annonse
annonse
annonse

5 netværksforstærkere med streaming

Trådløst nirvana

Smid cd’erne ud! Morgendagens forstærkere kobles trådløst til netværket og streamer musikken direkte. Og ikke alle er dyre.

Det nye digitale liv med streaming og download af musik stiller nye krav til lydanlæggene. Derfor kan flere og flere produkter nu streame musik direkte via abonnementstjenester som WiMP og Spotify, og desuden afspille downloadet musik fra netværk eller harddisk.

Udviklingen på forstærkerfronten går i stigende grad i retning af netværks-streaming. Nu skal en forstærker helst være kompatibel med de allerfleste lydformater og streaming-tjenester, og gerne med indbygget internetradio. Alt dette skal bindes sammen i en letfattelig brugerflade, så alle kan anvende musikanlægget.

Fjernstyrings-app
Den bedste måde at sikre god brugervenlighed på er at lade brugeren styre forstærkeren med en app til smartphone eller tablet. Det giver langt bedre overblik end den medfølgende fjernbetjening. Den producent, der laver den bedste app, får det mest strømlinede produkt.

Man skal let kunne finde musikken, hvad enten det er på en netværksopkoblet harddisk eller via en streaming-tjeneste i skyen. Man bør helt klart kunne lave spillelister direkte i app’en, og hvis produktet har indbygget streaming, såsom Spotify eller WiMP, skal app’en også have en god søgemaskine til streaming-tjenesterne.

Krav til lydkvalitet
Men det nytter ikke meget med et brugervenligt produkt, hvis den lyd, der kommer ud i den anden ende, stinker. Der stilles de samme krav til lydkvalitet fra en netværksforstærker som fra en traditionel hi-fi-forstærker. Det må nødvendigvis blive noget dyrere, så en netværksforstærker til 5.000 kroner lyder ikke lige så godt som en traditionel stereoforstærker til samme pris. Hvis den ikke lyder godt sammen med et par gode højttalere, har vi at gøre med et fejlskud.

Kandidaterne
Her tester vi fem netværksforstærkere til forskellige budgetter. Nederst finder vi en af ​​de klart mest populære på markedet, nemlig Sonos Connect:Amp, som til lige under 4.000 kroner byder på brugervenlig streaming af mange formater, har indbygget Spotify og yder en effekt på 2 x 55 watt i 8 ohm. Den understøtter musikformater op til cd-kvalitet, men ikke højere.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Et skridt op ad stigen finder vi den nye Bluesound PowerNode, som har indbygget WiMP og desuden understøtter deres hi-fi-abonnement, der giver tabsfri cd-kvalitet. Forstærkeren kan spille højopløste formater op til 24 bit/192 kHz. Brugerfladen er meget lig Sonos’. Effekten er opgivet til 2 x 50 watt.

Den dyreste af budgetmodellerne er Simple Audio Roomplayer I. Ligesom Bluesound understøtter den højopløst musik, og i modsætning til Sonos og Bluesound har den analog line-indgang til tilslutning af en analog kilde, f.eks. et tv. Den kan kommunikere direkte med andre Simple Audio enheder via elnettet og yder 2 x 50 watt. Ingen understøttelse af Spotify eller WiMP i øjeblikket.

Dyrest er Naim UnitiQute 2 og Pro-Ject Stream Box DSA, begge til over 10.000 kroner. De har både analoge og digitale indgange samt netværksfunktionalitet. Begge skulle kunne streame musik via internettet, men understøtter i øjeblikket hverken Spotify eller WiMP og er dermed mindre brugbare herhjemme. Men det kan der blive lavet om på. Naim er opgivet til 2 x 45 watt, og Pro-Ject til 2 x 60 watt, begge i 4 ohm.

Som man kan se, er forstærkerne specificeret til nogenlunde samme effekt. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at de opleves lige kraftige, da det kan være baseret på forskellige målinger.

Bedste pris på 5 netværksforstærkere med streaming
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Samsung slår sine folder

Den første foldbare mobil på markedet er en realitet. Sig velkommen til Samsung Galaxy Fold. Og hav den store pengepung parat, hvis du vil købe den.

Test
Nokia 8.1

Er et “Nokia” nok? Tja …

Nokia 8.1 er en god mellemklasse-mobil til prisen. Men har den noget særligt at byde på? Ud over navnet?

Flagskibet Samsung Galaxy S10 er her

Vi har haft Samsungs nye monstermobil i hænderne, og den har alle de funktioner, man kan forestille sig.

High end-weekend i Aarhus

Hotel Royal i Aarhus er i den kommende weekend rammen om en omfattende messe for hi-fi og high-end.

Dyk med droner

Glem flyvende droner, undervandsdroner er sjovere.

Test
Datacolor SpyderX Pro

Sådan får du korrekte farver

Fotografer må kalibrere skærmen, hvis farverne skal gengives korrekt.

Lysstærk Nikon-zoom

Nikon Z er pludselig blevet endnu mere interessant.

Test
SteelSeries Stratus Duo

Gør PC’en til en konsol

SteelSeries’ trådløse controller er perfekt til rend-og-hop-spil på PC’en og mobilen.

Test
Sonos Amp

Dobbelt kraft

Endelig en Sonos-forstærker kraftig nok til at drive ordentlige højttalere med overbevisning. Og selvfølgelig med fuld multirumsfunktion.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.

Handsker til touch-skærme

Brug mobilen uden at fryse om fingrene.

Lukket topmodel og forstærker fra Focal

De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.

annonse
Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen

Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.