Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Canons klar med første spejlløse systemkamera

Her er Canon EOS M. Den sidste brik i markedet for kompakte systemkameraer, Canons første, og måske også det mest ventede.

Skrevet af / 30/07/2012 - 10:03
Canons klar med første spejlløse systemkamera

Ventet, fordi mange mener, at Canons indtræden i segmentet for kompakte systemkameraer kan sætte ny gang i markedet. EOS M kan meget vel være kameraet, som klarer det, da det er rettet mod almindelige amatører, som elsker at fotografere, snarere end prof´en og den viderekomne fotograf.EOS M havner i samme klasse som Panasonic Lumix GF5, Olympus PEN E-PM1 og Sony NEX F3. Altså et enkelt kamera med få knapper, trykfølsom skærm, separat blitz og udskiftelig optik. Kombineret med meget kompakte mål.Kamerahuset er 109 x 66 x 32 mm og vejer 298 gram med batteri, og hertil kommer naturligvis optik. Som er tilpasset EOS M, og som indtil videre kun består af to objektiver. En 22m f2.0 og en 18-55mm f3.6-5.6 zoom med integreret optisk billedstabilisator.

Da kameraet bruger en 18 megapixels hybrid CMOS billedsensor, betyder det, at 22mm tilsvarer 35mm, og 18-55mm tilsvarer 29-88mm. Hvis vi sammenligner med traditionel 135mm filmformat.Kameraet kan også bruge Canons enorme udvalg af EOS optik, bare med en adapter tilkoblet, som vist på billeder herunder.

EOS M leveres med en separat Speedlite 90EX blitz og har en enkel brugerflade med få knapper og 3,2-tommers trykfølsom skærm. Som støtter multi touch og har 1.040.000 billedpunkters opløsning. Billedsensoren støttes af en DIGIC5 billedprocessor, som er i stand til at arbejde med 14-bits (milliarder af farver).Full 1080 med 30/25/24fps HD-video er en del af udstyrslisten, med integreret stereomikrofoner, og kameraet har kontinuerlig autofokus under optagelse. Da objektiverne bruger Canons nye STM fokusmotor, er fokusen meget stille.

Det er muligt lave serieoptagelser med 4,3 bps eller 3 bps med fokussporing, og lysfølsomheden er opgivet til maksimalt 25.600 ISO.

EOS M er ikke til salg før i oktober 2012, men vi vil have en test af kameraet klar i god tid før det. Prisen bliver 7.499 kroner med 18-55mm, 8.499 kroner med 22mm og EOS-adapter, og 8.999 med både 22mm og 18-55mm.

Med andre ord, en del højere pris end konkurrenterne, vi nævnte tidligere.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nikon Z9 får nye funktioner

Seriøs billedmaskine fra Leica

Gammelt filmformat får en renæssance

Afslører nyt zoomobjektiv

Ekstrem på alle måder

Kan blive umulig at få fat i

Lille, let og lysstærk

Kompakt superzoom til fuldformat

Får længe ventede opdateringer

Lille kamerataske med masser af plads

Hurtigere og mere brugbart flagskib

Kompakt 100 MP kamera fra Hasselblad

0
Scroll to Top