High-end

110.000-kroners topmodel i den crowdsourcede højttalerserie fra System Audio.
forfatter

System Audio har haft succes med at vende højttalerudviklingen på hovedet og invitere folk uden for firmaet til at medvirke i designet. Standerhøjttaleren SA Pandion 2 blev udviklet i et samarbejde mellem ikke færre end 110 ingeniører.

Siden er Pandion-familien blevet udvidet med gulvmodellen Pandion 30 (som vi netop har bestilt et sæt af til en test). Men det er åbenbart ikke nok. Grundlægger af System Audio, Ole Witthøft, har netop på sin facebook-side vist de første billeder af endnu en gulvmodel, Pandion 50, som er et spring ud i den deciderede high-end-klasse. Der er tale om en 128 cm høj 2,5-vejs-konstruktion med fem højttalerenheder. Detaljer og tekniske data er ikke offentliggjort endnu.

Foto: System Audio
Foto: System Audio

Vi talte med en særdeles begejstret og stolt Ole Witthøft:

Den er helt vild! Vores eksterne leverandør af målinger siger, at Pandion 50 burde komme i Guiness Book of records for sin linearitet!

Højttaleren kommer i handlen efter sommerferien, og den bliver den dyreste konstruktion fra System Audio til dato: 110.000 kroner for et sæt!
Når vi taler high-end til en pris som en bil, skal der lækre detaljer til. Foto: System Audio
Når vi taler high-end til en pris som en bil, er der plads til lækre detaljer. Foto: System Audio

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.