annonce
annonce

Geneva Touring L

Oktober 2017Geneva Touring L

Elegant rejseradio

Den koster lidt mere, men for dem, der er interesseret i god lyd, vil Touring L være det bedste valg.

Afbalanceret lydbillede med fokuseret mellemtone og fyldig bas. Nem i brug, lang batteritid og udsøgt byggekvalitet.
Skærmen har dårlig læsbarhed i sollys. Ikke vejrtætnet.

Et par trin op fra de generiske radioer, som man finder i alle elektronikbutikker, har vi Geneva. Lidt dyrere, lidt anderledes design og – i dette tilfælde – en skamløs flirt med 1960’ernes transistorradioer.

Geneva Labs har på ti år formået at etablere sig på premium-markedet med stilfulde radioer i Bauhaus-design. Men deres rejse- eller bærbare radioer har ikke fået samme opmærksomhed. Det kan være, det ændrer sig med Geneva Touring L – en batteridrevet radio med Bluetooth, der ligner noget fra 60’erne.

Rejseradioen (lad os bare kalde den det) minder om både Tandbergs, Brauns og Bang & Olufsens gamle rejsemodeller og er storebror til Touring S, som testede vi for nylig. Men hvor den lillebitte S-model er perfekt, når størrelsen betyder noget – den kan f.eks. være i en lille rejsetaske og fylder nærmest ikke på natbordet – er L-modellen næsten et helt anlæg i sig selv.

Hermed mener jeg ikke, at du endelig kan smide det gamle stereoanlæg ud, men den kan være et spændende alternativ til en Bluetooth-højttaler. Ikke kun fordi den har Bluetooth, men også fordi den i modsætning til mange rejseradioer med FM og DAB lyder forbandet godt.

Bærbar, men ikke sprøjtesikker

Geneva opgiver batterilevetiden til 30 timer. Det er et konservativt skøn, for ved moderat lydstyrke kan den spille længere. Den er ikke vejrtætnet, og man kan ikke betjene den fra en app. Den understøtter heller ikke multirum, og for nogle vil seks forhåndsvalgte stationer være i underkanten.

Men den er meget lækkert bygget i aluminium betrukket med sort, hvidt, rødt eller – vores favorit – cognac-brunt kunstlæder. Et bærehåndtag strækker sig over hele bredden, og den lades op med en medfølgende oplader og USB-ledning.

Det hjælper også, at brugervenligheden er god. Her behøver man ikke at konfigurere noget som helst. Drej volumenknappen for at tænde radioen og vælge lydstyrke, og gem dine favoritstationer ved at holde en af de fem knapper på toppen inde i nogle sekunder. Skærmen er delvis skjult bag et perforeret gitter, men meget læsbar undtagen i sollys.

Balanceret lyd

I sidste ende er det dog lyden, der betyder mest for de fleste. En radio skal trods alt bruges til musik. Selv om den ikke er nogen erstatning for et godt anlæg, vil Touring L være et rigtig godt valg for dem, der kan lide fyldig lyd med lidt punch. Noget, den har i spandevis. Faktisk stiller den de fleste andre rejseradioer, vi har testet, i skyggen.

Lyden udmærker sig på tre vigtige områder: Mellemtonen er klarere og bedre fokuseret end på de fleste radioer, vi har testet. Den har godt med bas, uden at det bliver påtrængende, og der er en god sammenhæng i lydbilledet. Den kan også spille højt, men så må man acceptere lidt forvrængning.

Mens en del radioer – både bord- og rejsemodeller – kun er gode til pop, rock og hiphop, er Geneva-radioen god til det meste. Strygere på klassisk musik er tydeligere fokuseret, bassen på R&B og pop/rock er veldefineret nok til, at man let kan følge rytmen, og balancen fra bas til diskant er meget bedre, end man forventer fra en rejseradio.

Konklusion

Geneva Touring L er den bedste rejseradio, vi har testet hidtil. Den kombinerer solid konstruktion med et tiltalende design og bedre lyd, end man finder andre steder. Havde den været sprøjtesikker og haft en skærm med bedre læsbarhed i sollys, så havde den været perfekt, men perfektion findes ikke i denne klasse. Genevas radio kommer dog tæt på.

picture1 picture3 picture4
<
>
Geneva Touring L findes i flere farver: Rød, hvid, sort og brun.

