annonce
annonce

Denon AVR-X2300W

Luftige toner

Denon går lidt mere forsigtigt til værks, men vinder på svævende overtoner og fin musikgengivelse. Desuden den mest brugervenlige skærmmenu.

Denon lyder blødt, varmt og behageligt med både film og musik. Det velprøvede Audyssey MultEQ XT er stadig et af markedets bedste rumkorrektionssystemer.
Nogle vil savne power. Kun syv højttalerudgange gør, at man ikke så let kan skifte mellem 7.1 og Dolby Atmos. Trådløs multirumsfunktion mangler, og pladespillerindgang ligeså.

Denons receivere er normalt nogle af de mest brugervenlige, og det gælder også AVR-X2300W. Skærmmenuen er logisk og uproblematisk at navigere i. Til at kalibrere højttalerne bruges Audyssey MultEQ XT, som kan måle lyden på otte forskellige punkter i rummet, hvilket giver ekstra meget information til kalibreringen.

På papiret er der ikke meget, der adskiller receiveren fra forgængeren AVR-X2200W. Man har fjernet konvertering fra analog video til HDMI, men har revancheret sig på lydsiden ved at understøtte pausefri afspilning af flere musikformater.

Der er kun syv højttalerudgange, hvilket betyder, at man er nødt til at vælge imellem et 7.1-setup og Atmos i en 5.1.2-konfiguration. Man kan ikke slutte højttalere til begge konfigurationer og skifte imellem dem.

Denons receiver har ingen trådløs multirumsfunktion; så må man købe HEOS Link ved siden af.

 

Lydkvalitet

Vi fik det bedste resultat ved at sætte rumkorrektion til L/R Bypass, hvilket betyder, at resten af højttalerne justeres til at matche fronthøjttalerne. Dynamic Volume og Dynamic EQ er slået til som standard, men jeg foretrækker at have dem slået fra for at få bedst mulig dynamik og opløsning i lyden.

Det er let at tro, at en actionfilm som Deadpool skal gengives med bulder og bang i stedet for nuancer og kvalitet. Men også denne type film nyder godt af at få et par flere lag af detaljer frem. Lydbilledet er mere luftigt end på Pioneer og Onkyo, og der er flere nuancer i overtonerne, mens dialogerne også har fin fylde nedad i resonansområdet.

Her er ingen pladespillerindgang, og vi ville gerne have ni højttalerudgange med separate udgange til Atmos og ekstra baghøjttalere, så man nemt kunne skifte. Foto: Denon
Her er ingen pladespillerindgang, og vi ville gerne have ni højttalerudgange med separate udgange til Atmos og ekstra baghøjttalere, så man nemt kunne skifte. Foto: Denon

Filmmusikken kommer flot frem, og der er også god kontrol over de mere ekstreme lydeffekter. Det smælder bare ikke helt så hårdt som med Pioneer og Onkyo; Denon er ligesom mere forsigtig. Men der er bedre kvalitet i lyden, og når man ser film med mindre lydtryk – som de fleste af os trods alt gør det meste af tiden – stråler Denon mere.

Musik i både stereo og surround lyder fint og luftigt. Forgængeren syntes jeg havde lidt for meget vægt på sibilanter i overtoneområdet (hårde s’er og lidt spidse bækkener), men jeg synes, AVR-X2300W har dæmpet det og i det hele taget lyder bedre end forgængeren.

 

Konklusion

Denon AVR-X2300W er en glimrende hjemmebio-receiver til prisen. Lydmæssigt brillerer den med et åbent og luftigt lydbillede, som bare mangler lidt kraft for virkelig at blæse liv i hytten.

Receiveren har et meget overskueligt menusystem og god automatisk højttalerkalibrering. Tilslutningsmulighederne er ligeledes gode, men vi savner pladespillerindgang. Det er også den eneste i testen, der ikke har/får multirumsfunktion.

Bedste pris på Denon AVR-X2300W
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
 • Video: 3D og 4K-opskalering (HDMI 2.0/HDCP 2.2)
 • HDMI: 8 x ind, 2 x ud
 • Lydformater: Dolby TrueHD, DTS-HD MA, Dolby Atmos (5.1.2), DTS:X (til opdatering)
 • Højopløst lyd: Ja (24 bit/192 kHz, DSD)
 • Effekt: 7 x 95 watt (8 ohm, 2 kanaler, 20 Hz – 20 kHz)
 • Rumkorrektion: Audyssey MultEQ XT
 • Netværk: Wi-Fi og Ethernet
 • Streaming: AirPlay, Spotify Connect, DLNA, Bluetooth
 • App-styring: Denon 2016 AVR Remote
 • Phono-indgang: Nej
 • Multikanal pre-out: Nej
Pris: 5199,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-