Samsung slår sine folder

Den første foldbare mobil på markedet er en realitet. Sig velkommen til Samsung Galaxy Fold. Og hav den store pengepung parat, hvis du vil købe den.

Samsung viste ikke bare de nyeste Galaxy S10-modeller frem på gårsdagens Unpacked-event i London. Aftenens mest interessante nyhed var i virkeligheden Samsung Galaxy Fold, som er den første officielle lancering af en foldbar smartphone, vi har set fra en af mobil-markedets helt store spillere.

(Foto: Producent)

Både smartphone og tablet i én enhed

Med Galaxy Fold får forbrugeren en helt ny mobiloplevelse, der adskiller sig fra, hvad vi kender fra en almindelig smartphone.

Som navnet antyder, kan Galaxy Fold både bruges som en helt normal, kompakt smartphone med en coverskærm på enhedens forside, men mobilen kan også foldes ud, og på indersiden finder vi så Samsungs største smartphone-skærm nogensinde.

Hele 7,3″ måler denne hovedskærm, som er af typen Dynamic AMOLED og byder på QXGA+-opløsning (2048 x 1536 pixels), mens cover-skærmen på enhedens forside er af typen S-AMOLED, måler 4,6″ og har HD+-opløsning.

Samsung præsenterede den første prototype med en foldbar skærm i 2011. Dermed er Galaxy Fold resultatet af over otte års avanceret ingeniørkunst og skærminnovation.

Den nye mobil åbnes og lukkes lige så let som en bog, og dét kunststykke har Samsung gjort muligt ved hjælp af adskillige nye teknologier. I forhold til den primære, foldbare skærm, har den koreanske elektronikgigant opfundet en ny type polymer, mens selve panelet er cirka halvt så tyndt som en almindelig mobil-skærm.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Som prikken over i’et har Samsungs ingeniører udviklet et specielt hængsel med flere sammenkoblede tandhjul. Systemet er skjult i et chassis, der fås i forskellige farver, så brugeren kan lave personlige farvekombinationer i forhold til de farver, Galaxy Fold er født med. Den fås nemlig både i farverne Space Silver, Cosmos Black, Martian Green og Astro Blue.

(Foto: Producent)

Det er jo hele tre ting …

Den foldbare skærm byder på en helt ny type brugeroplevelse, som vi aldrig har set før på en mobil enhed.

Med Multi-Active Window kan brugeren nemlig have tre aktive apps kørende op samme tid. Samsung har samarbejdet med Google og Androids community-udviklere for at sikre, at brugernes favorit apps og tjenester – som Facebook, WhatsApp og YouTube – er tilgængelige på brugergrænsefladen til Galaxy Fold.

Desuden er der sørget for app-kontinuitet i forhold til, om skærmen er foldet sammen eller foldet ud.

(Foto: Producent)

Kæmpe ydelse, kæmpe pris

Der skal nærmest pc-lignende ydelse til at kunne køre tre apps ad gangen. Derfor har Samsung udstyret Galaxy Fold med hele 12 GB RAM, to separate batterier og en 7nm 64-bit octa-core processor. Dertil kommer 512 GB indbygget lager, som forhåbentlig rækker, for telefonen har lidt usædvanligt ikke nogen indbygget port til microSD-kort.

Uanset hvordan du holder eller folder enheden, er et kamera klar til at fange øjeblikket. Med seks linser – tre bag, to på indersiden og en på forsiden, har Galaxy Folds kamerasystem indbygget fleksibilitet. Derudover introduceres en ny type multitasking, hvor man har mulighed for at bruge andre apps, mens man har et videoopkald.

Samsung Galaxy Fold kommer på markedet i maj måned til en forventet pris på cirka 18.000 kroner!

