annonse
annonse
annonse

test: Beyerdynamic DT 1770 Pro

November 2017Beyerdynamic DT 1770 Pro
November 2017Beyerdynamic DT 1770 Pro

Noget af det allerbedste

Beyerdynamic DT 1770 Pro slår det meste andet, vi har hørt. Selv dobbelt så dyre hovedtelefoner kommer til kort over for dem!

Plus
Fyldig og naturlig bas, stort, holistisk lydbillede. Overtonerne hører naturligt til musikken, og komforten er excellent. Herligt!
Minus
Som med de fleste high-end hovedtelefoner er en forstærker klart at anbefale.

De ser måske ikke så formidable ud med deres nedtonede sorte design. Men hvis du går Beyerdynamic DT 1770 Pro efter i sømmene, ser du, at de er bygget med kvalitet for øje. Husene til ørekopperne er i robust aluminium, og hovedbøjlen af børstet aluminium er pakket ind i behageligt kunstlæder, fastsyet med kraftig tråd.

Lukket prof-model

DT 1770 Pro er lukkede hovedtelefoner til professionelle. Det betyder, at de først og fremmest er lavet til musikere og teknikere, der skal monitorere indspilninger i studiet. Beyerdynamic havde stor succes med forgængeren DT 770 Pro og håber, at målgruppen vil erstatte dem med de nye DT 1770 Pro. Men almindelige forbrugere kan også nyde godt af professionel lydkvalitet.

I mange tilfælde vil en lydtekniker gå efter åbne hovedtelefoner frem for lukkede. Til dels af lydmæssige årsager (bedre dynamik), men først og fremmest fordi åbne hovedtelefoner ånder og dermed er mere behagelige at have på, når man sidder i timevis og mikser eller mastrer en optagelse.

Det har Beyerdynamic en løsning på. På bagsiden af hver ørekop sidder der en basrefleksport for at udligne noget af det tryk, der opstår, når den kraftige driver bevæger sig frem og tilbage. Det forbedrer dynamikken og giver dybere basrespons.

Det udskiftelige kabel fastgøres med Mini XLR-stik. To kabler medfølger, et lige på 3 meter og et spiralsnoet på 5 meter. (Foto: Beyerdynamic)

Hvad komforten angår, medfølger der et sæt velourpuder ud over dem i kunstskind. Brug velour for øget komfort over tid, mens kunstlæder forsegler lyden mere og giver sejere rytmer. I øvrigt anvender DT 1770 Pro to heftige 45 mm drivere med kraftige magneter, kaldet Tesla 2.0.

Kongelyd

Med den komfort, man får fra velourpuderne, endte jeg med at bruge dem i næsten hele testperioden. Jeg har haft dem på under en togtur helt fra Oslo til Göteborg uden at blive svedig om ørerne, og jeg synes heller ikke, at de lydmæssigt er et kompromis. Bassen er afgjort fyldig og stram nok.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Efter at have testet diverse high-end hovedtelefoner til både ti, tyve og tredive tusind kroner var jeg forsigtig optimist, før jeg tog Beyerdynamics til ca. 4.000 på.

Den elektriske modstand er høj, hele 250 ohm. Normalt betyder det, at hovedtelefonerne kræver meget strøm for at få lyden op på det foretrukne niveau, sammenlignet med 32 ohm modeller beregnet til bærbart udstyr. Og i DT 1770 Pros tilfælde er mobiltelefonen da heller ikke den oplagte lydkilde. Men takket være høj følsomhed (102 dB med 1 milliwatt) spiller de højere, end man skulle tro, og kan faktisk godt bruges med mobilen. Det bliver højt nok, og det spiller fint. Men det er ikke specielt spændstigt eller underholdende.

Der følger to par ørepuder med, et i velour og et i kunstlæder. (Foto: Beyerdynamic)

Klassisk

Koblet til en ordentlig hovedtelefonforstærker – såsom Questyle CMA 400i med næsten en hel watt at byde på i ren klasse A-drift – er det noget ganske andet. Først og fremmest lyder hovedtelefonerne meget naturligt.

Klassisk musik har et stort lydbillede – større, end jeg er vant til med hovedtelefoner. Et perfekt eksempel er albummet Northern Timbre med Ragnhild Hemsing (violin) og Tor Espen Aspaas (klaver), udgivet på 2L. Her tolker de stykker af Edvard Grieg, Jean Sibelius og Carl Nielsen, og første sats af Griegs Sonate nr. 3 gengives med et stort rum omkring begge de flotte instrumenter.

