Analog trådløs lyd

Med indbygget Bluetooth kan du streame musikken trådløst fra dine vinylplader.
forfatter

Franske Elipson har gennem mange år været kendt for sine kuglerunde højttalere, som vi også har testet. De har til gengæld ikke nogen lang erfaring med pladespillere. Men nu har de, som alle andre, set det voksende marked for vinyl. Derfor er de hoppet på analogkarusellen med to pladespillermodeller, der findes i flere udgaver.

Foto: Elipson
Foto: Elipson

De to modeller, alfa og omega (virkelig?), fås i tre versioner hver. Grundmodellen leveres med med arm og pickup. Næste skridt opad er en version med indbygget pladespillerforstærker (RIAA), så man kan sætte den direkte i en konventionel forstærker. Og så er der endelig en version med både RIAA og Bluetooth.

Priserne starter ved ca. 2.800 kroner for en Alpha i basisversionen, og slutter ved ca. 5.600 kroner med RIAA og BT integreret i Omega-modellen, som kan leveres i hvid og rød.

Hvis man vælger Bluetooth-udgaven, får man også en indbygget DAC med 24-bit/48 kHz-konvertering og USB-udgang.

Foto: Elipson
Foto: Elipson

De ser umiddelbart ens ud, men Omega-modellen er mere raffineret med et mere solidt chassis. Begge har dog Elipsons Digital Sinusoidal Signal, der styrer hastigheden digitalt, og som kompensere for afvigelser, så pladens rotationshastighed forbliver konstant.

Pladespillere kommer med en Ortofon OM10 pickup (MM) og en egen armkonstruktion, kaldet OTT (Orbital Torsion Tonearm) med amrør i kulfiber.

Foto: Elipson
Foto: Elipson

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Læs også: