Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Første kig på den nye iMac

Vi har set nærmere på Apples nye superskarpe 5K-skærm, og vi var imponerede.

Skrevet af / 17/10/2014 - 00:10
Første kig på den nye iMac

Aftenens store overraskelse var uden tvivl, at den super-højtopløste iMac, som der har verseret rygter om i et stykke tid, faktisk blev til virkelighed. Selv om det er muligt at købe 4K-skærme i dag, er de enten sjældne, meget dyre eller af så dårlig kvalitet, at opløsningen er den eneste fordel.

Med Apple iMac 5K Retina er det en helt anden sag. Den har en skærm, der ser ud til at have rigtig god farvegengivelse og kontrast, sådan at man rent faktisk kan redigere billeder og videoer på den. Og så er der opløsningen. 5K på en 27-tommers skærm er så skarpt, at man næsten ikke kan tro sine egne øjne.

Så hvor fine detaljer får man egentlig at se?

iMac-full-screen

Her ser vi et fantastisk billede i iPhoto. Hvilke detaljer, hvilke farver … Men læg mærke til menuen i skærmens venstre side. Der hvor der står “Awesome shots”. Lad os gå tættere på.

iMac-zoomed

Så skarp er skærmen at se på, selv om vi her har brugt makrooptik for at komme rigtig tæt på!

Men nu er det måske ikke tekst, som man allermest ønsker at se nærbilleder af. Men måske et billede med virkelig flotte detaljer.

iMac-doggie

For eksempel en hund, hvor du kan se skelne hver enkelt hår. (Beklager, men vi kunne ikke overføre billedet i fuld opløsning, så I må tro os på vores ord)

Men nu er evnen til at vise detaljer ikke den eneste fordel ved en virkelig højtopløst skærm.

iMac-video

Det handler også om muligheden for at have mange ting op på skærmen uden at reducere dem i størrelsen. Såsom at være i stand til at redigere 4K video i fuld opløsning, og stadig have plads på skærmen til tidslinjen, miniaturer og værktøjsbjælker!

iMac-side

Selv om teknologien er imponerende, er iMac stadig en slank og stilfuld computer med god betragtningsvinkel på skærmen. Og sandsynligvis den eneste computer, der virkelig vækker begær – selv hos os, som nok er blevet en smule blaserte ved at se en evig strøm af nye gadgets.

Læs mere om de tekniske detaljer her.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top