annonce

Rekord-laptops fra Acer

IFA 2016

Acer lancerer verdens tyndeste laptop - og den tykkeste!

Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede
annonce

Acer, der fylder 40 år i år, er først og fremmest kendt for sine computere. Og dem havde de masser af på IFA. Små og store og tykke og tynde.

Og mens de selvfølgelig havde medbragt masser af prisrimelige, fornuftige maskiner, der skal sælge i stakkevis, så var der nogle få, der virkelig tiltrak opmærksomhed.

Foto: Acer
Foto: Acer

Den første af dem er Swift 7, som er verdens lige nu tyndeste bærbare computer. Med en tykkelse lige under 1 cm (9,98 mm for at være nøjagtig) kapper den næsten en halv millimeter af den rekord, som HP Spectre satte i april i år.

Den er bygget over en 7. generations Core-processor fra Intel, som netop er lanceret. Skærmen er 14″, men indbygget i en ramme af den størrelse, som normalt bruges på 13″ bærbare. I følge Acer kan lilleputten, der har et helstøbt aluminumschassis og vejer 1,1 kg., klare hele ni timers brug på en opladning. Der er 8 GB RAm om bord og en 256 GB SSD. Prisen bliver 8.999 kroner. Vi glæder os meget til at prøve den i praksis!

Foto: Acer
Foto: Acer

Næsten lige så lille og let er Acers topmodel i 2-i-1-klassen. Spin 7  er også en 14″ maskine, men med 360-graders hængsel og 10-punkts-touchskærm. Maskinen er 1,1 cm tyk og vejer 1,2 kg. Hvilket er tyndt og let, sammenlignet med alt andet end netop Swift 7. Skæmen er beskyttet med Gorilla Glass. Ligesom på Swift 7 er der 8 GB RAM, 7-generations Intel Core-processor og 256 GB SSD. Prisen bliver 10.299 kroner.

Foto: Acer
Foto: Acer

Vildeste gaming-laptop til dato
Acers virkelig store nyhed, helt bogstaveligt, er dog Predator 21 X. Da Predator-serien er navngivet efter skærmstørrelsen, er det 21-tommers laptop. Det er desuden den første laptop i verden med buet skærm. Som om det ikke allerede var helt-ude-i-hegnet-vildt, er den udstyret med et mekanisk tastatur med Cherry MX-taster. Altså de gode gamle, med lang vandring og et klik, der kan høres langt væk. Så ekstrem hardware er naturligvis parret med det tungeste indenfor 3D-grafik: To stk. Nvidia GeForce GTX1080 i SLI-kobling. Alt i alt en konfiguration, der peger på, at Acer sigter efter prisen som verdens hurtigste gaming-laptop, som hidtil har været holdt af MSi Titan. Til at køle det hele er der ikke mindre en fem blæsere indbygget, og for at gøre en dyd ud af nødvendigheden kan flere af dem ses gennem et gennemsigtigt låg. Under det numeriske tastatur finder man en “vedligeholdelseslem”, hvor man kan opgradere maskinen. Hvad der kan skiftes, melder historien ikke noget om endnu. Prisen på Predator 21 X er heller ikke kendt endnu, men den skulle komme i handelen i første kvartal af 2017.

 

annonce
annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Nye super-grafikkort til sommer. Har Nvidia et nyt kort i ærmet til at modstå AMD

Nu kommer OLED gaming-skærmene

Begynd nedtællingen: Nu kommer Disney+ til Danmark!

Denne DAC er virkelig unik

Loewe genopstår

6 billige trådløse bordhøjttalere

Praktiske trådløse højttalere til hjemmet, der giver valuta for pengene.

Boykot: Huawei skaber alternativ til Google Maps

Creative vender tilbage til rødderne – med et lydkort til konsoller

Så let er det at lave dronevideoer

Dette Leica-kamera mangler noget

Ny læk: Nu ved vi stort set alt om Samsung Galaxy S20

Sådan bliver OnePlus' nye 120 Hz Fluid Display

Ny læk: Nu ved vi stort set alt om Samsung Galaxy S20

S20 og S20+ ligner hinanden, mens S20 Ultra får en gigantisk skærm og Samsungs bedste kamera til dato.