(Foto: Producent)

Specifikationer

Operativsystem: Android 9.0 (Pie)
Skærm:
Hovedskærm: 7.3” QXGA+ Dynamic AMOLED (4.2:3)
Cover skærm: 4.6” HD+ Super AMOLED (21:9)
Kamera:
Cover: 10MP (2PD), F2.2
Bag: Ultra-Wide: 16MP, F2.2 Wide: 12MP (2PD), F1.5/F2.4, OIS Tele: 12MP, F2.4, OIS, Front Wide: 10MP (2PD) F2.2 RGB depth: 8MP, F1.9
Processor: 7nm 64-bit Octa-core processor
Hukommelse: 12GB RAM(LPDDR4x), 512GB (UFS3.0)
Batteri: 4,380mAh (typisk)* Fast Charging fungerer både for trådløs opladning og med lader. Opladning med kabel er kompatibel med QC2.0 og AFC. Trådløs ladning er kompatibel med WPC og PMA

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Samsung viste ikke bare de nyeste Galaxy S10-modeller frem på gårsdagens Unpacked-event i London. Aftenens mest interessante nyhed var i virkeligheden Samsung Galaxy Fold, som er den første officielle lancering af en foldbar smartphone, vi har set fra en af mobil-markedets helt store spillere.[caption id="attachment_93392" align="alignnone" width="989"] (Foto: Producent)[/caption]

Både smartphone og tablet i én enhed

Med Galaxy Fold får forbrugeren en helt ny mobiloplevelse, der adskiller sig fra, hvad vi kender fra en almindelig smartphone.Som navnet antyder, kan Galaxy Fold både bruges som en helt normal, kompakt smartphone med en coverskærm på enhedens forside, men mobilen kan også foldes ud, og på indersiden finder vi så Samsungs største smartphone-skærm nogensinde.Hele 7,3" måler denne hovedskærm, som er af typen Dynamic AMOLED og byder på QXGA+-opløsning (2048 x 1536 pixels), mens cover-skærmen på enhedens forside er af typen S-AMOLED, måler 4,6" og har HD+-opløsning.Samsung præsenterede den første prototype med en foldbar skærm i 2011. Dermed er Galaxy Fold resultatet af over otte års avanceret ingeniørkunst og skærminnovation.Den nye mobil åbnes og lukkes lige så let som en bog, og dét kunststykke har Samsung gjort muligt ved hjælp af adskillige nye teknologier. I forhold til den primære, foldbare skærm, har den koreanske elektronikgigant opfundet en ny type polymer, mens selve panelet er cirka halvt så tyndt som en almindelig mobil-skærm.Som prikken over i'et har Samsungs ingeniører udviklet et specielt hængsel med flere sammenkoblede tandhjul. Systemet er skjult i et chassis, der fås i forskellige farver, så brugeren kan lave personlige farvekombinationer i forhold til de farver, Galaxy Fold er født med. Den fås nemlig både i farverne Space Silver, Cosmos Black, Martian Green og Astro Blue.[caption id="attachment_93393" align="alignnone" width="989"] (Foto: Producent)[/caption]

Det er jo hele tre ting ...

Den foldbare skærm byder på en helt ny type brugeroplevelse, som vi aldrig har set før på en mobil enhed.Med Multi-Active Window kan brugeren nemlig have tre aktive apps kørende op samme tid. Samsung har samarbejdet med Google og Androids community-udviklere for at sikre, at brugernes favorit apps og tjenester - som Facebook, WhatsApp og YouTube - er tilgængelige på brugergrænsefladen til Galaxy Fold.Desuden er der sørget for app-kontinuitet i forhold til, om skærmen er foldet sammen eller foldet ud.[caption id="attachment_93394" align="alignnone" width="989"] (Foto: Producent)[/caption]

Kæmpe ydelse, kæmpe pris

Der skal nærmest pc-lignende ydelse til at kunne køre tre apps ad gangen. Derfor har Samsung udstyret Galaxy Fold med hele 12 GB RAM, to separate batterier og en 7nm 64-bit octa-core processor. Dertil kommer 512 GB indbygget lager, som forhåbentlig rækker, for telefonen har lidt usædvanligt ikke nogen indbygget port til microSD-kort.Uanset hvordan du holder eller folder enheden, er et kamera klar til at fange øjeblikket. Med seks linser - tre bag, to på indersiden og en på forsiden, har Galaxy Folds kamerasystem indbygget fleksibilitet. Derudover introduceres en ny type multitasking, hvor man har mulighed for at bruge andre apps, mens man har et videoopkald.Samsung Galaxy Fold kommer på markedet i maj måned til en forventet pris på cirka 18.000 kroner![caption id="attachment_93395" align="alignnone" width="989"] (Foto: Producent)[/caption]

