annonse
annonse

B&O BeoPlay A6

Trådløs lyd til fine stuer

December 2015B&O BeoPlay A6

Hvis kravene til design og lydkvalitet er lige ufravigelige, passer BeoPlay A6 godt ind – uden at give køb på kvaliteten.

Lyd & Billede mener

Den spiller både højt og absurd dybt i forhold til sin størrelse, men vigtigst af alt, så spiller den godt! Og designet er i top.
Stereoperspektivet er selvfølgelig noget smalt, og lyden bliver presset, når det går hedt til. Prisen er temmelig pebret.

Bang & Olufsen har gennem de senere år haft succes med deres “ungdommelige” Play-serie af udstyr til – relativt – rimelige priser. Vi har testet de fleste af produkterne, og der er rigtig mange fuldtræffere iblandt.

BeoPlay A6 er en trådløs højttaler, der enten kan bruges solo eller som en del af et multirumssystem. Der er – som vanligt for B&O – kræset for designet. Og det i en sådan grad, at akustikingeniørerne må have haft en svær opgave med at få plads til lyd inde i det skulpturelle stykke boligudstyr.

A6 er flad og afrundet, næsten boomerangformet. Fronten er beklædt med groftvævet stof i en kvalitet, der kunne være hentet hos en møbelproducent. Det er det også. Langs toppen af det buede kabinet går en smal touch-stribe til at styre afspilning, valg af numre og volumen.

Bag frontstoffet gemmer der sig fire elementer. To ¾ tommes dome-diskanter og to 4 tommers bas-elementer, der også er dome-formede! Et 1,5 tommers fuldtone-element stråler bagud for at give et mere rumligt lydbillede.

Dome-basser er et sjældent syn, men der er intet til hinder for at lave elementer i det format. Ud over at svingspolen bliver meget stor, da den får samme diameter som elementet. Hvilket igen kræver en temmelig kraftig magnet. Men lav pris har næppe heller været et parameter, og lydspredningen bliver så meget desto bedre.

Tilslutningerne er gemt bag en klap i bunden af højttaleren. Her kan man tilslutte analog lyd (3,5 mm stereo mini-jack), Ethernet og strømkabel samt tilpasse basgengivelsen til højttalerens placering (væg, fritstående eller hjørne).

BeoPlay A6 er tynd og buet som en boomerang. (Foto: Producent)
BeoPlay A6 er tynd og buet som en boomerang. (Foto: Producent)

 

Opsætning

Ibrugtagningen er forholdsvis let. Man skal dog først hente den særlige BeoSetup-app (iOS og Android), som derefter guider igennem opsætningen med husets trådløse netværk. Når højttaleren er indlemmet i netværket, skal man – lidt ulogisk – bruge en anden app (BeoMusic) til afspilning.

A6 kan også bruges direkte via Bluetooth. Den har streaming-tjenesten Deezer og TuneIn netradio integreret samt Spotify Connect, der sikrer tabsfri afspilning via netværket – men selvfølgelig stadig i komprimeret kvalitet, da Spotify selv anvender 320 kbit/s filer i Ogg Vorbis-format.

Touch-feltet langs toppen gør det let at betjene A6 – næsten for let. Hvis man prøver at dreje højttaleren eller løfte den i håndtaget, kommer man uundgåeligt til at skrue op eller skifte nummer. Men de fleste vil nok også lade højttaleren blive stående, når den først har fundet sin plads.

Højttaleren er pyntelig og diskret. Men tag ikke fejl: Den er både smuk og klog! Foto: Producent)
Højttaleren er pyntelig og diskret. Men tag ikke fejl: Den er både smuk og klog! Foto: Producent)

 

Lydkvalitet

A6 tiltrækker sig ikke meget visuel opmærksomhed. Opmærksomhed får den til gengæld, når der skrues op for musikken. Den lyder langt større, end hvad der er rimeligt for en så kompakt sag! Lyden er varm, og der mangler på ingen måde bund. Faktisk går den rigtig dybt i bassen (35 Hz ifølge B&O). Den solide bas har selvfølgelig krævet en hel del elektronisk hjælp, men det virker.

  • Bestykning: 2 x 5,5" bas, 2 x ¾" diskant, 1 x 1,5" fuldtone-element
  • Frekvensområde: 35 Hz – 22 kHz (tolerance ikke opgivet)
  • Forstærkereffekt: 3 x 60 W til bas og fuldtone, 2 x 30 W til diskant
  • Filformater: MP3, WMA, AAC, ALAC, FLAC, WAV og AIFF, HD-lyd op til 24 bit/192 kHz
  • Tilslutning: Wi-Fi (dual-band), Bluetooth 4.0, Ethernet
  • Streaming: AirPlay, Bluetooth, DLNA, Spotify Connect, Deezer, TuneIn
  • App: iOS og Android
  • Mål: 53,5 x 29,8 x 14,4 cm
Pris: 7499,-