annonse
annonse

Nvidia Shield Tablet K1

Ultimativ til gamere

August 2016Nvidia Shield Tablet K1

Nvidia Shield Tablet K1 er perfekt til gamere og også et ret godt køb for alle andre.

Lyd & Billede mener

God ydelse og gode konfigurationer til prisen. For gamere er den absolut et must på grund af helt unikke funktioner som spil-streaming-tjenesten GeForce Now.
Er en smule tyk og tung, og bagsiden nærmest samler på fingeraftryk. Vil man have gavn af GeForce Now, må man tilkøbe en særlig controller, der koster yderligere 500 kroner.

Tablet-markedet har ikke ligefrem vind i sejlene, og især tablets baseret på Android har det svært. Dem går der jo tretten på dusinet af, og det er længe siden, vi har haft en Android-tablet mellem hænderne, der fik os til at tabe underkæben, endsige hæve et øjenbryn.

Men den nye Shield Tablet K1 fra Nvidia – som vi ellers kender som producent af markedets måske bedste grafikprocessorer – den er altså ikke så ringe endda, som man vist ville sige ude på landet.

Til trods for et tilforladeligt ydre byder Shield Tablet K1 på et par helt unikke features og funktioner, der skal gøre tablet’en attraktiv for et helt bestemt segment af brugere, nemlig gamere. Det klarer den rigtig godt, men hvad det indebærer, og hvordan det helt præcis fungerer, det vender vi tilbage til lige straks.

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Udseende og konstruktion

Først skal vi lige omkring de fysiske og tekniske egenskaber, og vi starter med selve hardwaren.

Her kan man ikke beskylde Nvidia for at være outreret. Snarere tværtimod. Shield Tablet K1 er fremstillet i sort plastic, og på bagsiden sidder et gummiagtigt materiale, som gør den nemmere at holde i længere tid ad gangen, men som også samler på fingeraftryk, som fluepapir samler på døde fluer.

Stillede man Shield Tablet K1 op ved siden af det utal af andre anonyme Android-tablets på markedet, så ville man nærmest ikke kunne skelne den fra mængden. Kun stereohøjttalerne på forsiden og logoet med ordet “SHIELD” skrevet med metalliske bogstaver på bagsiden adskiller den fra mængden.

Størrelsen er lige til at overskue. Skærmen er på 8 tommer, hvilket virker passende, nu hvor de største mobiler kommer med skærme på 6 tommer eller mere. Shield Tablet K1 er robust, plasticmaterialet til trods, og virker faktisk både lidt for tyk og tung med sine 9,2 mm og 356 gram.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

Skærm og lyd

Designet er altså ikke overvældende, og det er skærmen heller ikke. Den er som nævnt på 8 tommer og byder på en opløsning på 1920 x 1200 pixel, hvilket giver en pixeltæthed på 283 ppi (pixel pr. tomme). Det er absolut acceptabelt, men ikke fremragende. Skærmbilledet er skarpt og altså rimelig højtopløst, men skærmen kunne være mere lysstærk og farvepaletten mere dynamisk.

Trods de indbyggede stereohøjttalere på fronten er lyden heller ikke voldsomt god. Der mangler simpelthen enhver form for bas, og vi råder til at bruge et par gode hovedtelefoner i stedet for at lytte til stereohøjttalerne, for så får man anderledes solid lyd med masser af både bund og dynamik.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 • Operativsystem: Android 6.0 Marshmallow
 • Skærm: 8", 1920 x 1200, 283 ppi
 • Processor: 2,2 GHz ARM Cortex A15 quad-core + Nvidia Tegra K1 192-core Kepler GPU
 • Hukommelse: 2 GB ram
 • Lager: 16 GB (+ microSD op til 128 GB)
 • Kamera: 5 MP + 5 MP
 • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, GLONASS
 • Mål: 221 x 126 x 9,2 mm
 • Vægt: 356 g
 • Batteri: 19,75 Wh

 

Benchmarks

 • Geekbench 3: 1.148 (single-core), 3.599 (multi-core)
 • Browsermark 3.0: 112,4 (Chrome)
Pris: 1599,-