annonse
annonse
annonse

Amadeus AEBT

Januar 2017Amadeus AEBT
Januar 2017Amadeus AEBT

Prischok

Storslåede trådløse hovedtelefoner til under en tusse? Ja, det kan godt lade sig gøre!

Plus
Den fyldige bas lægger fundamentet ved lav volumen og lyder heftigt, når man skruer op. Lyden er åben nok til at tackle langt det meste.
Minus
Du får ikke samme opløsning som på dyre modeller, og den trådløse rækkevidde kunne være bedre. Ved samtaler lyder din stemme lidt indelukket for modparten.

Når Expert under deres eget mærke Amadeus siger, at de har et par fantastiske hovedtelefoner til under en tusse, har man lov til at være lidt skeptisk. Misforstå mig ikke: Der findes mange fabelagtige hovedtelefoner til omkring tusind kroner, f.eks. Sony MDR-100AAP, Audio-Technica ATH-M40X og DD Audio DXB-03. Men fælles for dem alle er, at de har ledning. Det koster nemlig at gøre hovedtelefoner trådløse, og derfor må man op i pris for at få god lyd.

Så får jeg Amadeus AEBT til test: Imponerende sort finish med blød og behagelig polstring omkring hovedbøjlen, detaljer i børstet aluminium samt behagelige ørekopper med puder, der er store nok til at lægge sig rundt om øret og ikke bare udenpå, som de fleste billige hovedtelefoner gør.

Det eneste ved udseendet, der vidner om, at hovedtelefonerne ikke er af den dyre slags, er ørekopperne i plast og tre temmelig generiske knapper, der rager ud og bryder lidt med æstetikken. Men det er småting.

Batterilevetiden er 14 timers sammenhængende musiklytning eller samtaletid. Ja, for der er selvfølgelig indbygget mikrofon til mobilsamtaler. Selv hører jeg modpartens stemme klart og tydeligt, mens min stemme i den anden ende lyder lidt indelukket. Men ikke så man ikke kan høre, hvad der bliver sagt.

Den trådløse rækkevidde er dog ikke lige så god som på de bedste konkurrenter, så sørg for at opholde dig i samme rum som mobilen.

Rock me, Amadeus!
Lydmæssigt får man en fyldig basgengivelse serveret. Elbassen på Bowies “Lazarus” og de elektroniske rytmer på Kate Boys “Northern Lights” lyder fedt, når man spiller højt, og ved lav volumen fylder bassen fint lyden ud. Støj holdes ganske effektivt ude, så det går fint at spille lavt. Ønsker du aktiv støjreduktion til fly- og togrejser, kan man også få AEBT NC til 1.400 kroner. Men til hverdagsbrug går det fint uden.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor
AEBT fås også i retro-brun. Foto: Amadeus

Popnummeret “Take Me To Church” med Hozier har et ganske stort og luftigt lydbillede, og detaljerne i toppen kommer imponerende frem med Amadeus. Indrømmet, lydbilledet åbner sig betydelig mere på dyrere hovedtelefoner som f.eks. Bowers & Wilkins P5 Wireless. Men du får tre par Amadeus til samme pris!

Selv klassisk musik lyder acceptabelt. De mindste mikronuancer mangler ganske vist, og s-lyde og bækkenanslag kan blive noget overaccentuerede. Men det kompenseres der fint for med den fyldige bas, og til prisen er jeg løbet tør for argumenter mod at købe Amadeus AEBT.

Vi tager det forbehold, at vores testeksemplar led af lidt lejlighedsvis knitren over Bluetooth. Det skete ikke med kabel, som også kan anvendes. Det forekommer kun indimellem og er kun noget, man lægger mærke til i musik med meget stilhed, f.eks. et klaverstykke. Det er ikke noget stort problem, men nok til at håbe, at denne lille skavank kun gælder tidlige produktionseksemplarer.

Bedste pris på Amadeus AEBT
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Type: Lukkede, over-ear, trådløse
  • Tilslutning: 3,5 mm, Bluetooth 4.0 (aptX)
  • Aktiv støjreduktion: Nej
  • Foldbare: Ja
  • Kontroller og mikrofon: Ja
  • Sammenhængende batteritid: 14 timer
  • Vægt: 255 g
Pris: 899,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Samsung slår sine folder Den første foldbare mobil på markedet er en realitet. Sig velkommen til Samsung Galaxy Fold. Og hav den store pengepung parat, hvis du vil købe den.
Test
Nokia 8.1
Er et “Nokia” nok? Tja …

Nokia 8.1 er en god mellemklasse-mobil til prisen. Men har den noget særligt at byde på? Ud over navnet?

Flagskibet Samsung Galaxy S10 er her Vi har haft Samsungs nye monstermobil i hænderne, og den har alle de funktioner, man kan forestille sig.
High end-weekend i Aarhus Hotel Royal i Aarhus er i den kommende weekend rammen om en omfattende messe for hi-fi og high-end.
anmeldelse
Pacific Rim: Uprising
Møgfilm! Efterfølger til “gigarobotter smadrer kæmpemonstre” skuffer stort.
Dyk med droner Glem flyvende droner, undervandsdroner er sjovere.
Test
Datacolor SpyderX Pro
Sådan får du korrekte farver

Fotografer må kalibrere skærmen, hvis farverne skal gengives korrekt.

Lysstærk Nikon-zoom Nikon Z er pludselig blevet endnu mere interessant.
Test
SteelSeries Stratus Duo
Gør PC’en til en konsol

SteelSeries’ trådløse controller er perfekt til rend-og-hop-spil på PC’en og mobilen.

Test
Sonos Amp
Dobbelt kraft

Endelig en Sonos-forstærker kraftig nok til at drive ordentlige højttalere med overbevisning. Og selvfølgelig med fuld multirumsfunktion.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+ Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.
Handsker til touch-skærme Brug mobilen uden at fryse om fingrene.
Lukket topmodel og forstærker fra Focal De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.
annonse
Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen
Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.
Trådløs soundbar fra McIntosh Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.
Topsejt rejsekamera fra Fujifilm Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.
anmeldelse
The Truth Matters
Løgnene bag Irak-krigen Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.
anmeldelse
The Predator (2018)
Et pust fra ­fortiden Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.
16x zoom fra Olympus Kompakt 12-200 mm zoom.
Tre nye Leica specialobjektiver Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.
Test
Nikon Z6
Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

anmeldelse
Peppermint
Fuldstændig ­uengagerende Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.
Audiovector slipper musikken fri Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.
anmeldelse
BlacKkKlansman
En politisk ­knytnæve Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.
Bedre skærmkalibrering Datacolor har forbedret kalibreringen.