annonce
annonce

Onkyo TX-NR656

Klar og åben lyd

Onkyo gør, hvad den skal, men har et par skønhedsfejl.

Lyden er både klar og energisk, og der er gode tilslutningsmuligheder. Rumkorrektion AccuEQ er blevet mere avanceret siden sidst.
Også Onkyo får en lige lovlig spids klang på musik af rumkorrektionen, og man kan ikke skifte mellem 5.1.2 Atmos og 7.1 uden at koble højttalerne om og omkalibrere.

Efter at Onkyo og Pioneer har slået deres hjemmebio-produktion sammen, er lighederne mellem deres produkter blevet stadig mere mærkbar. TX-NR656 har samme chassis som Pioneer VSX-1131, selv om frontpladerne er forskellige, og tilslutningerne er noget anderledes.

For det første har Onkyo otte HDMI-indgange mod syv hos Pioneer. Derimod har Onkyo valgt samme højttalerudgang til højdekanaler og bagerste surround-kanaler. Hvilket betyder, at det er udelukket at koble et 7.1-system op og dertil et par Atmos-kanaler til de få gange, man ser film med sådan et lydspor. Det betyder, at hvis du vælger et Atmos-setup, har du ikke mulighed for at skifte til 7.1, når du skal se film uden Atmos. Hvilket er næsten altid.

Der, hvor Onkyo har en fordel i forhold Pioneer, er at man kan vælge at autokalibrere de øvrige højttalere efter fronthøjttalerne og lade sidstnævnte være. I vores setup giver det en mere fyldig og behagelig klangkarakter, end hvis man kalibrerer alle højttalerne til at lyde så lineært som muligt i rummet. Desuden kan AccuEQ sætte separate delefrekvenser til hvert højttalerpar, hvor Pioneer har kun en enkelt delefrekvens til hele systemet.

Med Onkyo tog det indimellem lidt lang tid at få billede igennem fra 4K UHD Blu-ray – længere end med Pioneer, der ellers har samme indmad. Hvad det skyldes, ved jeg ikke.

Heller ikke Onkyo var tilgængelig med multirumsfunktionen FireConnect i testperioden.

 

Lydkvalitet

Ikke overraskende lyder Onkyo meget ligesom Pioneer. Det vil sige klare og åbne dialoger og et stort, sammenhængende lydbillede. Tjubang-effekter lyder også rimelig heftigt, og Deadpool bliver i det hele taget en underholdende affære. Det kan lyde lidt stresset i det øvre register, når det bliver for hedt om ørerne – hverken Onkyo eller Pioneer har Yamahas overskud og ro over sig.

Jeg mener, at forgængeren TX-NR646 lød lidt mere dynamisk og levende end 656, men det er svært at hævde hårdnakket uden at have dem begge ved siden af hinanden.

Musik i stereo lyder helt fint, med god klarhed i lydbilledet. Men der mangler lidt liv, noget fart og tempo, og vi har hørt bedre løsning opad i overtonerne. I vores testrum foretrækker vi at slå AccuEQ fra på musik.

Syv HDMI-indgange på bagsiden (og én foran) burde være nok! Men vi er ikke så glade for, at Atmos og de bagerste surround-kanaler kobles til samme højttalerudgang. Foto: Onkyo
Syv HDMI-indgange på bagsiden (og én foran) burde være nok! Men vi er ikke så glade for, at Atmos og de bagerste surround-kanaler kobles til samme højttalerudgang. Foto: Onkyo

 

Konklusion

Onkyos receiver gør, hvad den skal – og lidt til – ved at levere et åbent og klart lydbillede med liv og dynamik nok til at lyde sejt på film.

Vi ville gerne have haft mulighed for nemt at skifte mellem Atmos og 7.1 uden at skulle koble højttalerne om, og billedet fra Ultra HD Blu-ray går ikke altid smertefrit igennem på vores testeksemplar.

Musik i stereo lyder okay, men ærgerligt, at vi ikke fik testet med FireConnect multirum.

