annonse
annonse

Nexus Player

Venter på indhold

En medieafspiller med muligheder, som lige nu ikke rigtig har noget at byde på.

Lyd & Billede mener

En lovende platform for fremtiden. God fjernbetjening med mikrofon. Controller giver mulighed for bedre styring af spil.
Katastrofal mangel på apps, selv om platformen ikke er helt ny. Intet netværksstik til dem med dårlig Wi-Fi-dækning.

Googles Android Lollipop-baserede smart-tv platform, Android TV, understøttes af producenter som Sony, Sharp og Philips. Hvis man ikke har et tv fra nogen af disse, har man tidligere været henvist til Google Chromecast. En smart og billig løsning til at streame indhold til sit tv, men heller ikke meget andet.

For at man kan få den fulde Android TV-oplevelse, har Google så udsendt Nexus Player, der er en fritstående afspiller ligesom Apple TV.

 

Afspiller og tilbehør

Nexus Player er en ishockeypuck-lignende enhed med et rent, skrællet udseende, der ikke forstyrrer indtrykket meget, hvis man skal have den ved siden af tv’et.

På bagsiden skjuler der sig et HDMI-stik til at koble den til tv’et eller hjemmebiograf-forstærkeren. Der er også et USB-stik til at tilslutte tilbehør. Af uudgrundelige årsager er der desuden en Micro USB-port. Nogen netværksport er der til gengæld ikke – i dag er det trådløst, der gælder.

Til at styre afspilleren får man en fjernbetjening, som – i modsætning til mange af konkurrenternes – har en gribevenlig størrelse med ordentlige knapper. De er nemme at finde med fingeren og har logiske funktioner for at navigere i menuerne. Party-tricket er, at fjernbetjeningen også har indbygget mikrofon, så man kan bruge Googles stemmegenkendelse. Således kan man undgå besværlige skærmtastaturer og i stedet indtale sine søgninger.

Som ekstraudstyr findes en spil-controller til 390 kroner. Det er ganske logisk, da en af pointerne ved Android TV er at kunne køre sine favoritspil på stor skærm. Ligesom afspilleren er controlleren lavet af ASUS, der har lang erfaring med gaming-tilbehør. Den ligger relativt godt i hånden, og knapper og joysticks føles vellavede, men den har ikke samme perfekte følelse som controllerne til Xbox og PlayStation.

Nexus Player with remote

 

Android TV i praksis

Android TV virker som et stort skridt fremad i forhold til tidligere bestræbelser på at køre Android på stor skærm. Brugerfladen ligner andre medieafspilleres med store billeder, der præsenterer anbefalet indhold, og apps liggende nedenunder. Alt uvæsentligt, der kunne forstyrre oplevelsen, er strippet væk. Hvis man ikke lige ved, at det er en Nexus Player, så er det svært at gætte, at det her er en Android-baseret medieafspiller.

Som ventet fungerer fjernbetjeningen rigtig fint til at navigere i brugerfladen. Mikrofonen virker også godt, men stemmegenkendelsen er ikke perfekt – måske fordi vi skandinaver har en vis accent. Som alternativ findes der en smartphone-app, hvor man kan få et tastatur op. App’en er dog ikke til meget gavn, da styringen er dårligere end med fjernbetjeningen.

  • Operativsystem: Android 5.0 (Lollipop)
  • Processor: 1,8 GHz Intel Atom
  • Hukommelse: 1 GB ram / 8 GB lager
  • Trådløst: Wi-Fi 802.11ac MIMO, Bluetooth 4.1
  • Mål og vægt: 120 x 120 x 20 mm / 235 g
Pris: 750,-