Et par trin op fra de generiske radioer, som man finder i alle elektronikbutikker, har vi Geneva. Lidt dyrere, lidt anderledes design og – i dette tilfælde – en skamløs flirt med 1960’ernes transistorradioer. Geneva Labs har på ti år formået at etablere sig på premium-markedet med stilfulde radioer i Bauhaus-design. Men deres rejse- eller bærbare radioer har ikke fået samme opmærksomhed. Det kan være, det ændrer sig med Geneva Touring L – en batteridrevet radio med Bluetooth, der ligner noget fra 60’erne. Rejseradioen (lad os bare kalde den det) minder om både Tandbergs, Brauns og Bang & Olufsens gamle rejsemodeller og er storebror til Touring S, som testede vi for nylig. Men hvor den lillebitte S-model er perfekt, når størrelsen betyder noget – den kan f.eks. være i en lille rejsetaske og fylder nærmest ikke på natbordet – er L-modellen næsten et helt anlæg i sig selv. Hermed mener jeg ikke, at du endelig kan smide det gamle stereoanlæg ud, men den kan være et spændende alternativ til en Bluetooth-højttaler. Ikke kun fordi den har Bluetooth, men også fordi den i modsætning til mange rejseradioer med FM og DAB lyder forbandet godt.

Bærbar, men ikke sprøjtesikker

Geneva opgiver batterilevetiden til 30 timer. Det er et konservativt skøn, for ved moderat lydstyrke kan den spille længere. Den er ikke vejrtætnet, og man kan ikke betjene den fra en app. Den understøtter heller ikke multirum, og for nogle vil seks forhåndsvalgte stationer være i underkanten. Men den er meget lækkert bygget i aluminium betrukket med sort, hvidt, rødt eller – vores favorit – cognac-brunt kunstlæder. Et bærehåndtag strækker sig over hele bredden, og den lades op med en medfølgende oplader og USB-ledning. Det hjælper også, at brugervenligheden er god. Her behøver man ikke at konfigurere noget som helst. Drej volumenknappen for at tænde radioen og vælge lydstyrke, og gem dine favoritstationer ved at holde en af de fem knapper på toppen inde i nogle sekunder. Skærmen er delvis skjult bag et perforeret gitter, men meget læsbar undtagen i sollys.

Balanceret lyd

I sidste ende er det dog lyden, der betyder mest for de fleste. En radio skal trods alt bruges til musik. Selv om den ikke er nogen erstatning for et godt anlæg, vil Touring L være et rigtig godt valg for dem, der kan lide fyldig lyd med lidt punch. Noget, den har i spandevis. Faktisk stiller den de fleste andre rejseradioer, vi har testet, i skyggen. Lyden udmærker sig på tre vigtige områder: Mellemtonen er klarere og bedre fokuseret end på de fleste radioer, vi har testet. Den har godt med bas, uden at det bliver påtrængende, og der er en god sammenhæng i lydbilledet. Den kan også spille højt, men så må man acceptere lidt forvrængning. Mens en del radioer – både bord- og rejsemodeller – kun er gode til pop, rock og hiphop, er Geneva-radioen god til det meste. Strygere på klassisk musik er tydeligere fokuseret, bassen på R&B og pop/rock er veldefineret nok til, at man let kan følge rytmen, og balancen fra bas til diskant er meget bedre, end man forventer fra en rejseradio.

Konklusion

Geneva Touring L er den bedste rejseradio, vi har testet hidtil. Den kombinerer solid konstruktion med et tiltalende design og bedre lyd, end man finder andre steder. Havde den været sprøjtesikker og haft en skærm med bedre læsbarhed i sollys, så havde den været perfekt, men perfektion findes ikke i denne klasse. Genevas radio kommer dog tæt på. [gallery ids="70306,70307,70308"]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Geneva Touring L
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

FM/DAB/DAB+ radio
Bluetooth-streaming
Line-indgang
6 forhåndsvalg
Hvid, rød, sort eller brun
30 timers batteritid
23,5 x 14,9 x 17,6 cm
Web: dk.genevalab.com

Pris: 1699,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-