Efter at Onkyo og Pioneer har slået deres hjemmebio-produktion sammen, er lighederne mellem deres produkter blevet stadig mere mærkbar. TX-NR656 har samme chassis som Pioneer VSX-1131, selv om frontpladerne er forskellige, og tilslutningerne er noget anderledes. For det første har Onkyo otte HDMI-indgange mod syv hos Pioneer. Derimod har Onkyo valgt samme højttalerudgang til højdekanaler og bagerste surround-kanaler. Hvilket betyder, at det er udelukket at koble et 7.1-system op og dertil et par Atmos-kanaler til de få gange, man ser film med sådan et lydspor. Det betyder, at hvis du vælger et Atmos-setup, har du ikke mulighed for at skifte til 7.1, når du skal se film uden Atmos. Hvilket er næsten altid. Der, hvor Onkyo har en fordel i forhold Pioneer, er at man kan vælge at autokalibrere de øvrige højttalere efter fronthøjttalerne og lade sidstnævnte være. I vores setup giver det en mere fyldig og behagelig klangkarakter, end hvis man kalibrerer alle højttalerne til at lyde så lineært som muligt i rummet. Desuden kan AccuEQ sætte separate delefrekvenser til hvert højttalerpar, hvor Pioneer har kun en enkelt delefrekvens til hele systemet. Med Onkyo tog det indimellem lidt lang tid at få billede igennem fra 4K UHD Blu-ray – længere end med Pioneer, der ellers har samme indmad. Hvad det skyldes, ved jeg ikke. Heller ikke Onkyo var tilgængelig med multirumsfunktionen FireConnect i testperioden.  

Lydkvalitet

Ikke overraskende lyder Onkyo meget ligesom Pioneer. Det vil sige klare og åbne dialoger og et stort, sammenhængende lydbillede. Tjubang-effekter lyder også rimelig heftigt, og Deadpool bliver i det hele taget en underholdende affære. Det kan lyde lidt stresset i det øvre register, når det bliver for hedt om ørerne – hverken Onkyo eller Pioneer har Yamahas overskud og ro over sig. Jeg mener, at forgængeren TX-NR646 lød lidt mere dynamisk og levende end 656, men det er svært at hævde hårdnakket uden at have dem begge ved siden af hinanden. Musik i stereo lyder helt fint, med god klarhed i lydbilledet. Men der mangler lidt liv, noget fart og tempo, og vi har hørt bedre løsning opad i overtonerne. I vores testrum foretrækker vi at slå AccuEQ fra på musik. [caption id="attachment_66599" align="alignnone" width="460"]Syv HDMI-indgange på bagsiden (og én foran) burde være nok! Men vi er ikke så glade for, at Atmos og de bagerste surround-kanaler kobles til samme højttalerudgang. Foto: Onkyo Syv HDMI-indgange på bagsiden (og én foran) burde være nok! Men vi er ikke så glade for, at Atmos og de bagerste surround-kanaler kobles til samme højttalerudgang. Foto: Onkyo[/caption]  

Konklusion

Onkyos receiver gør, hvad den skal – og lidt til – ved at levere et åbent og klart lydbillede med liv og dynamik nok til at lyde sejt på film. Vi ville gerne have haft mulighed for nemt at skifte mellem Atmos og 7.1 uden at skulle koble højttalerne om, og billedet fra Ultra HD Blu-ray går ikke altid smertefrit igennem på vores testeksemplar. Musik i stereo lyder okay, men ærgerligt, at vi ikke fik testet med FireConnect multirum.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Onkyo TX-NR656
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
 • Video: 3D og 4K-opskalering (HDMI 2.0/HDCP 2.2)
 • HDMI: 8 x ind, 2 x ud
 • Lydformater: Dolby TrueHD, DTS-HD MA, Dolby Atmos (5.1.2), DTS:X (til opdatering)
 • Højopløst lyd: Ja (32 bit/384 kHz, DSD)
 • Effekt: 7 x 100 watt (8 ohm, 2 kanaler, 20 Hz – 20 kHz)
 • Rumkorrektion: AccuEQ
 • Netværk: Wi-Fi og Ethernet
 • Streaming: FireConnect (til opdatering), AirPlay, Google Cast, Spotify Connect, DLNA, Bluetooth
 • App-styring: Onkyo Remote 3
 • Phono-indgang: Ja
 • Multikanal pre-out: Nej
Pris: 5990,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-