annonse
annonse
annonse

Apple iPad mini 2

September 2015Apple iPad mini 2
September 2015Apple iPad mini 2

Stadig bedst

iPad mini 2 har næsten to år på bagen, men alligevel kan den lære de yngre konkurrenter en ting eller to.

Uovertruffen højopløst skærm kombineret med fed lyd, lækkert design og masser af muskler.
4G/LTE-modellen bliver for dyr, og så fås den kun med 16 eller 32 gigabyte lager, der ikke kan udvides.
annonse

Da den kom på markedet, havde iPad mini 2 et noget vanskeligere navn. Den hed “iPad mini med Retina-skærm” og var – som navnet antyder – efterfølgeren til den første iPad mini, der måtte klare sig med en ret så elendig skærm med 1024 x 768 pixel opløsning.

Den nye model så dagens lys i efteråret 2013 og blev så omdøbt til iPad mini 2, da Apple sidste år, i 2014, lancerede iPad mini 3, der næsten var hundrede procent identisk med 2’eren. Eneste forskel? iPad mini 3 havde fået Touch ID – Apples fingeraftryksscanner, som sidder i Hjem-knappen. Prisforskel? 700 kroner!

Men at Apple har valgt at beholde iPad mini 2 på markedet til en lavere pris, betyder faktisk, at den er kommet ned i det segment, vi kalder mellemklassen. Spørgsmålet er så bare, hvor godt den klarer sig i direkte sammenligning med produkter, der som minimum er et år yngre og dermed skulle have en teknologisk fordel. Svaret? Overraskende godt!

iPad mini 2 fås kun med henholdsvis 16 og 32 gigabyte indbygget lager, som vel at mærke ikke kan udvides. Til gengæld fås den også med 4G/LTE, men så bliver den så dyr, at den ikke rigtig passer ind i mellemklasse-segmentet mere.

Men kan man nøjes med Wi-Fi, så får man med iPad mini 2 – dens høje alder til trods – testens hurtigste tablet. Den scorer i hvert fald højere end alle konkurrenterne i Geekbench 3, og i daglig brug er den hurtig som et lyn. I AnTuTu er ASUS MeMo Pad 8 og Lenovo Yoga Tablet 2 dog en smule hurtigere, men i virkelighedens verden er der ingen praktisk forskel. Godt gået, at iPad’en med næsten to år på bagen stadig er helt fremme i bussen.

Absolut overlegen er iPad mini 2, når vi kommer til skærmen. Den har testens mindste skærm, men den højeste opløsning – 2048 x 1536 pixel – hvilket giver en pixeltæthed på hele 326 ppi. Ergo står billedet knivskarpt, hvilket borger for en særdeles behagelig brugeroplevelse, ikke mindst for øjnene! Det lægger man selvfølgelig mærke til, når man ser ikonerne på hjemmeskærmen, men så sandelig også, når man kigger på fotos, browser på internettet og læser tekst.

Lydkvaliteten er generelt, som vi kender den fra Apple. Fremragende med godt knald på alle frekvenser. Designet er også lækkert med et let og slankt unibody-kabinet fremstillet af aluminium og holdt i afrundede former, som gør tablet’en nem at håndtere og betjene.

 

Konklusion

Apples produkter plejer at høre hjemme i den høje ende af prisskalaen, så det er usædvanligt, at iPad mini 2 som her overhovedet kan deltage i en test af mellemklasse-produkter. Og man er da også nødt til at gå lidt på kompromis. 4G/LTE skruer prisen godt i vejret, og man må nøjes med maksimalt 32 gigabyte indbygget lager, da Apple aldrig har været gode venner med microSD-kort.

Men den har testens ubestridt bedste skærm, og den er blandt de hurtigste tablets – hvis ikke den hurtigste – man kan få til prisen.