Hvert strøg på violinen er som en melodi i sig selv, idet den trænger ind i øregangen. Varmt, frodigt og samtidig med den nødvendige sprødhed i toppen, der gør den realistisk. Klaveret runger flot i bunden, mens anslagene på de lysere tangenter danser legende let opad i registeret.

Det er også forholdsvis let at høre forskel på cd-kvalitet (16 bit/44 kHz FLAC) og den oprindelige indspilnings opløsning på 24 bit/352,8 kHz. Det er først og fremmest størrelsen af rummet og instrumenternes udklingning, der er forskellig, idet de dør lidt for tidligt ud på cd-udgaven. Placeringen af objekter i lydbilledet er mere holografisk og naturlig i høj opløsning.

Pop

Daft Punks moderne diskonummer “Lose Yourself to Dance” swinger i den grad. Tonen er lidt på den fyldige side af neutral, i høj grad på grund af hovedtelefonernes rige basgengivelse. De går også så dybt, at man tydeligt kan høre båndstøjen fra det analoge spolebånd, der åbenbart er brugt til optagelsen. Nile Rodgers’ 70’er-guitar lyder bare rigtigt med en fin balance mellem fylde og sprødhed, og Pharrell Williams’ stemme er næsten så klar, som den kan blive.

Studiearbejde

Tilfældigvis har jeg selv arbejdet med musik i den periode, hvor hovedtelefonerne har været til test, og dermed fået testet dem i en miksesituation. Og sikke en nydelse! Efter lidt tilvænning efter de mere analytiske hovedtelefoner, jeg er vant til, kan DT 1770 Pro fint bruges, og jeg kan høre alt, hvad der er rigtigt og forkert på en optagelse. Hård rock er ingen undtagelse, og den master, jeg lavede med disse hovedtelefoner, var faktisk den, vi endte med at sende til distribution.

Derudover kan jeg konstatere, at det på grund af velourpuderne ikke er noget problem at have dem på i flere timer, selv om de er lukkede.

Ud over at nyde musik har journalisten også mikset lyd med Beyerdynamic DT 1770 Pro. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Konklusion

Efter at have levet med Beyerdynamic DT 1770 Pro i omkring en måned, er der ingen tvivl om, at det er de bedste hovedtelefoner, jeg har hørt til under 5.000 kroner. Faktisk vil jeg påstå, at de er bedre end de dobbelt så dyre Pioneer SE-Monitor5, som ganske vist har mere skub i toppen, men mangler Beyerdynamics musikalitet. Her får du mange af kvaliteterne fra Beyerdynamics egne T 5 p G2, men til den halve pris (1770 er dog mere afhængige af en forstærker). DT 1770 Pro vipper dermed HiFiMAN HE-400i af pinden i deres klasse.

Klassisk musik lyder enormt godt med fremragende opløsning i overtoneregisteret og et varmt og naturligt hovedregister. Det følges op af en dyb og saftig, men stadig afbalanceret bas. Dette kommer selvfølgelig også godt frem på popmusik, elektrisk såvel som akustisk. Desuden har jeg brugt hovedtelefonerne til at mikse med og fik præcis det resultat, jeg ville have.

Byggekvaliteten er i højsædet, og bærekomforten er rigtig god. Kan man ønske sig mere? Ikke til denne pris. Faktisk ville vi ikke stejle, hvis de kostede det dobbelte!

<
>
(Foto: Beyerdynamic)
De ser måske ikke så formidable ud med deres nedtonede sorte design. Men hvis du går Beyerdynamic DT 1770 Pro efter i sømmene, ser du, at de er bygget med kvalitet for øje. Husene til ørekopperne er i robust aluminium, og hovedbøjlen af børstet aluminium er pakket ind i behageligt kunstlæder, fastsyet med kraftig tråd.

Lukket prof-model

DT 1770 Pro er lukkede hovedtelefoner til professionelle. Det betyder, at de først og fremmest er lavet til musikere og teknikere, der skal monitorere indspilninger i studiet. Beyerdynamic havde stor succes med forgængeren DT 770 Pro og håber, at målgruppen vil erstatte dem med de nye DT 1770 Pro. Men almindelige forbrugere kan også nyde godt af professionel lydkvalitet. I mange tilfælde vil en lydtekniker gå efter åbne hovedtelefoner frem for lukkede. Til dels af lydmæssige årsager (bedre dynamik), men først og fremmest fordi åbne hovedtelefoner ånder og dermed er mere behagelige at have på, når man sidder i timevis og mikser eller mastrer en optagelse. Det har Beyerdynamic en løsning på. På bagsiden af hver ørekop sidder der en basrefleksport for at udligne noget af det tryk, der opstår, når den kraftige driver bevæger sig frem og tilbage. Det forbedrer dynamikken og giver dybere basrespons. [caption id="attachment_71262" align="alignnone" width="930"] Det udskiftelige kabel fastgøres med Mini XLR-stik. To kabler medfølger, et lige på 3 meter og et spiralsnoet på 5 meter. (Foto: Beyerdynamic)[/caption] Hvad komforten angår, medfølger der et sæt velourpuder ud over dem i kunstskind. Brug velour for øget komfort over tid, mens kunstlæder forsegler lyden mere og giver sejere rytmer. I øvrigt anvender DT 1770 Pro to heftige 45 mm drivere med kraftige magneter, kaldet Tesla 2.0.

