test: Tivoli Audio Model One Digital + Cube + Sub

Tivoli-radio i stereo

Flere højttalere forbedrer lyden fra Tivoli Audios digitale bordradio, men det er dyrt og kompliceret.

Plus
Tiltalende design med træfinér. Varm, fyldig lyd over Bluetooth og Wi-Fi. Subwooferen løfter lyden betragteligt.
Minus
Mørk og udefineret klang. Forvrænger, når man skruer op. App’ens brugervenlighed er mangelfuld.

Den digitale udgave af Tivoli Audios radiosucces er for nylig blevet opdateret. Model One Digital, som den hedder, testede vi første gang sidste år. Dengang mente vi, at der manglede en del på lydkvaliteten, for at den kunne hævde sig blandt toppen af poppen inden for bordradioer.

Den var heller ikke særlig brugervenlig med en indviklet måde at få den koblet på netværket på, hvilket betød, at vi ikke fik brugt den, som vi skulle.

Hvilket var synd og skam, for ideen er tiltalende. En lille bordradio, der kan bruges sammen med andre enheder i netværket – et såkaldt multirums-setup – kan for mange være en nyttig løsning.

Man kan gøre, som vi har gjort: Tilføje en trådløs højttaler kaldet Cube og gå fra mono- til stereolyd. En løsning, der egner sig bedre til store rum, fordi to 3 tommers højttalere giver mere fyldig lyd end én.

Endnu bedre bliver det, hvis man også tilføjer den nyere Model Sub, der – som navnet antyder – er en bashøjttaler. Af den kompakte, for ikke at sige flade, slags. En, der kan stå, ligge eller hænge på væggen, og som er lille nok til at kunne få plads næsten overalt.

Model Sub er trådløs, men har også line-indgang, hvis man vil bruge den sammen med andre produkter. (Foto: Tivoli Audio)

Stereolyd

Man skal bare bruge en Model One Digital som udgangspunkt, så har man et 2.1-system, der i praksis fungerer som et stereoanlæg. Dermed får man musik-streaming via hjemmenetværket og Bluetooth, og relativt simpel app-betjening.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Med trådløs multirum oveni kan flere enheder spille samtidig. Det er bare ikke så let at få til at virke, hvilket jeg vender tilbage til.

Den kompakte radio fås i flere farver og ser flottest ud i træfinér. Den har aftagelig antenne, og app’en understøtter streaming-tjenester som Spotify og Tidal. Den kan også bruges alene som radio med streaming via Bluetooth. Så behøver man ikke at gå igennem Wi-Fi-opsætningen.

Brugervenlighed

Da vi testede Tivoli-radioen sidste år, tog det lang tid at slutte den til Wi-Fi. Den opdaterede app (version 2.1) fungerer bedre, men når man skal koble en separat højttaler og subwoofer til, bliver det straks mere kompliceret.

Jeg måtte genstarte app’en flere gange, før jeg endelig fik radioen på nettet med Cube og Model Sub. Derfra var det hovedsagelig ligeud ad landevejen, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at integrationen af Spotify og Tidal er mangelfuld. Det tager lang tid, før app’en opdaterer albums og playlister, og når det omsider er gjort, får man ikke altid mere at vide end albummets titel. Hvem der spiller, står der ikke noget om.

Alene fungerer radioen godt med Wi-Fi og Bluetooth, og som radio. Det er sammenkoblingen af flere enheder over Wi-Fi, der oftest svigter.

Den lille Cube-højttaler og subwooferen løfter lyden fra Tivoli-radioen betragteligt. (Foto: Tivoli Audio)

Lydkvalitet

Tivoli har ikke ændret nævneværdigt på Model One Digital. Den lyder stadig lidt for mørkt med et lille stik af diskant, der lyser lyden lidt op. I den henseende er den på linje med mange andre små bordradioer, vi har testet.

Jeg savner fokus på instrumenter, en klarere mellemtone og bedre definition af både sangstemmer og tale. Ruark R1 Mk3 eller Geneva Classic S lyder mere åbent, fokuseret og afbalanceret, men tilføjer man Cube og Model Sub, får man et helt andet lydbillede.

Det skal bemærkes, at Cube faktisk lyder tyndere end selve radioen, så når de er forbundet i stereo (kun Wi-Fi, ingen kabler), lægger man mærke til, at klangkarakteren er forskellig.