Specifikationer

Operativsystem: Android 9.0 (Pie) Skærm: Hovedskærm: 7.3” QXGA+ Dynamic AMOLED (4.2:3) Cover skærm: 4.6” HD+ Super AMOLED (21:9) Kamera: Cover: 10MP (2PD), F2.2 Bag: Ultra-Wide: 16MP, F2.2 Wide: 12MP (2PD), F1.5/F2.4, OIS Tele: 12MP, F2.4, OIS, Front Wide: 10MP (2PD) F2.2 RGB depth: 8MP, F1.9 Processor: 7nm 64-bit Octa-core processor Hukommelse: 12GB RAM(LPDDR4x), 512GB (UFS3.0) Batteri: 4,380mAh (typisk)* Fast Charging fungerer både for trådløs opladning og med lader. Opladning med kabel er kompatibel med QC2.0 og AFC. Trådløs ladning er kompatibel med WPC og PMA
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave

Philips OLED934: Ny topmodel afsløret

Her er de første billeder af den nye topmodel fra Philips, OLED934!

Apple turbo-trimmer iMac

De nye iMacs bliver dobbelt så hurtige til krævende opgaver.

Stranger Things 3. sæson – den første trailer!

4. juli vender Netflix tilbage til Hawkins og Stranger Things.

Test
Panasonic Lumix S 24-105 mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første full-frame standardzoom lever op til forventningerne.

Test
Panasonic Lumix DC-S1R

Det sejeste kamera

Panasonic Lumix S1R er et overflødighedshorn af et kamera og blandt de allersejeste, vi har testet.

Lysstærkt portrætobjektiv til Sony Alpha

Stille, hurtigt og med nydelig bokeh er blandt egenskaberne på 85 mm f/1.4 fra Samyang.

Test
Canon EOS RP

Røverkøb fra Canon

Canon EOS RP er ikke uden kompromiser, men er aggressivt prissat og meget tilfredsstillende at bruge.

Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i billedkvalitet, og denne gang gælder det ikke kun for topmodellerne.

Test
Samsung QE65Q900R

8K mod 4K-TV: ­Teknisk knockout

Er Samsungs mindste og billigste 8K-skærm bedre end et almindeligt godt 4K-TV? Vi tester!

Tidal giver studielyd på iPhone

Tidal-brugere kan glæde sig over, at iPhone har fået MQA-understøttelse og dermed kommer tættere på lyden på studieoptagelsen.

Gruppetest
5 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

Dejlig stille på flyet

Støjreducerende hovedtelefoner modvirker træthed og beskytter din hørelse på lange flyrejser.

Messebilleder fra Sound Society 2019

Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.

Test
Line Magnetic Audio LM-805iA

Glødende klangmester

Fordomme står for fald med en af de bedste rørforstærkere, vi har testet.

Vores yndlingskamera er blevet bedre

Leica Q2 er måske det perfekte rejsekamera.

Sonos One får ny indmad

Brugeroplevelsen med Sonos One Gen 2 er den samme som før. Så hvad er egentlig nyt og anderledes?

Test
ikko OH1

Biller i ørerne

Kinesiske ikko debuterer med høje ambitioner til hverdagspris.

Test
RME ADI-2 DAC

Den bedste lyd vi har hørt

Du finder næppe en bedre DAC til prisen end RME ADI-2 DAC.

Test
Stax SR-009s

Det her er ikke lyd – det er magi

Nu ved jeg, hvordan det er at have et helt univers presset ind mellem ørerne.

anmeldelse
A star is Born

Kemien slår gnister

Cooper og Gaga synger sig ind i filmhistorien med et medrivende remake af “modgang gør stærk”-klassiker.

Lysstærk Leica 35 mm

Her er den første vidvinkel til Leicas SL full-frame-kameraer.