Kongelyd

Med den komfort, man får fra velourpuderne, endte jeg med at bruge dem i næsten hele testperioden. Jeg har haft dem på under en togtur helt fra Oslo til Göteborg uden at blive svedig om ørerne, og jeg synes heller ikke, at de lydmæssigt er et kompromis. Bassen er afgjort fyldig og stram nok. Efter at have testet diverse high-end hovedtelefoner til både ti, tyve og tredive tusind kroner var jeg forsigtig optimist, før jeg tog Beyerdynamics til ca. 4.000 på. Den elektriske modstand er høj, hele 250 ohm. Normalt betyder det, at hovedtelefonerne kræver meget strøm for at få lyden op på det foretrukne niveau, sammenlignet med 32 ohm modeller beregnet til bærbart udstyr. Og i DT 1770 Pros tilfælde er mobiltelefonen da heller ikke den oplagte lydkilde. Men takket være høj følsomhed (102 dB med 1 milliwatt) spiller de højere, end man skulle tro, og kan faktisk godt bruges med mobilen. Det bliver højt nok, og det spiller fint. Men det er ikke specielt spændstigt eller underholdende. [caption id="attachment_71264" align="alignnone" width="460"] Der følger to par ørepuder med, et i velour og et i kunstlæder. (Foto: Beyerdynamic)[/caption]

Klassisk

Koblet til en ordentlig hovedtelefonforstærker – såsom Questyle CMA 400i med næsten en hel watt at byde på i ren klasse A-drift – er det noget ganske andet. Først og fremmest lyder hovedtelefonerne meget naturligt. Klassisk musik har et stort lydbillede – større, end jeg er vant til med hovedtelefoner. Et perfekt eksempel er albummet Northern Timbre med Ragnhild Hemsing (violin) og Tor Espen Aspaas (klaver), udgivet på 2L. Her tolker de stykker af Edvard Grieg, Jean Sibelius og Carl Nielsen, og første sats af Griegs Sonate nr. 3 gengives med et stort rum omkring begge de flotte instrumenter. Hvert strøg på violinen er som en melodi i sig selv, idet den trænger ind i øregangen. Varmt, frodigt og samtidig med den nødvendige sprødhed i toppen, der gør den realistisk. Klaveret runger flot i bunden, mens anslagene på de lysere tangenter danser legende let opad i registeret. Det er også forholdsvis let at høre forskel på cd-kvalitet (16 bit/44 kHz FLAC) og den oprindelige indspilnings opløsning på 24 bit/352,8 kHz. Det er først og fremmest størrelsen af rummet og instrumenternes udklingning, der er forskellig, idet de dør lidt for tidligt ud på cd-udgaven. Placeringen af objekter i lydbilledet er mere holografisk og naturlig i høj opløsning.

Pop

Daft Punks moderne diskonummer “Lose Yourself to Dance” swinger i den grad. Tonen er lidt på den fyldige side af neutral, i høj grad på grund af hovedtelefonernes rige basgengivelse. De går også så dybt, at man tydeligt kan høre båndstøjen fra det analoge spolebånd, der åbenbart er brugt til optagelsen. Nile Rodgers’ 70’er-guitar lyder bare rigtigt med en fin balance mellem fylde og sprødhed, og Pharrell Williams’ stemme er næsten så klar, som den kan blive.

