annonse
annonse
annonse

ProAc Response DB1

Energisk alternativ

En minihøjttaler, der passer bedst til folk med interesse for high-end.

Livlig lyd, nydelig mellemtone og medrivende bas.
Lidt for energisk og indimellem hård klang.

ProAc er et firma, der på mange måder ligner PMC. De hører hjemme i England og laver produkter til professionel brug, og de koncentrerer sig om de dyrere prisklasser, der foretrækkes af feinschmeckere med interesse for high-end. Mærkets mini-monitors er særlig velrenommerede, og her er Response DB1 den mest kendte.

Response DB1 er en minihøjttaler, som er typisk for ProAc, og det er let at se, at den er en efterfølger til deres klassiske mini-monitors. Det lille, retvinklede kabinet er fremstillet af træfinér. Tykkelsen på væggene varierer, og resonanser er dæmpet med bitumen indvendig.

Vores målinger viser, at spredningen lige foran er glimrende kontrolleret. Spredningen har imidlertid en vis afvigelse ved delefrekvensen, og området omkring 3 Hz viser sig at være let forhøjet.

Musikken er medrivende, rytmisk og stort set uden farvninger. ProAc forstærker ikke indspilningers ujævne kvaliteter, men klangen kan være lidt hård, eftersom den øvre del af registret kan stikke lidt ud. Det fungerer ofte bedre til rock end til klassisk musik.

Den beherskede klang har godt med små detaljer, såsom fingre, der bevæger sig på guitarstrenge, og baggrundsstøj fra gamle optagelser. Selv trompeter har et mere giftigt og mærkbart bid i klangen. Højttaleren har imidlertid ganske meget personlighed og er rig på klangfarver.

Mellemtonen er fremragende gengivet, og den livlige bas gør, at Response DB1 er bedre egnet til let rock- og popmusik end karakteristisk varmblodede klassiske instrumenter. Ved lytning på lav volumen vil nogle nok især sætte pris på, hvor let det er at følge melodien.

<
>
(Foto: Producent)
Bedste pris på ProAc Response DB1
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

127 mm bas
25 mm diskant
87,5 dB følsomhed / 8 ohm
Træfinér i flere farver
32 x 18,2 x 28 cm
Web: ktradio.dk

Pris: 18000,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.