annonse
annonse

5 netværksforstærkere med streaming

Trådløst nirvana

Smid cd’erne ud! Morgendagens forstærkere kobles trådløst til netværket og streamer musikken direkte. Og ikke alle er dyre.

Det nye digitale liv med streaming og download af musik stiller nye krav til lydanlæggene. Derfor kan flere og flere produkter nu streame musik direkte via abonnementstjenester som WiMP og Spotify, og desuden afspille downloadet musik fra netværk eller harddisk.

Udviklingen på forstærkerfronten går i stigende grad i retning af netværks-streaming. Nu skal en forstærker helst være kompatibel med de allerfleste lydformater og streaming-tjenester, og gerne med indbygget internetradio. Alt dette skal bindes sammen i en letfattelig brugerflade, så alle kan anvende musikanlægget.

Fjernstyrings-app
Den bedste måde at sikre god brugervenlighed på er at lade brugeren styre forstærkeren med en app til smartphone eller tablet. Det giver langt bedre overblik end den medfølgende fjernbetjening. Den producent, der laver den bedste app, får det mest strømlinede produkt.

Man skal let kunne finde musikken, hvad enten det er på en netværksopkoblet harddisk eller via en streaming-tjeneste i skyen. Man bør helt klart kunne lave spillelister direkte i app’en, og hvis produktet har indbygget streaming, såsom Spotify eller WiMP, skal app’en også have en god søgemaskine til streaming-tjenesterne.

Krav til lydkvalitet
Men det nytter ikke meget med et brugervenligt produkt, hvis den lyd, der kommer ud i den anden ende, stinker. Der stilles de samme krav til lydkvalitet fra en netværksforstærker som fra en traditionel hi-fi-forstærker. Det må nødvendigvis blive noget dyrere, så en netværksforstærker til 5.000 kroner lyder ikke lige så godt som en traditionel stereoforstærker til samme pris. Hvis den ikke lyder godt sammen med et par gode højttalere, har vi at gøre med et fejlskud.

Kandidaterne
Her tester vi fem netværksforstærkere til forskellige budgetter. Nederst finder vi en af ​​de klart mest populære på markedet, nemlig Sonos Connect:Amp, som til lige under 4.000 kroner byder på brugervenlig streaming af mange formater, har indbygget Spotify og yder en effekt på 2 x 55 watt i 8 ohm. Den understøtter musikformater op til cd-kvalitet, men ikke højere.

Et skridt op ad stigen finder vi den nye Bluesound PowerNode, som har indbygget WiMP og desuden understøtter deres hi-fi-abonnement, der giver tabsfri cd-kvalitet. Forstærkeren kan spille højopløste formater op til 24 bit/192 kHz. Brugerfladen er meget lig Sonos’. Effekten er opgivet til 2 x 50 watt.

Den dyreste af budgetmodellerne er Simple Audio Roomplayer I. Ligesom Bluesound understøtter den højopløst musik, og i modsætning til Sonos og Bluesound har den analog line-indgang til tilslutning af en analog kilde, f.eks. et tv. Den kan kommunikere direkte med andre Simple Audio enheder via elnettet og yder 2 x 50 watt. Ingen understøttelse af Spotify eller WiMP i øjeblikket.

Dyrest er Naim UnitiQute 2 og Pro-Ject Stream Box DSA, begge til over 10.000 kroner. De har både analoge og digitale indgange samt netværksfunktionalitet. Begge skulle kunne streame musik via internettet, men understøtter i øjeblikket hverken Spotify eller WiMP og er dermed mindre brugbare herhjemme. Men det kan der blive lavet om på. Naim er opgivet til 2 x 45 watt, og Pro-Ject til 2 x 60 watt, begge i 4 ohm.

Som man kan se, er forstærkerne specificeret til nogenlunde samme effekt. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at de opleves lige kraftige, da det kan være baseret på forskellige målinger.

5 netværksforstærkere med streaming

5 netværksforstærkere med streaming
Med en integreret forstærker står det én frit for vælge de højttalere, man ønsker. Og når forstærkeren har også indbygget streaming, er det bare med at få smidt cd-afspilleren ud og lade cd-samling gå samme vej. For digitale filformater betyder ...
Læs hele testen

Sonos Connect:Amp

5 netværksforstærkere med streaming
Amerikanske Sonos har nogle års forspring foran de andre streaming-producenter. De lancerede deres første trådløse forstærker allerede i 2005 og regnes i dag for en førende producent af trådløse multirumssystemer. Brugervenlighed Sonos adskiller sig fra konkurrenterne ved at have et ...
Læs hele testen

Bluesound PowerNode

5 netværksforstærkere med streaming
Ud over at streame musik fra din computer har Bluesound PowerNode streaming-tjenesten WiMP indbygget og er kompatibel med deres hi-fi-abonnement i cd-kvalitet. Internetradio er der også samt USB-indgang, som kan afspille lydfiler direkte fra memory stick eller harddisk. Spotify kommer, ...
Læs hele testen

Simple Audio Roomplayer 1

5 netværksforstærkere med streaming
Simple Audio adskiller sig teknisk fra den gemene hob af netværksafspillere ved ikke at have standard Wi-Fi, men i stedet bruge lysnettet til at kommunikere med enheder i andre rum. Vi har tidligere testet den med makkeren Roomplayer II, og ...
Læs hele testen

Pro-Ject Stream Box DSA

5 netværksforstærkere med streaming
Pro-Ject Stream Box DSA er en integreret forstærker med indbygget streaming. Den afspiller musik direkte fra netværkscomputer, eller slut en harddisk eller memory stick til USB-indgangen. Derudover er der både analog og digital tilkobling til andet udstyr. Desværre er der ...
Læs hele testen

Naim UnitiQute 2

5 netværksforstærkere med streaming
Naim er et mærke, der nyder stor popularitet for tiden. Den oprindelige UnitiQute var en god problemknuser, der kombinerede streaming, DAB-radio og indbygget D/A-konverter med en hi-fi-forstærker i et kompakt format. Perfekt til et lækkert stueanlæg eller kontorlyd for de ...
Læs hele testen
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-