Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Billig Lollipop-tablet fra TrekStor

7" Intel-baseret tablet byder på nyeste Android-version, automatisk opdatering og grafiske muskler til lavpris.

Skrevet af / 05/11/2014 - 12:24
Billig Lollipop-tablet fra TrekStor

Google har i oktober sendt Android 5.0 – med kælenavnet Lollipop – på gaden. Nu følger mobil- og tabletproducenterne efter med henholdsvis nye modeller med Android 5.0 om bord, samt opdateringer til de seneste modeller.

De første på banen var HTC med Nexus 9 og Motorola med Nexus 6. Men allerede nu begynder vi også at se mere økonomiske enheder med Lollipop.

Tyske TrekStor lancerer 18. november Xintron i 7.0, som er en 7″-tablet med 64-bit quad-core-processor fra Intel, 8 GB lager og 1 GB ram.

Tabletten har automatisk opdatering af styresystemet, så man er garanteret at have den nyeste Android-version i 24 måneder efter lanceringen.

Ud over at være en af de allerførste tablets med Lollipop ser den lille Xintron lovende ud. TrekStor praler med en Antutu-benchmark-score på 37.000, hvilket skulle vise baghjul til både Samsung Galaxy S5 og HTC One M8. Om det holder, glæder vi os til at afprøve ved en test. Men til en pris på 1.190 kroner lyder det imponerende.

Fakta TrekStor SufTab xintron i 7.0:

  • CPU: Intel Atom quad-core Z3735G 1,83 GHz
  • GPU: Intel HD Graphics
  • Skærm: 7″ (1.280 x 800 pixels)
  • Kameraer: 5 MP, autofokus (bagside) / 1,26 MP (front)
  • Tråløst: Bluetooth 4.0, Wi-Fi, Miracast, GPS
  • Mål og vægt: 189 x 110 x 9 mm, 308 g.

Videoen herunder siger det meste (hvis man skruer ned for lyden):

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top