Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Har Ring overvåget alle sine kunder?

Firmaet, som producerer intelligente overvågningsløsninger til private hjem, gav angiveligt medarbejdere fri adgang til kunders private optagelser.

Skrevet af / 25/01/2019 - 13:53
Har Ring overvåget alle sine kunder?

Ring Electronics er endnu ikke slået igennem i stor stil i Danmark, men virksomheden er et kæmpe hit i USA, og blev sidste år købt af Amazon for 1 milliard amerikanske dollars, svarende til cirka 6,6 milliarder danske kroner.

Firmaet producerer overvågningsudstyr til private hjem – såsom Ring Video Doorbell 2, som vi testede sidste år – og deres produkter kan i Danmark bl.a. købes hos Elgiganten og Proshop.

Rings produkter – herunder førnævnte Video Doorbell 2 men også det Door View Cam, som firmaet netop har lanceret på CES – er alle udstyret med vidvinkel videokameraer samt mikrofon og højttaler, så brugeren ikke alene kan overvåge sit hjem og hoveddør via sin smartphone, men også kan tale med folk via overvågningskameraet. F.eks. et pakkebud, som ringer på, mens man ikke er hjemme.

Ring-medarbejdere kiggede med

Hvis kunden tegner en såkaldt Ring Protect Plan, gemmes overvågningsvideoer på Rings servere, hvorfra kunderne bl.a. kan dele videoer med venner, naboer eller politiet. Det kan være praktisk, hvis én beboers videokamera har fanget en mistænkelig person, der kigger lidt for nøje på husene på villavejen.

De førnævnte servere befinder sig hos Ring-ejeren Amazon, som med deres S3-platform er verdens største udbyder af serverplads i skyen, og det er herfra, at det, der ligner en gigantisk krænkelse af brugernes privatliv, angiveligt har fundet sted.

Ifølge The Intercept, som citerer privatlivsbloggen The Information, skulle Ring nemlig igennem længere tid have givet medarbejdere fra firmaets afdeling i Ukraine uhindret adgang til alle videoer fra alle Ring-kunder i hele verden! Videoerne var ukrypterede, og medarbejdere kunne browse mellem og se de enkelte videoer blot via et enkelt klik med musen.

På samme tid, skriver The Intercept, skulle udvalgte medarbejdere fra Ring sågar have haft uhindret realtidsadgang til livestreams fra kunders overvågningskameraer.

Kunstig intelligens på skolebænken

Årsagen til, at de ukrainske medarbejdere fik fri adgang til kundernes videoer, skulle ifølge The Intercept have været, at det var nødvendigt for at “træne” et stykke Ring-software ved navn “Neighbors”, som skal kunne holde høje med omgivelserne og via kunstig intelligens advare kameraets ejer om mistænkelig adfærd. Til det formål er det vigtigt, at programmet kan kende forskel på en kat og en indbrudstyv, så de ukrainske medarbejdere blev sat til at kigge på overvågningsvideoer i én uendelighed for så at markere og kategorisere f.eks. køretøjer, dyr og mennesker i optagelserne. Sådan skulle “Neighbors” lære at kende forskel på de forskellige objekter.

Rings software skulle undervises i at kende forskel på forskellige slags objekter. Foto: Ring

Og, skriver The Intercept, det er ikke kun videoer fra folks ringeklokker, som det ukrainske team har brugt til “undervisningen” af softwaren, men også indendørs-videoer fra brugernes private hjem.

I en udtalelse til The Intercept nægter Ring via talspersonen Yassi Shahmiri, at medarbejdere i Ukraine eller andre steder nogensinde skulle have haft adgang til private optagelser uden de pågældende brugeres eksplicitte tilladelse. Derudover afvises det, at nogen Ring-medarbejder på noget tidspunkt skulle have haft adgang til livestreams fra brugernes kameraer.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fritstående opvaskemaskine i rustfri stål

Sommerens udekøkken fra IKEA

Er din Philips Hue berørt?

Airfryer med 11 liter - eller 2 x 5,5 liter

Ny luftvarmepumpe fra LG

Electrolux-støvsuger fremstillet af genbrugsmateriale

Trådløs opladning der ikke er synlig

Smarte plæneklippere til budgetpris

Garmin lancerer blodtryksmåler

LG træder ind på badeværelset

Lås op med Apple Watch

Ny airfryer fra Wilfa

0
Scroll to Top