Studiearbejde

Tilfældigvis har jeg selv arbejdet med musik i den periode, hvor hovedtelefonerne har været til test, og dermed fået testet dem i en miksesituation. Og sikke en nydelse! Efter lidt tilvænning efter de mere analytiske hovedtelefoner, jeg er vant til, kan DT 1770 Pro fint bruges, og jeg kan høre alt, hvad der er rigtigt og forkert på en optagelse. Hård rock er ingen undtagelse, og den master, jeg lavede med disse hovedtelefoner, var faktisk den, vi endte med at sende til distribution. Derudover kan jeg konstatere, at det på grund af velourpuderne ikke er noget problem at have dem på i flere timer, selv om de er lukkede. [caption id="attachment_71266" align="alignnone" width="460"] Ud over at nyde musik har journalisten også mikset lyd med Beyerdynamic DT 1770 Pro. (Foto: Geir Gråbein Nordby)[/caption]

Konklusion

Efter at have levet med Beyerdynamic DT 1770 Pro i omkring en måned, er der ingen tvivl om, at det er de bedste hovedtelefoner, jeg har hørt til under 5.000 kroner. Faktisk vil jeg påstå, at de er bedre end de dobbelt så dyre Pioneer SE-Monitor5, som ganske vist har mere skub i toppen, men mangler Beyerdynamics musikalitet. Her får du mange af kvaliteterne fra Beyerdynamics egne T 5 p G2, men til den halve pris (1770 er dog mere afhængige af en forstærker). DT 1770 Pro vipper dermed HiFiMAN HE-400i af pinden i deres klasse. Klassisk musik lyder enormt godt med fremragende opløsning i overtoneregisteret og et varmt og naturligt hovedregister. Det følges op af en dyb og saftig, men stadig afbalanceret bas. Dette kommer selvfølgelig også godt frem på popmusik, elektrisk såvel som akustisk. Desuden har jeg brugt hovedtelefonerne til at mikse med og fik præcis det resultat, jeg ville have. Byggekvaliteten er i højsædet, og bærekomforten er rigtig god. Kan man ønske sig mere? Ikke til denne pris. Faktisk ville vi ikke stejle, hvis de kostede det dobbelte! [gallery ids="71263,71265,71267,71268,71269,71270"]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Beyerdynamic DT 1770 Pro
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Type: Lukkede, over-ear
Drivere: 45 mm Tesla 2.0
Impedans og følsomhed: 250 ohm / 102 dB (1 mW/500 Hz)
Kontrol/mikrofon: Nej
Kabel: Lige (3 m) og spiral (5 m), 3,5/6,3 mm
Foldbare: Nej
Vægt: 388 g (uden kabel)
Farve: Sort
Web: avc.dk

Pris: 3990,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Samsung slår sine folder Den første foldbare mobil på markedet er en realitet. Sig velkommen til Samsung Galaxy Fold. Og hav den store pengepung parat, hvis du vil købe den.
Test
Nokia 8.1
Er et “Nokia” nok? Tja …

Nokia 8.1 er en god mellemklasse-mobil til prisen. Men har den noget særligt at byde på? Ud over navnet?

Flagskibet Samsung Galaxy S10 er her Vi har haft Samsungs nye monstermobil i hænderne, og den har alle de funktioner, man kan forestille sig.
High end-weekend i Aarhus Hotel Royal i Aarhus er i den kommende weekend rammen om en omfattende messe for hi-fi og high-end.
anmeldelse
Pacific Rim: Uprising
Møgfilm! Efterfølger til “gigarobotter smadrer kæmpemonstre” skuffer stort.
Dyk med droner Glem flyvende droner, undervandsdroner er sjovere.
Test
Datacolor SpyderX Pro
Sådan får du korrekte farver

Fotografer må kalibrere skærmen, hvis farverne skal gengives korrekt.

Lysstærk Nikon-zoom Nikon Z er pludselig blevet endnu mere interessant.
Test
SteelSeries Stratus Duo
Gør PC’en til en konsol

SteelSeries’ trådløse controller er perfekt til rend-og-hop-spil på PC’en og mobilen.

Test
Sonos Amp
Dobbelt kraft

Endelig en Sonos-forstærker kraftig nok til at drive ordentlige højttalere med overbevisning. Og selvfølgelig med fuld multirumsfunktion.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+ Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.
Handsker til touch-skærme Brug mobilen uden at fryse om fingrene.
Lukket topmodel og forstærker fra Focal De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.
annonse
Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen
Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.
Trådløs soundbar fra McIntosh Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.
Topsejt rejsekamera fra Fujifilm Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.
anmeldelse
The Truth Matters
Løgnene bag Irak-krigen Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.
anmeldelse
The Predator (2018)
Et pust fra ­fortiden Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.
16x zoom fra Olympus Kompakt 12-200 mm zoom.
Tre nye Leica specialobjektiver Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.
Test
Nikon Z6
Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

anmeldelse
Peppermint
Fuldstændig ­uengagerende Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.
Audiovector slipper musikken fri Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.
anmeldelse
BlacKkKlansman
En politisk ­knytnæve Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.
Bedre skærmkalibrering Datacolor har forbedret kalibreringen.