annonce

Hvilken artist har den bedste lyd? Stem på vinderen!

System Audio - Højttalerfabrikkens Lydpris

165 testpiloter har udpeget fem finalister. Nu skal dine ører afgøre, hvilket dansk band, som fortjener Højttalerfabrikkens Lydpris.

(Foto: Producent)

Siden begyndelsen af maj har 165 musikere, studieteknikere og andre musikelskere lyttet intenst til i alt 66 forskellige danske bands. Formålet har været at finde fem upcoming artister til at konkurrere i finalen om Højttalerfabrikkens Lydpris.

Prisen er indstiftet af højttalerproducenten System Audio, der har ønsket at skabe ekstra opmærksomhed omkring den gode lyd og belønne dén danske artist, som simpelthen lyder bedst. De 165 mennesker, som har lyttet til de mange kunstnere, der var med i første runde, er alle såkaldte testpiloter. Til dagligt hjælper de System Audio på frivilligt basis med at evaluere firmaets højttalere. Og netop deres fintunede ører har der været brug for til at vælge imellem de mange spændende bands og numre, som i første omgang var blevet udvalgt bl.a. af Lyd & Billedes læsere.

Testpilotens vurdering

I 2012 og 2013 skulle System Audio i gang med at konstruere en ny højttaler som efterfølger til en af firmaets mest succesfulde modeller. I stedet for bare at gøre, som man plejer, valgte højttalerproducenten at køre hele designprocessen som crowdsourcing. Hele 110 ingeniører og andre frivillige deltog i et projekt, der løb af stablen i samarbejde med fagbladet Ingeniøren, og resultatet blev System Audios Pandion-serie af højttalere, som Lyd & Billede bl.a. har testet her.

Henrik Fischer-Knudsen var blandt deltagerne i crowdsourcing-udviklingen af de første Pandion-højttalere, og efterfølgende fortsatte han sit samarbejde med System Audio som testpilot.

Derfor har han selvfølgelig også været med til at finde de fem finalister.

Blandt numrene på listen har Henrik stemt på “Things We Do for Love” med Lydmor & Bon Homme som den absolut bedste produktion rent lydmæssigt. Og det var der især én bestemt grund til, fortæller han til Lyd & Billede:

“Nummeret er produceret, så de enkelte instrumenter og vokaler træder frem uden at virke for dominerende over for de andre. Det bliver harmonisk at lytte til, og på den måde kan lytteren selv fokusere på de dele af musikken, vedkommende har lyst til,” forklarer han.

annonce

Tips til din egen lytning

Efter at testpiloterne har udpeget de fem finalister, er det igen Lyd & Billedes læsere og andre interesserede, som skal på banen. Vinderen af Højttalerfabrikkens Lydpris skal nemlig findes ved afstemning, og både afstemningen samt listen med finale-numrene (links til både Spotify og Tidal) kan man finde her!

annonce

Til dem, der har lyst til at deltage og derfor skal til at lytte til de fem finalister, har Henrik Fischer-Knudsen et par gode lytte-råd:

“Man bør lytte efter vokalen. Kan den bære sig selv? Komplimenterer den nummeret? Er nummeret harmonisk? Det er altsammen vigtigt,” understreger testpiloten, som dog indrømmer, at personlig smag også spiller en rolle:

“Jeg kan ikke lytte til et nummer, jeg ikke kan lide. Så kan det være nok så godt produceret. Hvis ikke jeg kan lide det, er jeg ikke objektiv.”

Både intuition og teknik

Netop spændingsfeltet mellem det subjektive/intuitive og de objektive, tekniske detaljer spiller også en kæmpe rolle, når musikken bliver produceret, fortæller Jenny Rossander fra Lydmor, der som nævnt er blandt de fem bands, som har chancen for at vinde lydprisen.

annonce

“Arbejdet med lyd er et sjovt kontrapunkt imellem to helt forskellige sindstilstande. På den ene side involverer det en del teknisk viden og finesse; en detaljeorienteret koncentration. Men på den anden side er du akkurat lige så afhængig af dine umiddelbare sanser. Du kan mærke det i brystet hvis bassen ikke er placeret ordentligt. Du rynker brynene hvis en hihat kommer ind forkert. Når det går op i en højere enhed, og alting finder hinanden, er det en nærmest spirituel oplevelse!”

Lyt og stem!

Udover Lydmor & Bon Homme med nummeret “Things We Do for Love” er Jonah Blacksmith med “Once You Love”, SAVEUS med “Will Somebody Save Us”, Mathias Heise Qadrilion med “Sudden Ascent” og Folkeklubben med “Torben Ulrich” alle med på listen over artister, der kan vinde Højttalerfabrikkens Lydpris.

Men det er dig og dine ører, som skal vurdere, hvem der har kælet mest for lydkvaliteten. Både afstemningen og links (Spotify og Tidal) til finale-numrene finder du her. Skynd dig derover, for afstemningen slutter allerede den 1. juni!

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
annonce

Læs også

Ny læk: Nu ved vi stort set alt om Samsung Galaxy S20

S20 og S20+ ligner hinanden, mens S20 Ultra får en gigantisk skærm og Samsungs bedste kamera til dato.

Sådan bliver OnePlus' nye 120 Hz Fluid Display

Den kommende OnePlus 8-serie får formentlig ny skærmteknologi.

Fjernbetjening til Sony-kameraer

Sonys håndgreb har fjernstyring af kameraet og er også et praktisk bordstativ.

Nu lukker butikkerne

Efter 27 år lukker Bose 119 butikker på verdensplan.

Alt-i-en-afspiller fra Mark Levinson

Mark Levinsons kommende afspiller opfylder tre krav.

Speedy Gonzales

Sony a9 II frister sportsfotograferne med verdens bedste autofokus.

B&O’s tredje forsøg med true wireless

Beoplay E8 3rd Generation er mindre end forgængerne. Alligevel har de mere kraft og bedre batterilevetid.

Opgradér lyden med en ny pickup

Rega har tweaket en af deres bedste MC-pickupper.

Seriøs pladespiller du har råd til

På CES-messen lancerede Audio-Technica en ny topmodel i deres budgetserie, nemlig AT-LPW50PB.

B&O’s omsætning falder som en sten

Efter flere nedjusteringer så det seneste halvår endnu sløjere ud for det danske flagskib.