annonce
annonce

Klipsch R-115SW

Marts 2016Klipsch R-115SW

Bas med orkanstyrke

For dem, der vil have mest mulig bas for pengene, er denne 15 tommers luftpumpe fra Klipsch det rigtige valg.

R-115SW giver et fænomenalt bastryk over et bredt frekvensregister. Her får du en råstærk subwoofer, der slår godt fra sig hele vejen ned til de subsoniske frekvenser, som man ikke bare hører, men også mærker!
En så potent bas kræver mere arbejde med placering og justering. Størrelsen og pladsbehovet vil også være en negativ faktor i manges øjne.

Amerikanske Klipsch har holdt den gående i over 70 år og er et velkendt mærke for dem, der kan lide bas, power og heftige lydniveauer. I forbindelse med lanceringen af den nye Reference Premiere-serie udsendte Klipsch også tre nye subwoofere: En behersket 10-tommer, en mere passende 12-tommer og en vild 15-tommer. Gæt, hvilken en vi har valgt!

R-115SW er med en god margin testens største sub og er svær at gemme af vejen. Det store kabinet og den karakteristiske kobberfarvede 15 tommers Cerametallic-bas giver den det rigtige rock-look. Kabinettet er med basrefleksprincip, men benytter en spalteformet port i stedet for den traditionelle runde. Finishen er simpel vinyl med en børstet overfladestruktur.

 

Lydkvalitet

Det er ikke så ofte, vi ser 15 tommers subwoofere i denne prisklasse længere – store bas-elementer lader lidt til at være en uddøende race på linje med store benzinmotorer. Men der findes ikke noget, der kan erstatte kubik!

Ingen af de andre subs i testen kan matche den mægtige og hårdtslående bas fra Klipsch R-115SW. Den dybe synth-bas på introen til Mad Max: Fury Road går igennem marv og ben, og subwooferen har stadig masser at komme med! Et 15 tommers element behøver ikke at have et lige så stort membranudslag som et på 12 tommer for et givet lydtryk og kan dermed blive ved, længe efter at de mindre subs har kastet håndklædet i ringen.

Vi var på forhånd spændt på, om det ville være en typisk party-bas uden tilstrækkelig dybde eller præcision, men Klipsch gør vores fordomme grundigt til skamme. Den følger godt med på selv de allerhurtigste trommerytmer og rammer både hårdt og præcist. Elbas gengives med et saftigt tryk, der dirrer i mellemgulvet!

R-115SW har også en imponerende kapacitet i det dybeste basområde. Mens de andre subwoofere ruller gradvist af fra ca. 30 Hz og nedad, bevarer Klipsch et saftigt lydtryk hele vejen ned til 20 Hz. Den klarede også vores tortur-bastest uden at gå i knæ.

Det eneste minus, vi noterer os, er en tendens til portstøj. Selv om basrefleksporten skulle være udformet til netop at minimere den slags, bemærker vi nogle blæselyde på ekstra høj volumen ved lave frekvenser. Men så er Klipsch-sub’en også i gang med at rive huset ned!

Den potente bas medfører nogle udfordringer. Netop fordi sub’en spiller så dybt og kraftigt, vil den gøre eventuelle problemer med akustikken i rummet mere fremtrædende. Vi så gerne, at Klipsch havde inkluderet en indbygget DSP med EQ-mulighed, ligesom Elac har gjort med deres app.

 

Konklusion

Klipsch R-115SW er fysisk større og mere pladskrævende end de andre subs i testen, men slår også så meget desto hårdere. Den kraftige 15-tommer kan flytte så meget luft, at bassen bliver en fysisk oplevelse: Du kan bogstavelig talt føle trykket på kroppen! Samtidig er bassen præcis og hurtig nok til at spille overbevisende på både musik og film.

For dem, som har plads og vil have en bas, der sparker r*v, kan vi trygt anbefale R-115SW. Bare husk at lukke alle vinduerne, sende en advarsel til naboerne og spænde alt løsøre fast, før du trykker på play!

Amerikanske Klipsch har holdt den gående i over 70 år og er et velkendt mærke for dem, der kan lide bas, power og heftige lydniveauer. I forbindelse med lanceringen af den nye Reference Premiere-serie udsendte Klipsch også tre nye subwoofere: En behersket 10-tommer, en mere passende 12-tommer og en vild 15-tommer. Gæt, hvilken en vi har valgt! R-115SW er med en god margin testens største sub og er svær at gemme af vejen. Det store kabinet og den karakteristiske kobberfarvede 15 tommers Cerametallic-bas giver den det rigtige rock-look. Kabinettet er med basrefleksprincip, men benytter en spalteformet port i stedet for den traditionelle runde. Finishen er simpel vinyl med en børstet overfladestruktur.  

Lydkvalitet

Det er ikke så ofte, vi ser 15 tommers subwoofere i denne prisklasse længere – store bas-elementer lader lidt til at være en uddøende race på linje med store benzinmotorer. Men der findes ikke noget, der kan erstatte kubik! Ingen af de andre subs i testen kan matche den mægtige og hårdtslående bas fra Klipsch R-115SW. Den dybe synth-bas på introen til Mad Max: Fury Road går igennem marv og ben, og subwooferen har stadig masser at komme med! Et 15 tommers element behøver ikke at have et lige så stort membranudslag som et på 12 tommer for et givet lydtryk og kan dermed blive ved, længe efter at de mindre subs har kastet håndklædet i ringen. Vi var på forhånd spændt på, om det ville være en typisk party-bas uden tilstrækkelig dybde eller præcision, men Klipsch gør vores fordomme grundigt til skamme. Den følger godt med på selv de allerhurtigste trommerytmer og rammer både hårdt og præcist. Elbas gengives med et saftigt tryk, der dirrer i mellemgulvet! R-115SW har også en imponerende kapacitet i det dybeste basområde. Mens de andre subwoofere ruller gradvist af fra ca. 30 Hz og nedad, bevarer Klipsch et saftigt lydtryk hele vejen ned til 20 Hz. Den klarede også vores tortur-bastest uden at gå i knæ. Det eneste minus, vi noterer os, er en tendens til portstøj. Selv om basrefleksporten skulle være udformet til netop at minimere den slags, bemærker vi nogle blæselyde på ekstra høj volumen ved lave frekvenser. Men så er Klipsch-sub’en også i gang med at rive huset ned! Den potente bas medfører nogle udfordringer. Netop fordi sub’en spiller så dybt og kraftigt, vil den gøre eventuelle problemer med akustikken i rummet mere fremtrædende. Vi så gerne, at Klipsch havde inkluderet en indbygget DSP med EQ-mulighed, ligesom Elac har gjort med deres app.  

Konklusion

Klipsch R-115SW er fysisk større og mere pladskrævende end de andre subs i testen, men slår også så meget desto hårdere. Den kraftige 15-tommer kan flytte så meget luft, at bassen bliver en fysisk oplevelse: Du kan bogstavelig talt føle trykket på kroppen! Samtidig er bassen præcis og hurtig nok til at spille overbevisende på både musik og film. For dem, som har plads og vil have en bas, der sparker r*v, kan vi trygt anbefale R-115SW. Bare husk at lukke alle vinduerne, sende en advarsel til naboerne og spænde alt løsøre fast, før du trykker på play!
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 39 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Klipsch R-115SW
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Type: Basrefleks
  • Bas-element: 15"
  • Forstærker: 400 W RMS
  • Frekvensområde: 18-125 Hz
  • Mål: 54,6 x 49,5 x 56,6 cm
  • Vægt: 34,2 kg
Pris: 7990,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-