Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Fire toughphones

Fire af de hårde drenge

Robuste telefoner til folk, der har brug for en smartphone, som kan være med overalt.

Skrevet af / 26/02/2016 - 06:00
Fire toughphones
John Alex Hvidlykke

Produkter i denne test

Robuste telefoner – også kaldet toughphones – er mobiltelefoner, der kan tåle ekstra hård belastning. Hvis du har et udendørs arbejde, er sådan en næsten uundværlig. Men også friluftsfolk og andre, der ikke har tid til at passe ekstra på elektronikken, kan være oplagte købere.

De første toughphones var simple basismobiler i hård indpakning. De kunne ringe, sende SMS’er og – på en god dag – tage billeder. Hvis det blev helt vildt, var der også GPS indbygget.

I takt med at uafbrudt netadgang er blevet en uundværlig del af livet, er der dukket robuste smartphones op. Vi testede et bundt af de tidligste modeller i Lyd & Billede #6 2014 og var dengang imponerede over deres slagfasthed – men ikke helt så meget af deres evner som telefoner, der haltede noget bagefter “civile” smartphones.

Siden da er der sket en del, og vi har set stadig stærkere toughphones. De fire modeller i denne test repræsenterer det nyeste inden for smartphones med hård skal. Hvordan den nye generation gebærder sig, kan du læse på de følgende sider, men vi kan allerede nu afsløre, at de samlet set er både hurtigere og mere elegante end forgængerne.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Sådan testede vi

Vi har – som vi plejer – prøvet telefonernes funktioner og brugervenlighed af i praksis. Og vi har pudset dem på vores batteri af benchmark-tests for at sætte sammenlignelige tal på ydelsen. Men når det gælder toughphones, er det selvfølgelig ikke tilstrækkeligt. Ud over vores normale testprocedurer er de derfor også blevet mishandlet efter noder.

 

Ud på det dybe

Tre af de fire måtte en tur i baljen. De er nemlig certificeret efter IP-standarden, der sætter mål på tætheden over for støv og vand (se boks). Runbo F1 og Samsung Galaxy Xcover 3 har certificeringen IP67, der betyder, at de skal kunne tåle at befinde sig på op til en meter dybt vand i mindst en halv time. I praksis blev testen udført i en vaskebalje, hvor telefonerne lå på bunden af vandet i 29 minutter.

CAT S40 fik dog lov til at være i blød i 59 minutter. Telefonen har mærkningen IP68, der giver mulighed for at udvide neddykningen i længere tid eller på større dybder. CAT opgiver her, at S40 kan modstå en meter vand i op til en time.

LG V10 er ikke certificeret vand- og støvtæt.

 

Faldtest

Mindst lige så vigtigt som tæthed er telefonernes evne til at modstå de knubs, som verden giver. Man behøver ikke nødvendigvis at have sin mobil liggende i værkstøjskassen eller slå søm i med den – et lidt uheldigt fald på bare en meter kan smadre skærmen på en almindelig smartphone. I denne test fik alle lov til at deltage på lige fod. Og lige fod vil her sige et lodret fald fra 1,8 meters højde mod et betongulv. Efterfulgt af et par ekstra forsøg fra samme højde for at bekræfte, at det ikke bare var et heldigt tilfælde.

For at gøre en lang historie kort, så klarede alle fire skærene i den fysiske test. Alle kom igennem med fungerende knapper og uskadt skærm. Så hvis du er en af de mange, der har prøvet at stå med en telefon med revnet skærm, fordi den smuttede ud af hånden: Det ville ikke være sket med en af disse.

Produkter i denne test

Runbo F1

Til den modebevidste værkstøjskasse

F1 er Runbos robuste bud på en elegant phablet. Bag det maskuline ydre gemmer der sig en udmærket smartphone.

Kolossalt solidt bygget phablet med udmærket skærm og god hastighed plus en batteritid, der bare bliver ved og ved. Plads til to SIM-kort.
En virkelig stor telefon, der kræver rummelige lommer. Designet er alt andet end diskret. Ingen særlige håndværkerfunktioner. Mere hukommelse ville være et plus.
Læs hele testen

Samsung Galaxy Xcover 3

Robust økonomimodel til skoletasken

Xcover 3 byder ikke på nogen teknologiske revolutioner, men til gengæld masser af vandtæt snusfornuft.

Den mest diskrete telefon i testen – og den billigste. Hvis du bare skal have en budgettelefon, som du ikke behøver at passe på, er den perfekt.
Teknologisk set befinder den sig ikke ligefrem i frontlinjen. Skærmen har den laveste opløsning i testen, og lagerpladsen er begrænset.
Læs hele testen

CAT S40

Mærkevare uden særlige fordele

Du kan få en telefon med samme navn som støvlerne og gravemaskinen, men du får også lov til at betale for det.

Tillidsvækkende design. Skærmen er klar og med udmærket opløsning i forhold til størrelsen. 4G er også på plads.
Testens langsomste telefon. Ydelsen står ikke mål med prisen, og 1 gigabyte ram er for lidt til en moderne smartphone.
Læs hele testen

LG V10

Luksusmodel med skuldre af stål

V10 er en “civil” telefon, der er bygget så solidt, at den godt må blive længe oppe og lege med de hårde drenge.

Robust topmodel fra LG med superskærm og masser af plads og kræfter. Dobbelt selfie-kamera og lynhurtigt net. Imponerende byggekvalitet.
Den er ikke vandtæt. Ydelsen er flot, men ikke helt på niveau med de bedste premium-smartphones. Prisen er dog i top. Kort batteritid.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lyd & Billede
Scroll to Top