annonce
annonce

Panasonic SA-PMX100B + SC-ALL2

Multitalent

Panasonic er ikke klar til at opgive det klassiske stereoanlæg helt endnu.

Ordentlig stereo, der lyder langt bedre end den hermetiske, sammenklemte lyd, som kendetegner mange af de enkeltstående systemer.
Anlægget fylder mere og er ikke så nemt at bruge eller sætte op som bl.a. Sonos og Samsung.

En minianlæg i en multirumstest? Ja, faktisk. Selv om Panasonic også tilbyder små multirumshøjttalere, anbefaler de et ordentligt stereoanlæg til stuen. SA-PMX100B er et komplet minianlæg med cd-afspiller, radio og trevejshøjttalere. Desuden kan det streame musik over netværket på lige fod med de trådløse højttalere i testen. Separat USB DAC til pc er der også.

Man kan desuden afspille fra de forskellige lydkilder i flere rum – noget, som Panasonic kalder “restreaming”.

Brugervenligheden er ikke den bedste, vi har oplevet. Allerførst måtte vi opdatere med nye firmware, hvilket tog usædvanlig lang tid. Systemet er temmelig tidskrævende at sætte op og havde lidt flere problemer med at finde det rigtige netværk end de andre testdeltagere. App’en har også meget begrænset funktionalitet sammenlignet med de mere etablerede konkurrenter som Sonos og Samsung.

 

Lydkvalitet

Panasonic både ser ud og lyder som et rigtigt stereoanlæg. Det kan mærkes på Leif Ove Andsnes’ klaverspil, som får en meget større klangrigdom og dybde end på de andre systemer. Her kan vi også tydeligt høre fordelen ved fysisk adskilte stereohøjttalere: Musikken bliver mere levende og “rigtig”, når man får den vigtige kanalseparation. Vokalister står tydeligt midt i lydbilledet, mens instrumenterne breder sig rundt om dem i vifteform.

Panasonic-højttalerne har en afbalanceret og fyldig lyd, der minder meget om traditionel hi-fi. Effekten varierer fra den ene type musik til den anden, men det der går igen, er at stereo er at foretrække ved kritisk lytning fra sofahjørnet.

Dette indtryk bliver kun forstærket, når vi hører den lille multirumshøjttaler SC-ALL2. Lyden fra den kan desværre bedst sammenlignes med en clockradio og er ikke noget, vi vil anbefale til andet end sekundær lyd i badeværelse, køkken eller lignende.

Bedste pris på Panasonic SA-PMX100B + SC-ALL2
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Streaming-tjenester: Spotify
  • Tilslutning: Wi-Fi, Ethernet, USB, analog, Bluetooth
  • App-styring: Panasonic Music Streaming til iOS og Android
  • Pris: 5.495 kroner / 1.895 kroner

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-