Det afhjælpes dog lidt af subwooferen Model Sub, der faktisk ikke er så værst. Den har en aktiv og to passive højttaler-enheder, som leverer rigeligt med bas uden at lyde for uldent, og den løfter lyden betragteligt.

Sammenlignet med Revo SuperSystem lyder Tivoli-opsætningen sejere, men den formår ikke at spille lige så højt. Hvis man skruer op for volumen, begynder den at skurre og forvrænge.

Konklusion

Det kan virke som en god idé at kunne udbygge en bordradio til et fuldgyldigt stereosystem med subwoofer. Men så skal det fungere bedre end her. Lyden er fuldt ud acceptabel. Der er trods alt tale om en lille bordradio med en 3 tommers højttaler-enhed plus en ekstra højttaler og en sub. Men begrænsningerne viser sig hurtigt, og selv med den opdaterede app kniber det med brugervenligheden.

Der er et stort forbedringspotentiale her. Den samlede pris på alle tre Tivoli Audio-apparater – Model One Digital, Cube og Model Sub – er så høj, at vi selvfølgelig havde højere forventninger, end de formåede at indfri.

Bedste pris på Tivoli Audio Model One Digital + Cube + Sub
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Wi-Fi og Bluetooth-streaming
Multirum
FM/DAB/DAB+ radio
Spotify Connect, Tidal, Deezer
App-betjening
Aftagelig antenne
Aktiv trådløs subwoofer
Aktiv trådløs højttaler
Web: tivoliaudio.dk

Pris: 7097,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

AirPods får stemmestyring

Apples AirPods får trådløs opladning og Hej Siri.

Philips OLED934: Ny topmodel afsløret

Her er de første billeder af den nye topmodel fra Philips, OLED934!

Apple turbo-trimmer iMac

De nye iMacs bliver dobbelt så hurtige til krævende opgaver.

Stranger Things 3. sæson – den første trailer!

4. juli vender Netflix tilbage til Hawkins og Stranger Things.

Test
Panasonic Lumix S 24-105 mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første full-frame standardzoom lever op til forventningerne.

Det er nu du skal købe iPad

Hvis du går med planer om at købe en ny tablet, så er tiden inde.

Lysstærkt portrætobjektiv til Sony Alpha

Stille, hurtigt og med nydelig bokeh er blandt egenskaberne på 85 mm f/1.4 fra Samyang.

Test
Canon EOS RP

Røverkøb fra Canon

Canon EOS RP er ikke uden kompromiser, men er aggressivt prissat og meget tilfredsstillende at bruge.

Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i billedkvalitet, og denne gang gælder det ikke kun for topmodellerne.

Test
Samsung QE65Q900R

8K mod 4K-TV: ­Teknisk knockout

Er Samsungs mindste og billigste 8K-skærm bedre end et almindeligt godt 4K-TV? Vi tester!

Tidal giver studielyd på iPhone

Tidal-brugere kan glæde sig over, at iPhone har fået MQA-understøttelse og dermed kommer tættere på lyden på studieoptagelsen.

Gruppetest
5 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

Dejlig stille på flyet

Støjreducerende hovedtelefoner modvirker træthed og beskytter din hørelse på lange flyrejser.

Messebilleder fra Sound Society 2019

Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.

Test
Line Magnetic Audio LM-805iA

Glødende klangmester

Fordomme står for fald med en af de bedste rørforstærkere, vi har testet.

Vores yndlingskamera er blevet bedre

Leica Q2 er måske det perfekte rejsekamera.

Test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­højttaler

QR5 leverer rytmerne uden tøven, giver musikken luft – og slår næsten benene væk under deres egne topmodeller.

Test
ikko OH1

Biller i ørerne

Kinesiske ikko debuterer med høje ambitioner til hverdagspris.

Test
RME ADI-2 DAC

Den bedste lyd vi har hørt

Du finder næppe en bedre DAC til prisen end RME ADI-2 DAC.

Test
Stax SR-009s

Det her er ikke lyd – det er magi

Nu ved jeg, hvordan det er at have et helt univers presset ind mellem ørerne.

anmeldelse
A star is Born

Kemien slår gnister

Cooper og Gaga synger sig ind i filmhistorien med et medrivende remake af “modgang gør stærk”-klassiker.