Da den kom på markedet, havde iPad mini 2 et noget vanskeligere navn. Den hed “iPad mini med Retina-skærm” og var – som navnet antyder – efterfølgeren til den første iPad mini, der måtte klare sig med en ret så elendig skærm med 1024 x 768 pixel opløsning. Den nye model så dagens lys i efteråret 2013 og blev så omdøbt til iPad mini 2, da Apple sidste år, i 2014, lancerede iPad mini 3, der næsten var hundrede procent identisk med 2’eren. Eneste forskel? iPad mini 3 havde fået Touch ID – Apples fingeraftryksscanner, som sidder i Hjem-knappen. Prisforskel? 700 kroner! Men at Apple har valgt at beholde iPad mini 2 på markedet til en lavere pris, betyder faktisk, at den er kommet ned i det segment, vi kalder mellemklassen. Spørgsmålet er så bare, hvor godt den klarer sig i direkte sammenligning med produkter, der som minimum er et år yngre og dermed skulle have en teknologisk fordel. Svaret? Overraskende godt! iPad mini 2 fås kun med henholdsvis 16 og 32 gigabyte indbygget lager, som vel at mærke ikke kan udvides. Til gengæld fås den også med 4G/LTE, men så bliver den så dyr, at den ikke rigtig passer ind i mellemklasse-segmentet mere. Men kan man nøjes med Wi-Fi, så får man med iPad mini 2 – dens høje alder til trods – testens hurtigste tablet. Den scorer i hvert fald højere end alle konkurrenterne i Geekbench 3, og i daglig brug er den hurtig som et lyn. I AnTuTu er ASUS MeMo Pad 8 og Lenovo Yoga Tablet 2 dog en smule hurtigere, men i virkelighedens verden er der ingen praktisk forskel. Godt gået, at iPad’en med næsten to år på bagen stadig er helt fremme i bussen. Absolut overlegen er iPad mini 2, når vi kommer til skærmen. Den har testens mindste skærm, men den højeste opløsning – 2048 x 1536 pixel – hvilket giver en pixeltæthed på hele 326 ppi. Ergo står billedet knivskarpt, hvilket borger for en særdeles behagelig brugeroplevelse, ikke mindst for øjnene! Det lægger man selvfølgelig mærke til, når man ser ikonerne på hjemmeskærmen, men så sandelig også, når man kigger på fotos, browser på internettet og læser tekst. Lydkvaliteten er generelt, som vi kender den fra Apple. Fremragende med godt knald på alle frekvenser. Designet er også lækkert med et let og slankt unibody-kabinet fremstillet af aluminium og holdt i afrundede former, som gør tablet’en nem at håndtere og betjene.  

Konklusion

Apples produkter plejer at høre hjemme i den høje ende af prisskalaen, så det er usædvanligt, at iPad mini 2 som her overhovedet kan deltage i en test af mellemklasse-produkter. Og man er da også nødt til at gå lidt på kompromis. 4G/LTE skruer prisen godt i vejret, og man må nøjes med maksimalt 32 gigabyte indbygget lager, da Apple aldrig har været gode venner med microSD-kort. Men den har testens ubestridt bedste skærm, og den er blandt de hurtigste tablets – hvis ikke den hurtigste – man kan få til prisen.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Apple iPad mini 2
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Operativsystem: iOS 8.4
  • Skærm: 7,9" LCD IPS, 2048 x 1536, 326 ppi
  • Processor: 1,28 GHz Apple A7 64 bit + M7 motion co-processor
  • Hukommelse: 1 GB ram
  • Lager: 32 GB
  • Kamera: 5 MP (bag), 1,2 MP (front)
  • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS
  • Mål: 200 x 134,7 x 7,5 mm
  • Vægt: 331 g
  • Batteri: Op til 10 timer
Pris: 2599,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

annonse
anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.

Test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­overrasker en smule

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre, end man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke uden om et par kompromiser.

Test
Audeze Mobius

Ud af hovedet-oplevelse

Audezes luksus-headset laver om på hovedtelefonernes grundregler. Og så lyder det godt!

