TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

iPhone-ændring irriterer Sonos- og Spotify-brugere

Du kan ikke længere bruge volumen-knapperne til at justere lydstyrken på eksterne højttalere. Undtagen hvis du streamer lyden via AirPlay eller Bluetooth.

Skrevet af / 02/09/2024 - 15:52
iPhone-ændring irriterer Sonos- og Spotify-brugere

Brugere på det sociale medie Reddit har været rasende i månedsvis. En bruger havde opdaget, at vedkommende ikke længere kunne bruge volumen-knapperne på sin iPhone til at justere lydstyrken på sine Alexa-højttalere (bl.a. Echo og Echo Dot), når han lyttede til musik via sin Spotify-konto. Men det skulle vise sig, at der ikke var tale om en fejl.

En officiel meddelelse fra Spotify blev delt i tråden:

Hey folks,

Thanks for raising this on the Community!

Due to updates on iOS, Spotify users no longer can use their iPhone’s volume controls to change the volume on connected speakers. Instead, please use the volume slider in the device menu.

We’ll be here if you need anything else.”

Streamingtjenesten har delt en vejledning på sin officielle support-side, der uddyber problemet, og løsningen er ganske enkel:

Gå ind i app’en og brug en slider dér til at justere lydstyrken. Hvilket selvfølgelig er væsentligt mindre brugervenligt end blot at ændre lydstyrken direkte på telefonen.

(Screenshot: Peter Gotschalk)

Præcis det samme gør sig gældende i Sonos-app’en, hvor iPhone-brugere fremover også er nødt til at bruge en slider til at skrue op og ned for lyden, når der streames fra Spotify.

Ændringen i iOS rammer Spotify Connect, hvor brugerens Spotify-konto er indirekte forbundet til eksterne højttalere via en anden tjeneste – som i Reddit-brugerens eksempel, hvor højttalerne spiller musik fra Spotify via Alexa, eller hvis man som nævnt lytter til Spotify via Sonos-app’en. Er din iPhone forbundet direkte til en højttaler via Bluetooth eller AirPlay, virker volumen-knapperne stadig.

Android-brugere rammes ikke af problemet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xperia får AI-billedredigering

Det sagde Apple ikke i tirsdags: Oplader med op til 45 watt

Huawei lancerer tredelt foldbar mobil

Din nye iPhone 16 får ikke Apple Intelligence

Så er Bluetooth 6 ankommet!

Ingen store iPhone-overraskelser fra Apple

Her er det nye Apple Watch 10

Hvor er opladeren henne?

Honor lancerer hidtil tyndeste foldbare smartphone

Mobil der kan repareres og ombygges

Efter opdatering: Pixel-mobiler kan måle om du har feber

Derfor kan du ikke længere skrue op og ned for lyden med din iPhone

Scroll to Top