TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nakamichi Dragon: Din nabos værste mareridt?

Med op til 5.000 watt og fire 12-tommers subwoofere kan denne soundbar vække selveste dragen.

Skrevet af / 16/08/2024 - 14:00
Nakamichi Dragon: Din nabos værste mareridt?

Hvis du troede, at de største soundbar-systemer fra Samsung, Sonos eller Sony var det bedste, man kunne købe for penge, kan du godt tro om igen. Nakamichi vil nemlig også være med i våbenkapløbet.

Enter the Dragon … ! 

Nakamichi Dragon 11.4.6 Soundbar System har været på markedet i et stykke tid, men nu ønsker producenten at gøre ydelsen i basafdelingen endnu vildere. Nye og eksisterende Dragon-ejere kan nu bestille systemet med en nyudviklet 12-tommers subwoofer. Og du behøver ikke at lade dig nøje med den ene: Systemet har kapacitet til op til fire trådløse subwoofere, så du kan placere en i hvert hjørne af rummet for at opnå en jævn og massiv basrespons.

Annonce

Den nye subwoofer bruger en 12-tommers basmembran fremstillet af en blanding af aluminium og kulfiber kombineret med en passiv driver af samme størrelse. Forstærkereffekten er opgivet til 750 watt, og frekvensområdet skulle nå ned til 19 Hz. Boksen vejer 36 kilo og er altså betydeligt større og kraftigere end den 8-tommer, systemet som standard leveres med.

(Foto: Nakamichi)

Selve soundbaren er som tidligere udstyret med i alt 14 højttalerenheder inklusive højdekanaler og måler cirka 148 centimeter i bredden – omtrent lige så bred som et 65-tommers TV. Dragon-systemet understøtter naturligvis Dolby Atmos og leveres også med trådløse baghøjttalere, hvilket bringer det samlede antal kanaler op på 11.4.6. Både soundbaren og højttalerne bruger avancerede enheder som bånddiskanter og digitale forstærkere.

Læs også Nakamichi vækker dragen til live! Soundbaren har i alt 21 kanaler og Dolby Atmos surround.

Desværre ser det ikke ud til, at Nakamichi endnu er lykkedes med at finde en forhandler i Norden. Produkterne sælges direkte til kunderne via den amerikanske hjemmeside. Dragon-systemet ligger også i den høje ende af prisskalaen, hvilket ikke bliver bedre af de nuværende valutakurser.

En komplet Dragon-opsætning med to eller fire 12-tommers subwoofere koster fra 5.599 til 8.495 dollars, svarende til mellem ca. 38.000 og 58.000 kroner. Med andre ord koster Nakamichi-systemet lige så meget som et fuldblods hjemmebiografsystem med separate højttalere og surroundreceiver. Hvad ville du vælge?

Læs også Ekstrem soundbar fra Steinway Lyngdorf Steinway Lyngdorf Model S Soundbar er nok en af verdens mest ekstreme soundbars. Men hvor meget koster den egentlig?

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Sonys nye projektorer ser fantastiske ud

Ny super-soundbar fra Klipsch

Ny hjemmebiograf-sværvægter fra Denon

Samsungs lancerer nye laserprojektorer

Epson frister med gigantbillede

Vanvittig soundbar fra Nakamichi

Budgetvenlige højttalere

Alt hvad du har brug for til hjemmebiografen

Google-streamer med kunstig intelligens

Dolby vision kommer til en biograf nær dig

4K-projektor: Hjemmeunderholdning på den store skærm

Hisense PX3-PRO: Kæmpebillede på kort afstand

Scroll to Top