annonse
annonse
annonse

Tre slanke receivere

Surround-receivere på slankekur

Hvis du ikke har plads til en stor, grim surround-receiver, kan du sagtens få glæde af en tynd model i hjemmebiografen.

Det er ikke alle, der har plads til et monstrum af en surround-receiver i stuen. Mange tv-møbler har småt med plads, og især dybden på visse receivere kan være temmelig afskrækkende. For slet ikke at tale om, at mange mennesker simpelthen finder dem grimme. Men bare rolig: Du behøver ikke at nøjes med en soundbar eller et plasticanlæg af den grund.

Køb i stedet en slank surround-receiver. En såkaldt slimline-receiver, som let glider ind i tv-møblet, og som kan se ganske lækker ud. Så har du fleksibilitet til at købe præcis de højttalere, du kan lide. Du vil måske starte med et par stereohøjttalere og bygge ud i surround på et senere tidspunkt. F.eks. et af parrene i vores test af kompakthøjttalere i Lyd & Billede #4 2015

Læs også: Test af 5 højttalersæt til under 10.000 kroner

Fnøs af tidlige generationer
For en del år siden fnøs vi nærmest af de flade receivere, der lød fesent, hårdt og spidst. De havde forældet teknologi i forhold til deres storebrødre og en billig, dårlig forstærkerdel.

I dag er tingene anderledes. Producenterne har måttet tage hensyn til de mange, der er interesseret i god lyd, men gerne vil have noget, der passer ind i interiøret. Derfor har de tynde receivere af nyere type fået meget af indmaden fra deres fuldvoksne storebrødre. Tilslutningerne og funktionaliteten er der i høj grad; man må bare give afkald på noget effekt, og den automatiske højttalerkalibrering er som regel af den mere simple slags.

Trådløs musikafspilning
Som det sig hør og bør i dag, kan de nye slanke receivere sluttes til hjemmenetværket for at streame musik. Afspil musiksamlingen fra computeren, eller stream musik fra din Spotify-konto med Spotify Connect direkte indbygget i receiveren. Andre tjenester som WiMP, Deezer og YouTube kan streames med AirPlay, forudsat at man har en iPhone eller iPad.

Tre kandidater
Desværre er der ikke mange receiver-producenter i dag, der laver de slanke modeller. Det kan være, at de kvalitetskrav, man efterhånden stiller, er blevet svære at opfylde. Og siden de store receivere samlet set sælger mere, kan det være, at omkostningerne ved at udvikle de små er blevet for høje. Uanset årsagen er det kun lykkedes os at finde tre producenter. Og ingen af receiverne koster det samme.

Pioneer VSX-S510 er den billigste. Alligevel har den automatisk højttalerkalibrering, kan afspille musik over netværket – også højopløste musikfiler – og har indbygget understøttelse af både AirPlay og Spotify Connect. Den har også internetradio og kan styres fra mobiltelefonen med en app.

Næsten nøjagtig samme funktionalitet har Yamaha RX-S600D, som desuden har DAB- og DAB+ radio.

Marantz NR1605 er testens eneste syvkanals forstærker. Den har rumkorrektion, trådløs netværkstilslutning og forforstærker-udgange til fronthøjttalerne. Hvis man skulle ønske ekstra forstærkerkraft til dem.

Sådan testede vi 
Receiverne blevet testet i surround med vores Procella THX referencehøjttalere. Dyre højttalere til 125.000 kroner for et 5.1 sæt, men de er letdrevne og kan fint bruges til at teste selv billige receivere. Stereo har vi testet med mere overkommelige højttalere i form af gulvhøjttalerne Tannoy Mercury V4i til 4.400 kroner og desuden kompakthøjttalerne Bowers & Wilkins 685 S2 til 4.800 kroner. Som i øvrigt vandt vores test af kompakthøjttalere i sidste nummer af Lyd & Billede.

Vi har testet med assorteret musik i stereo og med 2L-udgivelserne Quiet Winter Night (klassisk jazz) og Magnificat (klassisk kormusik) på Blu-ray i surround. Af film er valget faldet på Godzilla, der har et heftigt lydspor på Blu-ray.

Bedste pris på Tre slanke receivere
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-