High-end

Hybrid Speaker kalder de den. Paradigm Concept 4F er en usædvanlig højttaler med ekstrem ydeevne.
forfatter

De fleste højttalere har brug for en god forstærker. Det er bydende nødvendigt, men forholdet mellem forstærker og højttaler bliver sjældent helt optimalt.

Hvis man derimod kan skræddersy højttalerenheder, forstærkere og kabinetter til hinanden, kan resultatet være sublimt.

Sådan har det tænkt hos canadiske Paradigm, som gennem de seneste fem år har forsket og eksperimenteret sig frem til denne højttaler: Concept 4F.

Paradigm-C4f_2

Ved første øjekast ligner den bare en veldesignet gulvhøjttaler med lækre detaljer. De kunstfærdigt udformede frontgitre foran enhederne virker som spredelinser, der giver en mere ensartet lydspredning.

Men der er mere, end hvad man umiddelbart aner. Bag gitteret på bagsiden skjuler sig to 8,5-tommers basenheder, som sammen med yderligere to 8,5″ enheder på forsiden er drevet af i alt 2.800 W forstærkeeffekt!

Men Concept 4F er heller ikke “kun” en aktiv højttaler. Mellemtonen på 7″ og domediskanten på 1″ – begge med berylliummembraner – er passive, og kræver derfor en tilsluttet forstærker. I den forstand er højttaleren en hybrid mellem aktiv og passiv.

Annonce

Paradigm betegner Concept 4F som en fuldtonehøjttaler. Det betyder, at den mindst skal dække området fra 20 Hz til 20.000 Hz. Og med Paradigms Anthem Room Correction (ARC) er dette fuldt ud muligt.

Højttaleren er i øjeblikket på konceptstadiet, men vi krydser fingre for, at den om nogle måneder vil være at finde i vores testrum.

Paradigm-Concept-tech

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Læs også: