annonse
annonse
annonse

9 Bluetooth-hovedtelefoner

Trådløs kvalitetslyd

Det er tillokkende at slippe for ledningsrod, og hvis man finder den rigtige model, kan Bluetooth-hovedtelefoner lyde virkelig godt.

Vi er mange, der hører musik på farten, hvad enten det er til og fra arbejde eller på længere rejser. At have al sin musik på mobiltelefonen er praktisk, men det kan også give noget bøvl. Her tænker jeg først og fremmest på, når man fisker høretelefonerne op af lommen, og det viser sig, at ledningen har slået knude på sig selv. Eller at man kommer til at hive i ledningen og river dem af hovedet.

En oplagt løsning er at droppe ledningen helt og gå over til Bluetooth-hovedtelefoner.

I denne test har vi set nærmere på lidt større hovedtelefoner, som man også kan bruge derhjemme. Hvor det kan være lige så praktisk at være trådløs, så kan man lade mobilen ligge på bordet, mens man f.eks. går og rydder op. Større hovedtelefoner betyder også større elementer, som kan give bedre og især dybere lyd.

Vi har lagt vægt på, at de skal lyde godt, så prissedlen er et skridt op fra de allerbilligste modeller, man kan finde i butikkerne. Det gør også, at byggekvaliteten er bedre, så de holder længere.

 

Ørekoppernes størrelse

Der er to forskellige størrelser hovedtelefoner i testen. Dem, der sidder ind mod øret – såkaldte on-ear – kan blive ubekvemme med tiden, da de trykker på ørerne, ligesom det kan føles lidt svedigt. Desuden lækker de ofte lyd til omgivelserne. Til gengæld er de mere transportable.

Hovedtelefoner, der sidder rundt om ørerne – over-ear – er som regel mere behagelige, da ørekopperne i stedet sidder ind mod hovedet. Ulempen er, at de er noget større, hvilket kan være et problem, hvis man gerne vil have dem med sig hele tiden.

Fordi man skal kunne have dem med i det daglige, har vi set lidt ekstra på, hvor store hovedtelefonerne er i sammenklappet tilstand. På nogle kan man kun vride ørekopperne, og så får man en flad pakke, men med større omkreds. Andre kan kun foldes sammen, og så får man en mere klodset pakke, der kan være svær at have i en lille taske. Det bedste er selvfølgelig, hvis de både kan foldes og vrides.

Vi har også kigget på, hvordan etuiet ser ud, eller om der – som i visse tilfælde – bare medfølger en billig stofpose.

 

Ordliste

aac_0
AAC – En komprimeringsalgoritme, der giver bedre lydkvalitet end MP3 ved samme datamængde.

aptx
aptX – En algoritme til at overføre lyd med lavere bithastighed, men uden at musikken komprimeres lige så meget. Bør give bedre lydkvalitet, selv om graden af forbedring kan diskuteres.

Bluetooth
Bluetooth – En standard til bl.a. at overføre lyd trådløst. Bemærk, at en nyere version ikke nødvendigvis betyder bedre lyd, men også bare kan handle om funktionalitet.

NFC
NFC – Near Field Communication. En metode til overførsel af data over korte afstande. Anvendes i denne sammenhæng til at forbinde en mobiltelefon og hovedtelefoner med Bluetooth, uden at man skal lave manuelle indstillinger.

 

Testkriterier

Vi bad producenterne om lidt større hovedtelefoner med Bluetooth-overførsel i prisklassen omkring 2.000 kroner. De blev koblet til en smartphone med aptX-understøttelse, og vi spillede musik i forskellige genrer af høj teknisk kvalitet.

Ud over at vurdere lydkvaliteten har vi set ekstra grundigt på byggekvalitet og bærbarhed, da hovedtelefonerne skal kunne bruges på farten. Vi bedømte også, hvor lette de var at bruge, og hvor komfortable de var ved længere tids lytning. Til sidst blev der givet en samlet karakter, hvor vi desuden tog prisen i betragtning.

Bedste pris på 9 Bluetooth-hovedtelefoner
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist