annonce

anmeldelse:
Venom

En fisk på land

Tom Hardy splejset med en bidsk og brovtende alien bliver aldrig hverken fugl eller fisk.

(Foto: Producent)
Action
Venom
annonce

Nogen har åbenbart bemærket, at sarkastiske og småfrække superheltefilm er populære, og vi er da også trætte af “Thor 15” og griner godt af Deadpool, men Venom gaber – bogstavelig talt – over for meget og havner ufrivilligt mellem to stole.

Den barske San Francisco-journalist Eddie Brock er konstant på kant med the establishment og sin egen redaktør, men da han går i åben krig med den excentriske filantrop og tech-iværksætter Drake (Ahmed), mister han både job, anseelse og kæreste (Williams).

Når det er sagt, så mister han ikke kun noget; han får også noget igen – i form af en blodtørstig, hidsig alien, der overtager hans krop. Drake fifler nemlig med menneskelige eksperimenter, hvor han forsøger at klone en levende substans fra rummet med “frivillige” forsøgspersoner – og Eddie havner lige i skudlinjen.

Historien er så bøvet og uinteressant, at vi nærmest græmmes over barnligheden og fantasiløsheden, og det bærende elementet bliver så, om filmen formår at levere på det humoristiske plan. Og det gør den, sådan delvis.

(Foto: Universal/Sony)

Tom Hardy er en karakterskuespiller af de sjældne, men han har lidt problemer med sin komiske timing, hvilket ikke bliver bedre af de håbløse og akavede dialoger. Flere scener får os dog til at gnægge i skægget, og Eddie er bestemt en type, man hepper på, men enerverende voice-over (hvor rumvæsnet taler til ham) og et fuldstændig søgt plot får os til at miste interessen.

Det hjælper heller ikke, at filmens special effects er langt under par, og at Michelle Williams kun er med for at få endnu et kendt navn på rollelisten (det ser da også ud, som om hun lider filmen igennem).

annonce

En helt okay, meningsløs actionkomedie til en begivenhedsløs onsdag aften, men heller ikke mere. Totalt forglemmelig. Tre meget middelmådige stjerner til denne unødvendige film.

annonce
<
>
(Foto: Universal/Sony)

Hvis filmen ikke opfylder forventningerne, så er den tekniske kvalitet til gengæld fremragende. Et lydspor (Dolby Atmos), der virkelig omgiver os og suger os ind i handlingen, og med masser af både finesse og tryk på. Billedkvaliteten er knivskarp, støjfri og med herlig dybde, men lidt for mørk i enkelte scener. Det omfattende bonusmateriale kan underholde dig efter rulleteksterne.

  • 4K UHD BD
  • Release: 21.02. 2019
  • Instruktion: Ruben Fleischer
  • Med: Tom Hardy, Michelle Williams, Riz ­Ahmed, Scott Haze, Reid Scott, Jenny ­Slate, Woody Harrelson
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2018
  • Tid: 1:52 timer
 
Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Pavelig underholdning

Storspil fra veteranskuespillere gør The Two Popes til en særdeles fornøjelig og fascinerende filmaften.

Topliderlige teenagere

Hormonerne løber stadig løbsk hos de charmerende teenagere på gymnasiet i Moordale.

The Boss’ personlige og selvudleverende triumf

Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

Tarantino-festaften

Quentin Tarantinos hyldest til Hollywoods guldalder er en af hans stærkeste film.

The A-Team på speed

Hvad får man, hvis man giver adrenalin-junkien Michael Bay et ubegrænset budget og frie tøjler? En af alle tiders dummeste og mest rutsjebane-actionmættede film.

Bliver der sex til jul?

Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

Die Motherfucker!

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.

Teknisk brillant

Afslutningen på den episke Star Wars-saga indfrier desværre ikke de store forventninger.

Adrenalinjunkier

De to muskelmænd fra Fast & Furious-serien har fået deres eget spinoff, uden at vi hæver champagneglasset af den grund.