Gruppetest
6 trådløse hovedtelefoner

Seriøs trådløs lyd

Hovedtelefoner til dig, der tager lydkvalitet alvorligt, men ikke har lyst til at blive totalt ruineret.

anmeldelse
Velvet Buzzsaw

Kunstnerisk mord

Et relativt mislykket genremiks mellem ironisk satire og slasher-film.

Udendørs og indbyggede højttalere fra Sonos

Serien, der er produceret sammen med Sonance, er især egnet til den nye Amp.

Gruppetest
5 budget-pickupper

Den vigtigste del

En ny og bedre pickup er den enkleste og bedste løsning til bedre lyd.

De første billeder fra Lumix S1R

Vi har fotograferet med Panasonics nye flagskib, som kan tage billeder på op til 187 megapixel!

Hovedtelefoner til skydespil

Logitech har udviklet en helt ny lydteknologi specielt til skydespil.

Test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dværganlæg udfordrer Sonos-højttalere og soundbars på deres hjemmebane.

Flere Pentax-objektiver

Mens vi venter på nye kameraer, kan vi glæde os over to nye vidvinkelobjektiver.

Gruppetest
5 premium gaming laptops

Fem af de seje

Der skal godt grej til, når der skal games. Vi har haft fem laptops, der ikke stikker op for bollemælk, med på slagmarken.

annonse
Test
Marantz NA6006

Fin afspiller med en vigtig mangel

Denne netværksafspiller er nem i brug, kan spille det meste og lyder fantastisk. Men de, der streamer højopløst, vil blive skuffet.

Sonus Faber møder væggen

Den italienske højttalerproducent lancerer højttalere til indfældning.

Leica til eventyrlystne

Der kommer ikke mange Leica M10-P Edition Safari, så her må man kende sin besøgelsestid.

Test
Ring Stick Up Cam Wired

Nem overvågning koster på flere måder

Man får ikke meget udbytte af Ring Stick Up Cam Wired uden et abonnement, der lader Ring uploade brugerens videoer til skyen.

Ruark pakker anlægget ind

Dette elegante anlæg kommer ikke før til foråret, men kan være værd at vente på.

Mere om Panasonics full-frame-kameraer

Detaljerne om Lumix S-serien og de første objektiver er endelig klar.

Test
Devialet Expert 140 Pro

Drømmeforstærker

Markedets mest avancerede forstærkere har fået en billigere lillebror. Expert 140 Pro er en højteknologisk Formel 1-forstærker, som flere har råd til.

Test
Apple Mac Mini 2018

Racertrimmet Mac Mini

Endelig en ny minicomputer fra Apple med den nyeste generation af hardware.

Nye koncepter fra Q Acoustics

Den prisvindende Concept 500 har fået en lillebror, der står på egne - meget usædvanlige - ben.

Sonos understøtter YouTube Music

Sonos har nu fået indbygget understøttelse af YouTube Music til Premium-abonnenter.

Test
Lenovo ThinkPad X1 Extreme

Ekstremt dyr

ThinkPad-topmodel lever kun op til sit navn for så vidt angår prisen.

Test
Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Klassisk og moderne ultrabærbar

ThinkPad X1 Carbon er let, elegant, robust og stærk på samme tid.

Test
Bowers & Wilkins 603

B&W er i den grad tilbage

Den nye 600-serie åbner op og får dynamikken ud på en helt anden måde end forgængerne. Topmodellen 603 er ingen undtagelse.

LED i stedet for blitz

Rotolight er transportable LED-lamper til foto og video.

Honor først med 48 megapixel mobilkamera

Honor View 20 sætter ny rekord i kameraopløsning og har et næsten usynligt selfie-kamera.

Apple vil have dine billeder

Hvis du sidder inde med nogle pletskud taget med en iPhone, kan du vinde konkurrencen Shot on iPhone.

Dem kommer der ikke mange af

Olympus fejrer 100 år med jubilæumsmodel.

Olympus: Nybegynderen er vigtig for os

Under lanceringen af Olympus’ nye flagskib delte de deres tanker om fremtidige produkter.