annonse
annonse
annonse

Quad Z-2

Juni 2017Quad Z-2
Juni 2017Quad Z-2

Blød og klar

Quad har udstyret deres Z-2 med en bånddiskant – og et blødt afrundet kabinet.

Ren, uanstrengt lyd og udstrakt stereobillede.
Lidt blød mellemtone.

Quad startede med at lave forstærkere, og elektronikken fylder stadig meget hos producenten. På højttalersiden er Quad først og fremmest kendt for deres legendariske elektrostathøjttalere. Af Z-seriens to kompaktmodeller er Z-2 den største.

Kabinettet er kraftigt afrundet bagtil, og også toppladen er buet. Højttalerens diskant-enhed er af båndtypen, som er større end almindelige diskanter. Det mindsker refleksioner fra gulv og loft.

Frekvensgangen i frifelt er god. Den tydeligste afvigelse er ved 60 graders vinkel med et lille dyk ved delefrekvensen.

Den generelle balance er civiliseret og behagelig, og lydgengivelsen virker uanstrengt. Mellemtonens brede blødhed kan dog få vokalister til at virke lidt distancerede. Diskanten er indimellem lidt pågående, men ikke ubehageligt, og højttaleren bevarer roen også ved højere volumen.

Den letflydende rytmik og den behagelige mellemtone yder et stort bidrag til underholdningsfaktoren. Klangen er ren og behersket selv ved høj volumen. Bassen er tør og livlig, men ved visse frekvenser opstår der en anelse skurren. Højttaleren forener klangkarakter og dynamisk kontrast på en velfungerende måde, som klæder alle slags musik. Passer dog ikke til alt for små rum.

Quad Z-2 er underholdende og velegnet til et bredt spektrum af musik – og en af testpanelets favoritter. Med den får du en mere medrivende præsentation af musikken med god styrke i bassen. Helhedsfølelsen af både balance, lydbillede og anvendelighed er klart det mest inspirerende.

Revel er mere immun over for irriterende indspilninger, og lydgengivelsen er mere kontrolleret. Men den vækker ikke lige så mange følelser som den mere sjælfulde Quad-højttaler.

<
>
(Foto: Producent)
Quad startede med at lave forstærkere, og elektronikken fylder stadig meget hos producenten. På højttalersiden er Quad først og fremmest kendt for deres legendariske elektrostathøjttalere. Af Z-seriens to kompaktmodeller er Z-2 den største. Kabinettet er kraftigt afrundet bagtil, og også toppladen er buet. Højttalerens diskant-enhed er af båndtypen, som er større end almindelige diskanter. Det mindsker refleksioner fra gulv og loft. Frekvensgangen i frifelt er god. Den tydeligste afvigelse er ved 60 graders vinkel med et lille dyk ved delefrekvensen. Den generelle balance er civiliseret og behagelig, og lydgengivelsen virker uanstrengt. Mellemtonens brede blødhed kan dog få vokalister til at virke lidt distancerede. Diskanten er indimellem lidt pågående, men ikke ubehageligt, og højttaleren bevarer roen også ved højere volumen. Den letflydende rytmik og den behagelige mellemtone yder et stort bidrag til underholdningsfaktoren. Klangen er ren og behersket selv ved høj volumen. Bassen er tør og livlig, men ved visse frekvenser opstår der en anelse skurren. Højttaleren forener klangkarakter og dynamisk kontrast på en velfungerende måde, som klæder alle slags musik. Passer dog ikke til alt for små rum. Quad Z-2 er underholdende og velegnet til et bredt spektrum af musik – og en af testpanelets favoritter. Med den får du en mere medrivende præsentation af musikken med god styrke i bassen. Helhedsfølelsen af både balance, lydbillede og anvendelighed er klart det mest inspirerende. Revel er mere immun over for irriterende indspilninger, og lydgengivelsen er mere kontrolleret. Men den vækker ikke lige så mange følelser som den mere sjælfulde Quad-højttaler. [gallery ids="69597,69599" ]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede f&aringr du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Quad Z-2
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

175 mm kevlar-bas
90 x 12 mm bånddiskant
84 dB følsomhed / 8 ohm
42,1 x 24,3 x 32,9 cm
Sort, hvid eller rosentræ
Web: hifi-freaks.dk

Pris: 15000,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.