annonse
annonse

Bowers & Wilkins P9 Signature

Masserer sanserne

Februar 2017Bowers & Wilkins P9 Signature

P9 Signature oser af luksus i alle led. Musikken opleves i alle regnbuens farver, og det er svært ikke at blive afhængig fra første takt.

Lyd & Billede mener

Komforten er i top, og musik gengives så fedt og frodigt, at man bare vil blive ved med at lytte. Virker fint med mobilen.
Klangen er temmelig fyldig snarere end neutral, så lydteknikere bør måske lede videre.

Lige siden 1966 har Bowers & Wilkins været et brand, man kan regne med, når det gælder højttalere. Hovedtelefoner stod ikke på menuen, før producenten pludselig i 2010 lanceret on-ear hovedtelefonerne P5. Da var salget af hovedtelefoner nemlig eksploderet, og ligesom mange andre producenter ville B&W have en del af kagen.

P5 var ikke perfekte, men specielle og gode nok til, at de fik øjeblikkelig anerkendelse. Og B&W havde vist verden, at højttalerekspertise er nyttigt i udviklingen af personlige ørehøjttalere.

Siden da har den britiske højttalerlegende lanceret flere modeller, både med og uden ledning. Ikke mindst P7, som er blandt de bedste hovedtelefoner på markedet til under 3.000 kroner.

Og nu, for at markere 50 år i musikkens og lydens tjeneste, er P9 Signature her. Et par superflotte hovedtelefoner lavet for at vise, hvad Bowers & Wilkins egentlig kan. Prissedlen lyder på hele 6.700 kroner, hvilket ekskluderer dem, der primært bruger hovedtelefoner som hovedpryd. Her er vi ikke i Beats-land; det drejer sig snarere om at massere øregangene, indtil du forsvinder ind i musikkens Nirvana – og bliver der.

(Foto: Producent)

Til bærbar brug
Trods eksklusive materialer og høj pris er der ikke noget ønske om at binde dig til sofaen eller skrivebordet med en overdimensioneret hovedtelefonforstærker. De skal nemlig kunne bruges sammen med en smartphone, og derfor er der et Lightning-kabel på vej, så iPhone 7-ejere slipper for at skulle bruge adapter. Kablet vil være gratis for alle, der har købt P9.

P9 Signature er designet af det samme team som high-end højttalerne 800 D3 – et designmæssigt mesterværk og nogle af verdens bedste højttalere til under 100.000 kroner. Ideen er, at du skal kunne få meget af den samme lydoplevelse, og så virker prisen pludselig ikke helt så hamper.

Udsøgt konstruktion
Udførelsen er udsøgt. Rammen er i finslebet aluminium med hovedbøjle og ørekopper i eksklusivt italiensk Saffiano-læder. Et matchende transportetui med finish i Alcantara-stof og Saffiano medfølger. Ørepuderne er fæstnet med magnet, og kabelstikket sidder elegant skjult under venstre pude.

Ud over standardkablet på 1,2 meter med iPhone-kontrol medfølger en 5 meter lang ledning til hjemmebrug. Driverne er vinklet bagud for at give et indtryk af lyd, der kommer forfra, ligesom fra et par højttalere. Hovedtelefonerne kan foldes sammen – noget, jeg ikke kan mindes at have set i denne prisklasse før. De er med andre ord beregnet til at tage med.

(Foto: Producent)

Komfort og brugervenlighed
P9 Signature har en rigtig god pasform. Det er ikke den edderdunsbløde følelse, man får fra Sony MDR-Z7 eller Z1R; de sidder lidt hårdere på hovedet. Men de lægger sig fint omkring ørerne og føles ikke så tunge, som deres 413 gram tilsiger. Af lukkede hovedtelefoner at være kunne de måske have lukket lidt mere støj ude, men de blokerer en del, og ved ikke at være så tætte gør de ikke ørerne så svedige ved længere tids brug.

Lydkvalitet
Og det er godt, for det er hovedtelefoner, man ikke har lyst til at tage af igen. Hør f.eks. nærværet i Neil Youngs stemme på “Can’t Stop Workin’” fra hans seneste album, Peace Trail. Lydbilledet er fyldigt og frodigt med storslået bas. Sidst i nummeret kommer der en mundharpesolo, spillet gennem en guitarforstærker med rørforvrængning. Det lyder superfedt, mens trommerne, der er indspillet med god afstand til mikrofonerne, lyder autentisk og luftigt. Topsejt!

  • Type: Lukkede, over-ear
  • Foldbare: Ja
  • Kontrol/mikrofon: Ja/nej
  • Drivere: 40 mm med stor magnet
  • Impedans og følsomhed: 22 ohm / 111 dB
  • Vægt: 413 g
Pris: 6699,-