruge, hvis forstærkeren er balanceret. USB-indgangen går desuden helt til toppen, når det gælder opløsning, hvilket kræver driver til Windows, men ikke til Mac.

YBA_WD202_bakside

 

Lydkvalitet
XLR-tilslutning lyder bedre end ubalanceret. Ubalanceret lyder det rent og pænt, men aldrig råt og sejt, som det skal. Lydbilledet er generelt lidt fladt, ligesom med Arcam med airDAC.

Skift til XLR, og lydlandskabet åbner sig betragteligt. Alt bliver stort, og strygere og blæsere bliver endda lidt mere differentieret end med Musical Fidelity. Som om musikerne tager et lille skridt væk fra hinanden og dermed får mere plads at boltre sig på. Det hele er mere livligt og mere opløst. Klaver får en dejlig udklingning, og det er godt tryk på i basregisteret, selv om konverteren brillerer mest fra mellemtonen og opad.

Hovedtelefon-udgangen er god, men ikke i top. De åbne Sennheiser HD 598 får lidt mere bas, end jeg er vant til, men bassen er ikke super detaljeret, og der mangler opløsning i overtonerne sammenlignet med seriøse, separate hovedtelefon-forstærkere.

Konklusion
Med WD202 har YBA lavet en DAC, der lyder rigtig godt og ser fantastisk ud. Chassiset er i lækkert børstet aluminium, og fjernbetjening ligeså. Og konverteren lyder fabelagtigt til prisen. Først og fremmest er det de lette, luftige toner, der imponerer. Men her er også attack, og al musik løftes et niveau med YBA. Den bør afgjort tilsluttes balanceret, for ubalanceret lyder den lidt fladere og mere tamt.

Vi kan godt lide, at der er hovedtelefon-udgang, og at man kan styre lydniveauet fra fronten af konverteren, især til skrivebordsbrug. Men hovedtelefon-udgangen mangler lidt opløsning og dynamik.

Det første, man bemærker ved YBA WD202, er det lækre chassis i børstet sort aluminium. Meget lækkert lavet, og det gør, at produktet ser dyrere ud, end det egentlig er. Også fjernbetjeningen er i tillidsvækkende aluminium og ligger rigtig godt i hånden. Konverteren har hovedtelefon-udgang og variabel volumen, som kan styres enten via fjernbetjeningen eller frontpanelet. Hvad tilslutninger angår, har YBA det meste. Herunder balanceret XLR ud, som man bør bruge, hvis forstærkeren er balanceret. USB-indgangen går desuden helt til toppen, når det gælder opløsning, hvilket kræver driver til Windows, men ikke til Mac. YBA_WD202_bakside   Lydkvalitet XLR-tilslutning lyder bedre end ubalanceret. Ubalanceret lyder det rent og pænt, men aldrig råt og sejt, som det skal. Lydbilledet er generelt lidt fladt, ligesom med Arcam med airDAC. Skift til XLR, og lydlandskabet åbner sig betragteligt. Alt bliver stort, og strygere og blæsere bliver endda lidt mere differentieret end med Musical Fidelity. Som om musikerne tager et lille skridt væk fra hinanden og dermed får mere plads at boltre sig på. Det hele er mere livligt og mere opløst. Klaver får en dejlig udklingning, og det er godt tryk på i basregisteret, selv om konverteren brillerer mest fra mellemtonen og opad. Hovedtelefon-udgangen er god, men ikke i top. De åbne Sennheiser HD 598 får lidt mere bas, end jeg er vant til, men bassen er ikke super detaljeret, og der mangler opløsning i overtonerne sammenlignet med seriøse, separate hovedtelefon-forstærkere. Konklusion Med WD202 har YBA lavet en DAC, der lyder rigtig godt og ser fantastisk ud. Chassiset er i lækkert børstet aluminium, og fjernbetjening ligeså. Og konverteren lyder fabelagtigt til prisen. Først og fremmest er det de lette, luftige toner, der imponerer. Men her er også attack, og al musik løftes et niveau med YBA. Den bør afgjort tilsluttes balanceret, for ubalanceret lyder den lidt fladere og mere tamt. Vi kan godt lide, at der er hovedtelefon-udgang, og at man kan styre lydniveauet fra fronten af konverteren, især til skrivebordsbrug. Men hovedtelefon-udgangen mangler lidt opløsning og dynamik.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på YBA WD202
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Digital ind: Koaksial, optisk, USB, AES/EBU
  • Analog ud: XLR, RCA
  • Digital ud: Koaksial
  • Opløsning USB: 24 bit/192 kHz
  • Opløsning S/PDIF: 24 bit/192 kHz
  • Variabel volumen
  • Fjernbetjening
  • Hovedtelefon-udgang
Pris: 5995,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-