annonce
annonce

Apple iPad mini 2

September 2015Apple iPad mini 2

Stadig bedst

iPad mini 2 har næsten to år på bagen, men alligevel kan den lære de yngre konkurrenter en ting eller to.

Uovertruffen højopløst skærm kombineret med fed lyd, lækkert design og masser af muskler.
4G/LTE-modellen bliver for dyr, og så fås den kun med 16 eller 32 gigabyte lager, der ikke kan udvides.

Da den kom på markedet, havde iPad mini 2 et noget vanskeligere navn. Den hed “iPad mini med Retina-skærm” og var – som navnet antyder – efterfølgeren til den første iPad mini, der måtte klare sig med en ret så elendig skærm med 1024 x 768 pixel opløsning.

Den nye model så dagens lys i efteråret 2013 og blev så omdøbt til iPad mini 2, da Apple sidste år, i 2014, lancerede iPad mini 3, der næsten var hundrede procent identisk med 2’eren. Eneste forskel? iPad mini 3 havde fået Touch ID – Apples fingeraftryksscanner, som sidder i Hjem-knappen. Prisforskel? 700 kroner!

Men at Apple har valgt at beholde iPad mini 2 på markedet til en lavere pris, betyder faktisk, at den er kommet ned i det segment, vi kalder mellemklassen. Spørgsmålet er så bare, hvor godt den klarer sig i direkte sammenligning med produkter, der som minimum er et år yngre og dermed skulle have en teknologisk fordel. Svaret? Overraskende godt!

iPad mini 2 fås kun med henholdsvis 16 og 32 gigabyte indbygget lager, som vel at mærke ikke kan udvides. Til gengæld fås den også med 4G/LTE, men så bliver den så dyr, at den ikke rigtig passer ind i mellemklasse-segmentet mere.

Men kan man nøjes med Wi-Fi, så får man med iPad mini 2 – dens høje alder til trods – testens hurtigste tablet. Den scorer i hvert fald højere end alle konkurrenterne i Geekbench 3, og i daglig brug er den hurtig som et lyn. I AnTuTu er ASUS MeMo Pad 8 og Lenovo Yoga Tablet 2 dog en smule hurtigere, men i virkelighedens verden er der ingen praktisk forskel. Godt gået, at iPad’en med næsten to år på bagen stadig er helt fremme i bussen.

Absolut overlegen er iPad mini 2, når vi kommer til skærmen. Den har testens mindste skærm, men den højeste opløsning – 2048 x 1536 pixel – hvilket giver en pixeltæthed på hele 326 ppi. Ergo står billedet knivskarpt, hvilket borger for en særdeles behagelig brugeroplevelse, ikke mindst for øjnene! Det lægger man selvfølgelig mærke til, når man ser ikonerne på hjemmeskærmen, men så sandelig også, når man kigger på fotos, browser på internettet og læser tekst.

Lydkvaliteten er generelt, som vi kender den fra Apple. Fremragende med godt knald på alle frekvenser. Designet er også lækkert med et let og slankt unibody-kabinet fremstillet af aluminium og holdt i afrundede former, som gør tablet’en nem at håndtere og betjene.

 

Konklusion

Apples produkter plejer at høre hjemme i den høje ende af prisskalaen, så det er usædvanligt, at iPad mini 2 som her overhovedet kan deltage i en test af mellemklasse-produkter. Og man er da også nødt til at gå lidt på kompromis. 4G/LTE skruer prisen godt i vejret, og man må nøjes med maksimalt 32 gigabyte indbygget lager, da Apple aldrig har været gode venner med microSD-kort.

Men den har testens ubestridt bedste skærm, og den er blandt de hurtigste tablets – hvis ikke den hurtigste – man kan få til prisen.

Da den kom på markedet, havde iPad mini 2 et noget vanskeligere navn. Den hed “iPad mini med Retina-skærm” og var – som navnet antyder – efterfølgeren til den første iPad mini, der måtte klare sig med en ret så elendig skærm med 1024 x 768 pixel opløsning. Den nye model så dagens lys i efteråret 2013 og blev så omdøbt til iPad mini 2, da Apple sidste år, i 2014, lancerede iPad mini 3, der næsten var hundrede procent identisk med 2’eren. Eneste forskel? iPad mini 3 havde fået Touch ID – Apples fingeraftryksscanner, som sidder i Hjem-knappen. Prisforskel? 700 kroner! Men at Apple har valgt at beholde iPad mini 2 på markedet til en lavere pris, betyder faktisk, at den er kommet ned i det segment, vi kalder mellemklassen. Spørgsmålet er så bare, hvor godt den klarer sig i direkte sammenligning med produkter, der som minimum er et år yngre og dermed skulle have en teknologisk fordel. Svaret? Overraskende godt! iPad mini 2 fås kun med henholdsvis 16 og 32 gigabyte indbygget lager, som vel at mærke ikke kan udvides. Til gengæld fås den også med 4G/LTE, men så bliver den så dyr, at den ikke rigtig passer ind i mellemklasse-segmentet mere. Men kan man nøjes med Wi-Fi, så får man med iPad mini 2 – dens høje alder til trods – testens hurtigste tablet. Den scorer i hvert fald højere end alle konkurrenterne i Geekbench 3, og i daglig brug er den hurtig som et lyn. I AnTuTu er ASUS MeMo Pad 8 og Lenovo Yoga Tablet 2 dog en smule hurtigere, men i virkelighedens verden er der ingen praktisk forskel. Godt gået, at iPad’en med næsten to år på bagen stadig er helt fremme i bussen. Absolut overlegen er iPad mini 2, når vi kommer til skærmen. Den har testens mindste skærm, men den højeste opløsning – 2048 x 1536 pixel – hvilket giver en pixeltæthed på hele 326 ppi. Ergo står billedet knivskarpt, hvilket borger for en særdeles behagelig brugeroplevelse, ikke mindst for øjnene! Det lægger man selvfølgelig mærke til, når man ser ikonerne på hjemmeskærmen, men så sandelig også, når man kigger på fotos, browser på internettet og læser tekst. Lydkvaliteten er generelt, som vi kender den fra Apple. Fremragende med godt knald på alle frekvenser. Designet er også lækkert med et let og slankt unibody-kabinet fremstillet af aluminium og holdt i afrundede former, som gør tablet’en nem at håndtere og betjene.  

Konklusion

Apples produkter plejer at høre hjemme i den høje ende af prisskalaen, så det er usædvanligt, at iPad mini 2 som her overhovedet kan deltage i en test af mellemklasse-produkter. Og man er da også nødt til at gå lidt på kompromis. 4G/LTE skruer prisen godt i vejret, og man må nøjes med maksimalt 32 gigabyte indbygget lager, da Apple aldrig har været gode venner med microSD-kort. Men den har testens ubestridt bedste skærm, og den er blandt de hurtigste tablets – hvis ikke den hurtigste – man kan få til prisen.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 39 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Apple iPad mini 2
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Operativsystem: iOS 8.4
  • Skærm: 7,9" LCD IPS, 2048 x 1536, 326 ppi
  • Processor: 1,28 GHz Apple A7 64 bit + M7 motion co-processor
  • Hukommelse: 1 GB ram
  • Lager: 32 GB
  • Kamera: 5 MP (bag), 1,2 MP (front)
  • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS
  • Mål: 200 x 134,7 x 7,5 mm
  • Vægt: 331 g
  • Batteri: Op til 10 timer
Pris: 2599,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-