annonce
annonce

test: Como Audio Musica

Oktober 2017Como Audio Musica

Ulv i fåreklæder

Lad dig ikke narre af det kompakte udseende – Comos anlæg er et fuldværdigt trådløst stereoanlæg med forbløffende egenskaber.

Vellydende minianlæg med elegant multirumsløsning og understøttelse af flere streaming-tjenester. Netværksradio, DAB+ og cd-afspilning. Let at bruge.
Mangler selvfølgelig dybbas, men ellers ikke meget at sætte en finger på.

Der er nok ikke mange, der har hørt om Como Audio. Hvilket er ikke så underligt. De hører ikke til blandt de etablerede mærker, som man finder på enhver butikshylde. Men det kan hurtigt ændre sig. I hvert fald hvis Como Audio Musica bliver lige så godt modtaget af publikum som af os.

Bag det italiensk klingende navn står Tom DeVesto, manden bag radiosuccesen Tivoli Audio. Nu arbejder DeVesto med et nyt mærke, og vi har tidligere testet en bordradio fra Como Audio ved navn Duetto med godt resultat.

Men en svale gør ingen sommer, hvilket Tom DeVesto ved. Man skal også levere på de andre produkter. I den nye Musica er der lagt vægt på at tilfredsstille det brede publikum, og her skal man lede længe for at finde nogen mangler. Flot træfinér og tillidsvækkende byggekvalitet lover godt.

DAB+, netværksradio og multirum

Musica er meget mere end bare en bordradio med cd-afspiller og stereohøjttalere. Anlægget er selvfølgelig trådløst, og med Bluetooth kan det også agere streaming-højttaler for mobilen. Det har streaming-tjenester som Spotify Connect, Tidal, Napster og Deezer tilgængelige fra fjernbetjeningen, og man kan styre det med en app.

Det kan også bruges med en Google Chromecast plugget i USB-porten bagpå, og det kan kobles til dit Wi-Fi-netværk derhjemme, så du kan få adgang til mere end 30.000 radiostationer på nettet. Desuden har det FM- og DAB+ radio.

Lyden fra tv’et kan afspilles over Musica via den optiske indgang på bagsiden, og det kan parres med andre Como Audio-produkter, som også understøtter Wi-Fi, så man får multirum. Sæt f.eks. en Musica i stuen, en Duetto i køkkenet og den bærbare Amico på terrassen. Så kan en af dem fungere som kilde i et netværk, og du kan f.eks. afspille cd’er på Musica og streame lyden til de andre Como-apparater.

Brugervenlighed

Det er længe siden, vi testede stereoradioen Duetto, men det var forbløffende nemt at komme i gang med Musica. Mindre end fem minutter efter udpakningen var det koblet til netværket, og vores yndlingsstationer var gemt på hurtigknapperne på fronten.

Bare følg den enkle vejledning, der ligger i æsken.

Ligesom på Duetto kan man gemme radiostationer uafhængigt af kilde – FM, DAB+ eller netradio – og vælge favoritterne i app’en, på fjernbetjeningen eller på de otte knapper foran på anlægget. Farveskærmen er ikke trykfølsom, men viser meget information om lydkilden. Såsom hvad det er, man hører, albumcovers, billeder, video og signalkvalitet.

Første gang man sætter Musica op som en del af et multirumssystem, skal man bruge app’en for at tilføje andre enheder i netværket. Det tog fem minutter. Så på ti minutter havde jeg færdigprogrammeret Musica, koblet en Amico til, lagt mine favoritter ind og var klar til at spille musik.

Det er ikke værst.

Mægtig lyd

Med 40 cm i bredden er Musica producentens største anlæg. Indeni sidder en 30 watt forstærker, som driver fire højttaler-enheder for tovejslyd i stereo. Det fungerer rigtig godt.

Det er det første bordanlæg, som rent faktisk er i stand til at udfordre det større og dyrere Revo SuperSystem, og ligesom Duetto før det spiller Musica klarere, sejere og mere raffineret end Tivoli Audio Music System Three+. Det er ikke bare godt gjort; det bringer Musica helt til tops blandt de radioanlæg, vi har testet.

Udfordringen med radio er at finde en station, der ikke komprimerer lydsignalet for meget, men på internettet er udvalget af radiostationer med god lyd meget større. F.eks. Hi On Line Jazz, der streamer med 320 kbit/s mod 64-128 kbit/s, som er det almindelige for DAB+.

Sæt en cd på eller stream musik fra Tidal over netværket, og lyden bliver meget renere og langt mere afbalanceret. Lydbilledet åbner sig, og musikken lyder friskere, mere indbydende og medrivende.

Musica-anlægget kan også spille rigtig højt og let fylde en normal stue med party-stemning, samtidig med at det duer fint til baggrundsmusik.

Konklusion

Det kompakte Como-anlæg dækker de flestes behov for et anlæg og gør det rigtig godt. Med understøttelse af de mest udbredte streaming-tjenester, internetradio og DAB+ integreret – og cd-afspiller, ikke at forglemme – er Musica et anlæg, der ikke mangler meget.

At det også understøtter multirum, vil være en velkommen bonus for mange, men det er den mægtige lyd og den simple betjening, der gør os så begejstrede for Musica, at vi ender på seks stjerner.

picture_web picture1 picture1
<
>
Man kan styre Musica med en app.

Bedste pris på Como Audio Musica
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

FM/DAB/DAB+ radio
Wi-Fi og Bluetooth-streaming
Internetradio, cd-afspiller, multirum
USB, 2 x analog lyd ind, optisk lyd ind, Ethernet, hovedtelefoner ud
8 forhåndsvalg
Spotify Connect, Tidal, Napster, Deezer
Farveskærm
Como Control-app, fjernbetjening
Valnød, hickory, sort eller hvid
Web: comoaudio.eu

Pris: 5499,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-