annonce

Den vildeste Mac – ever

Apple

Foto: Apple

Apple lancerer en længe ventet Pro-version af den populære iMac. Du kan betragte den som en turboladet iMac med samme design, som vi kender i forvejen. Bare med den mest ekstreme ydelse, Apple nogensinde har formået at presse ind i en iMac, og i stealth-grå …. Eller stellargrå, som Apple kalder det grå nuance.

Den nye iMac er kraftig nok til at erstatte en aldrende Mac Pro, som det er meget lang tid siden, Apple har opdateret. Pro-versionen er bygget op omkring det samme aluminiumschassis, med den nye 5K-skærmen som Apple frigiver til alle 27-tommer iMac’er nu.

Foto: Apple

 

Det er ikke ligefrem letvægtsmotorer, der driver iMac Pro, det kører faktisk på en ottekerners eller en 10-kerners Intel Core Xeon-processor, men den kan også konfigureres i en version med en 18- (!) Core Intel Core Xeon-processor. Det giver en ydelse tæt på 22 teraflops, og det er den vildeste, Apple nogensinde har skabt.Og formentlig også den vildeste alt-i-en-computer hidtil. Eller “ever”, som Apple ville have sagt.

Foto: Apple

 

Det har ikke kun rå regnekraft, men også fire Thunderbolt 3-porte, en 10 Gb Ethernet-port og kan konfigureres med op til 128 GB ECC-hukommelse, og 4 TB (3 GB/s) SSD-lager.For dem, der har brug for det, er det godt at vide, at den kører to eksterne 5K skærme lige så godt, an rumme to SSD’er, og er er blevet udstyret med en USH-II-hukommelseskortlæser.

Foto: Apple

iMac Pro også få den nye Radeon Pro Vega-grafikprocessor, hvilket er den hidtil hotteste grafikløsning i en Mac, med op til 16 GB videohukommelse.Dansk pris er ikke offentliggjort, men den amerikanske pris begynder ved USD 4.999 USD , og iMac Pro er først til salge fra december 2017.

annonce

iMac

annonce
Foto: Apple

De mere “civile” iMac’er er også fornyet. De har fået langt bedre skærme med 500 nits lysstyrke, der giver 43 procent mere lys og 10-bit dithering, med 1 milliard farver.

Foto: Apple

 

Maskinerne kan leveres med syvendegenerations Intel-processorer med op til 64 GB hukommelse og 27″ skærm. Alle 27″ modeller får fusion-drev med op til 50 hurtigere SSD op til 2 TB, to Thunderbolt 3-porte og bedre grafik. 4k-versionen med 21,5” får AMD Radeon Pro 555 eller 560 GPU’er op til 4 GB VRAM.

27″ udgaverne bliver udstyret med AMD Radeon Pro 570, 575 eller 580-grafikprocessorer, med op til to 8 GB VRAM på 27”.
Foto: Apple
MacBook
De små og stadigt slankere bærbare computere til Apple, får også en makeover. Vigtigst vil de blive udstyret med Intels 7. generations Core i7-processorer på 1,3 GHz med Turbo Boost til 3,6 GHz og op til 50 procent hurtigere SSD-lagring.

Læs testen af den forrige generation MacBook Pro her.

annonce

13-tommer version af MacBook Pro kan konfigureres med 3,5 GHz Core i7 -procesorer med Turbo Boost til 4,0 GHz, mens 15″ MacBook Pro fås med 3,1 GHz Core i7 med Turbo Boost til 4,1 GHz.

Maskinerne kan konfigureres med mere videohukommelse for forbedret grafikydeevne, og kan leveres i en enklere 13-tommers versionen uden Apples touchbar, til 11.499 kroner. Med toucbar og Touch ID er prisen 15.999 kroner.

13-tommer version af MacBook Air, får også en opdatering med en 1,8 GHz processor.

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
annonce

Læs også

Ny læk: Nu ved vi stort set alt om Samsung Galaxy S20

S20 og S20+ ligner hinanden, mens S20 Ultra får en gigantisk skærm og Samsungs bedste kamera til dato.

Sådan bliver OnePlus' nye 120 Hz Fluid Display

Den kommende OnePlus 8-serie får formentlig ny skærmteknologi.

Fjernbetjening til Sony-kameraer

Sonys håndgreb har fjernstyring af kameraet og er også et praktisk bordstativ.

Nu lukker butikkerne

Efter 27 år lukker Bose 119 butikker på verdensplan.

Alt-i-en-afspiller fra Mark Levinson

Mark Levinsons kommende afspiller opfylder tre krav.

Speedy Gonzales

Sony a9 II frister sportsfotograferne med verdens bedste autofokus.

B&O’s tredje forsøg med true wireless

Beoplay E8 3rd Generation er mindre end forgængerne. Alligevel har de mere kraft og bedre batterilevetid.

Opgradér lyden med en ny pickup

Rega har tweaket en af deres bedste MC-pickupper.

Seriøs pladespiller du har råd til

På CES-messen lancerede Audio-Technica en ny topmodel i deres budgetserie, nemlig AT-LPW50PB.

B&O’s omsætning falder som en sten

Efter flere nedjusteringer så det seneste halvår endnu sløjere ud for det danske flagskib.