annonse
annonse
annonse

Sony Bravia 55XD8505

Lyssvage præstationer

Sony Bravia 55XD8505 er ikke den mest krudtstærke skærm, vi har set i år, og havner lidt i skyggen af konkurrenterne.

Sony-skærmen har naturlig farvegengivelse og upåklagelig skarphed fra alle videokilder.
Simpel udførelse og separat strømforsyning trækker ned på helhedsindtrykket. Bravia XD8505 mangler lysstyrken til at følge med de sejeste HDR-skærme.

Sony har en lang historie som tv-producent og lancerede deres første model med Ultra HD-opløsning i 2013. Siden da har de leveret flere glimrende tv’er, og senest var det 65XD9305, der løb med sejren i vores test af storskærme til fodbold-VM.

For dem, der synes, at 9305-serien er lidt for pebret, kan Sony tilbyde den langt mere overkommelig XD8505-serie. Spørgsmålet er, hvor meget man må ofre af billedkvalitet og ydelse i øvrigt.

 

Design

Til at begynde med har Bravia 55XD8505 betydelig enklere udførelse, ikke kun i forhold til XD9305, men også sammenlignet med tidligere generationer af 8505-serien. Det meste metal er erstattet af plast, og Sony-modellen virker ikke længere lige så eksklusiv. Bagsiden er simpel og lader dig ikke skjule kablerne så elegant som f.eks. Samsung.

Vægmontering er muligt, omend det vil blokere nogle af stikkene. Foden er til gengæld smal nok til at passe til ethvert tv-bord. En anden ting, der trækker ned, er den massive mursten af en separat strømforsyning.

 

Brugervenlighed og funktioner

Bravia-modellen er ligesom tidligere Sony-tv’er baseret på Android, og opstarten begynder med at registrere ens Google-konto og downloade de seneste opdateringer.

Vi vil ikke lægge skjul på, at vi stadig er uimponeret af Android som tv-system, selv om det er blevet bedre end tidligere generationer. Sony-skærmen starter lynhurtigt fra standby og er hurtig til at skifte mellem forskellige applikationer. Men udvalget af apps er fortsat begrænset med færre lokale tjenester end Samsung og LG.

Startskærmen byder på masser af muligheder, menuer og genveje, uden at der rigtig er system i galskaben. Her er både Samsungs Tizen, LG’s WebOS og Panasonics Firefox bedre til at give en skræddersyet tv-oplevelse. Når det er sagt, så vænner man sig hurtigt til Android-brugerfladens måde at organisere tingene på.

 

Billedkvalitet

Sonys tv’er er kendt for god billedprocessering, og der er ingen tvivl om, at 55XD8505 gør mange ting rigtigt. Farvegengivelsen er meget neutral, og Film-indstillingen giver en noget nær optimal farvebalance. Skærmen formår også at få almindelige HD-udsendelser til at se utrolig skarpe ud.

Vi var meget imponeret af billedet fra storebror, Sony Bravia 65XD9305, der med sit særlige Slim Backlight Drive-baglys giver fremragende lokal kontrast, lysstyrke og sortniveau. Bravia 55XD8505 må dog klare sig med standard LED-kantbelysning, og det er tydeligt, at det giver væsentlig svagere kontrast.

Ved ibrugtagningen måtte vi faktisk dobbelttjekke indstillingerne, for Sony er betydelig mere lyssvag end både Samsung, Panasonic og LG i standardindstillingerne.

Med en UHD-film som The Revenant i afspilleren giver Sony et imponerende skarpt og detaljeret billede med fantastisk farverigdom. Alligevel er der mærkbart mindre intensitet i sollyset, og XD8505 formår ikke at få lige så mange nuancer frem i mørke områder som referencen. Det er heller ikke lige så skarpt ved bevægelser som Samsung og Panasonic.

 

Lydkvalitet

Sony-skærmen har ikke noget særlig avanceret lydsystem, og lyden må betegnes som temmelig tynd uden nævneværdig bas eller fylde. En soundbar er, hvad doktoren anbefaler i dette tilfælde!

 

Konklusion

55XD8505 er et prisbilligt alternativ til Sonys dyrere Bravia-modeller, men du går så glip af den formidable lysstyrke fra topmodeller som XD9305. Alt i alt et afbalanceret tv, der scorer godt over hele linjen, men hvis du vil have fuld glæde af nyvindinger som Ultra HD og HDR, findes der bedre, mere fremtidsrettede valg blandt testdeltagerne.

Bedste pris på Sony Bravia 55XD8505
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 55" UHD-tv
  • High Dynamic Range (HDR)
  • CI+ integreret dekoder
  • DVB-C/T2/S2
  • 4 x HDMI (2.0)
Pris: 9999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.