TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Apple Intelligence kommer ikke til Danmark

I hvert fald ikke i første omgang.

Skrevet af / 10/09/2024 - 15:44
Apple Intelligence kommer ikke til Danmark

Apple har netop lanceret fire nye iPhone 16-modeller, og Apple Intelligence – Apples navn for funktioner baseret på kunstig intelligens – fyldte en stor del af præsentationen.

Men i den efterfølgende pressemeddelelse, der også forklarer detaljeret om de nye AI-muligheder, kan man allernederst med ganske små bogstaver læse følgende:

Apple Intelligence er ikke tilgængeligt på iPhone for øjeblikket i EU.”

Kigger man nærmere på Apples support-side om Apple Intelligence, kan man læse en mere uddybende forklaring, der dog ikke kommer ind på årsagen til, at brugere fra Danmark og alle andre EU-lande må undvære de kommende AI-funktioner. Her står blot, at Apple Intelligence ikke fungerer, hvis brugeren opholder sig i EU og samtidig har et Apple ID, som er registreret i et EU-land. Men forlader brugeren EU, skal Apple Intelligence fungere, blot man indstiller enheden til et af de understøttede sprog (hvilket i skrivende stund udelukkende er amerikansk engelsk).

Læs også Var dét det hele, Apple? Den længe ventede AI-satsning fra Apple viser, hvor store problemer de har.

Brugere fra EU-lande deler i øvrigt skæbne med kinesere fra Folkerepublikken Kina (hvilket ikke inkluderer kinesere fra Hong Kong og Macao), som heller ikke får adgang til Apple Intelligence.

For så vidt angår EU, skal det være europæisk lovgivning, den såkaldte Digital Markets Act, der forhindrer Apple i at lancere AI-funktionerne, skrev bl.a. erhvervsmediet Bloomberg i sommers, selvom samme lovgivning altså ikke har forhindret andre producenter, som f.eks. Samsung, Apples største konkurrent på mobilmarkedet, i at lancere lignende løsninger som Galaxy AI til de europæiske brugere.

Men skulle man være på vej på en lang ferie til USA, Asien eller sågar en række europæiske lande, der ikke er associeret med EU – f.eks. Albanien, Hviderusland (!), Island eller Montenegro – kan man glæde sig til, at de første Apple Intelligence-versioner vil blive tilgængelige i en betaversion som en del af iOS 18.1, der bliver rullet ud til de nye iPhones samt iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max i løbet af næste måned.

Læs også Reglerne som Apple Intelligence skal følge Testere af Apples AI har opdaget, at den bl.a. instrueres i "ikke at hallucinere".

Funktionerne virker dog kun, hvis sproget på enheden er indstillet til amerikansk engelsk. Og først til næste år vil Apple Intelligence blive udvidet til flere sprog, herunder japansk, kinesisk og spansk.

Blandt de Apple Intelligence-funktioner, som skal blive tilgængelige med iOS 18.1, er bl.a. værktøjer til at hjælpe med at skrive og omformulere mails og beskeder, AI-baseret søgning ved hjælp af naturligt sprog i Fotos-app’en, opsummeringer af notifikationer og udvidede Siri-funktioner baseret på brugrens personlige kontekst.

Læs også:

Apple lancerer nye iPhone 16- og iPhone 16 Pro-modeller uden ret meget AI

Vi må vente på Apple Intelligence, der ikke er klar, når iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max rammer butikkerne. De første funktioner kommer i en betaversion i løbet af oktober.

Læs mere
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gemini Live er nu for alle med Android

Xperia får AI-billedredigering

Det sagde Apple ikke i tirsdags: Oplader med op til 45 watt

Huawei lancerer tredelt foldbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Så er Bluetooth 6 ankommet!

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Her er det nye Apple Watch 10

Hvor er opladeren henne?

Honor lancerer hidtil tyndeste foldbare smartphone

Mobil der kan repareres og ombygges

Efter opdatering: Pixel-mobiler kan måle om du har feber

Scroll to Top