Computer

Og den ser virkelig FED ud!
forfatter

Med en tykkelse på kun 10,4 mm (svarende til et AAA-batteri af den type, der bruges i fjernbetjeninger) er HP Spectre 13 den slankeste bærbare, der endnu er set. Alligevel vil vi gerne tilføje, at den tynde computer altså ser fed ud!

Den papirstynde pc er en direkte konkurrent til Apples 12″ MacBook og Dell XPS 13, som vi begge har testet. Fælles for de tre er en vægt omkring et kg. Mac’en er lidt mindre i diagonal, men HP fører altså lige nu på tykkelsen – eller mangel på samme. Og det er et ret solidt forspring på henholdsvis 3 og 5 millimeter.

Foto: HP
Bærbare computere er blevet design- og livsstilsobjekter. Foto: HP

Pc’en som modeobjekt
Det er også værd at lægge mærke til, at designer-pc’en, (der bygger videre på HP Spectre X360, som vi har en test af i vores aprilnummer), ikke blev præsenteret på en teknologimesse som CES eller CeBit, men på en messe for luksusdesign, nemlig New York Times International Luxury Conference. Her blev HP Spectre 13 fremvist sammen med nyheden om, at HP samarbejder med de anerkendte designere Tord Boontje og Jess Hannah.

I dag ser forbrugere tech som værende en del af deres livsstil – og derfor er det også afgørende, at tech-­produkter passer ind i deres personlige stil. Tendensen er, at forbrugerne foretrækker ultratynde bærbare, der ikke går på kompromis med performance,” udtaler Louis Perron, der er leder for HP afdeling for forbrugerprodukter.

Den metallisk askegrå computer har blandt andet 13,3″ skærm af Gorilla Glass (men ikke touchskærm), og lyden er leveret af B&O. Hængsler og kabinetsider er kobberfarvede, hvilket næppe bidrager til ydelsen. Men det gør en hel del for “den-må-jeg-have-faktoren”.

  • Kabinettet er fræset ud af et stykke aluminium, men bunden er dog af kulfiber for at holde vægten nede på 1,1 kg.
  • Størrelsen til trods er der ikke gået på kompromis med processoren, der er en Intel Core i5 eller i7.
  • Batteriet er af pladshensyn opdelt i to tynde dele, men der loves en batteritid på en fuld og hel arbejdsdag  – op til 9,5 timer.
  • Der er tre USB Type-­C-porte, hvoraf to understøtter Thunderbolt – og hermed eksempelvis muligheden for turbografik via et eksternt grafikkort.

Pris og tilgængelighed
HP Spectre 13 kommer på det danske marked i juni. Vejledende pris fra 11.999 kroner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.